View Full Version : Trebo bi mišljenje o mix-u
CaRpEr360
09.07.2009., 21:23
Krušne mrvice 15%
Kukuruzna krupica 15%
Kukuruzno brašno5%
Pšenična kurupica15%
Ptičija hrana 20%
Mlijeko u prahu10%
Soja10%
Pšenične klice 5%
Cimet5%
Ppvski kvasac dvije žlice
:eeee:
Dobrodošao na forum, kao prvo...
Kao drugo, izvoli se predstavi u topicu namijenjenom za to i namjesti si avatar i signature.
Tek onda možeš tražit pomoć!
Nije ovo štajga da se samo tako uleti i traži :vttvbb:
hehe dobro ti je Šunka rekel kaj bi ti recepte odmah na stol:roflmao:
Ficho123
18.08.2009., 15:33
Ovdje ti fali još 10-ak jaja:xqqa:
Ja cu bas ovo probat rolat za vode neopterećene boilom
200gr riblje brašno,
100gr sojino brasno odmasćeno,
100gr mlijeko u prahu za teliće,
150gr hrana za ptice mljeveno,
100gr konoplja mljevena,
100gr rizino brasno,
150gr kukuruzna krupica,
50gr rogać mljeveni
50gr niger mljeveni
2 j.žlice pivski kvasac
1 j.žlica crvene parike ljute,
1 j.žlica Cimeta,
1 j.žlica Betaine moore
2 v.žlice soli
10 jaja
20 ml. suncokretovo ulje ili 10ml suncokretovo 10ml riblje
(ako hoćeš)
5 ml. sladilo
5 ml. miris
1 j.žlica Betaine moore
i da boila ispadne 20 kn bez a 25 kn sa jajima ako uzimas u peradarniku ili na trznici vecu kolicinu jaja
50gr niger mljeveni
može i sjemenke,to su ti one male sitne crne sjemenke duguljastog oblika,ja ih koristim da mi brže boila otvara :cheers:
svakako riblje 10 ml a suncokretovo možeš ostavit 20 ml :cheers:
Koristi samo obično mlijeko u prahu jer od mlijeka za teliće boila je dosta keljava ljepljiva pa imaš problema oko rolanja. Imao sam sa tim problema tako da pripazi.
Goran VT
06.01.2010., 21:20
Kako se takva boila pakira kad je gotova, ili bilo koja druga domaća? u pakete pa u friđ ili može bit neznam u kantici plastičnoj da se ne pokvari? Uglavnom kakva im je kvarljivost me zanima? :hmmm:
Znam da kum svoje home made boile drži u škrinji:ffwjj:
inache ja sam ti te njegove boile jedno dvije godine kao uzorke imao u kutiji te su se tijekom vremena stvrdnule kao kamen... a i dan danas mirišu fajn:grgljam:
Znam da kum svoje home made boile drži u škrinji:ffwjj:
inache ja sam ti te njegove boile jedno dvije godine kao uzorke imao u kutiji te su se tijekom vremena stvrdnule kao kamen... a i dan danas mirišu fajn:grgljam:
Kak to da se nisu pokvarile, jel stavio konzervans? ja sam jesenas osušio na zraku 10-ak kila koje su mi ostale od sezone, bile su tvrde ko kamen ali ih je ipak uhvatila plijesan
Dubravko
07.01.2010., 08:09
Dobrodošao na forum, kao prvo...
Kao drugo, izvoli se predstavi u topicu namijenjenom za to i namjesti si avatar i signature.
Tek onda možeš tražit pomoć!
Nije ovo štajga da se samo tako uleti i traži :vttvbb:
Dugo nisam čuo a ni vidio napisanu riječ ŠTAJGA-mislim da je super:laughh:
uhvatila plijesan
kad radiš suhi mix obavezno na kilu 2 velke žlice soli
kad ih posušiš do željene tvrdoče s njima u vrečice za zamrzavanje i u škrinju :cheers:
Žena me natjerala da nešto bojli izvadim iz friđa, samo zato sam ih pokušao spasit na ovaj način. Nema veze, i tako sam izvadio one loše.
Ali eto primjera za "dobre" savjete s neta:zccc:
50gr niger mljeveni
može i sjemenke,to su ti one male sitne crne sjemenke duguljastog oblika,ja ih koristim da mi brže boila otvara :cheers:
svakako riblje 10 ml a suncokretovo možeš ostavit 20 ml :cheers:
niger bi samljeo jer u boili imam 300 g krute granulacije i mislim da bi stvaralo probleme kod rolanja a mozda bi ga i izbacio iz boile i stavio 200 umjesto 150 g kuk. krupice