jurica
09.12.2009., 15:35
Ove godine sam si priuštio i dvije teže role.
Najprije sam kupio Akitu 6000 i kako sam bio više nego zadovoljan nakon dva tijedna sam ponovo prošao u dućan i kupio još veću Akitu 7000.
Role su "krampovi" kad pogledamo što je šaranaška moda danas ali ...
Kao prvo Akita nema baitruner ali ja ga i ne koristim.
Sa rolom se dobije aluminijska špula i dodatna grafitna.
Kočnica je izuzetno moćna jer su role i špula velike.
Na manju rolu stane 250 m niti debljine 0.45 mm a na veću cijelih 300 m 0.45 mm.
Nisu baš lagane ali su jake kao sam vrag jer im je prijenos samo 1:4,1 pa sa izvlačenjem bilo čega iz vode nema problema (izvukao sam ove godine i vrbu osrednje veličine koja mi je nanijela voda na nit na Kupi jesenas).
Zupčanici su isto tako masivni i kvalitetni (naravno morao sam zaviriti iznutra pogotovo nakon vrbe).
Slaganje niti je vrlo dobro za ovu cijenovnu klasu (barem ove 0.45 koju koristim) pa su i zabaci daleki - Akitu 7000 imam na surf štapu.
Nakon čitave sezone (a bilo se u ribama ove godine) role izgledaju i rade kao da su izvađene iz dućana :ffwjj:.
Cijena je bila u proljeće 220 kn za manju i 245 kn za veću rolu.
Moja preporuka svima kojima treba snažna rola prihvatljive cijene.
Najprije sam kupio Akitu 6000 i kako sam bio više nego zadovoljan nakon dva tijedna sam ponovo prošao u dućan i kupio još veću Akitu 7000.
Role su "krampovi" kad pogledamo što je šaranaška moda danas ali ...
Kao prvo Akita nema baitruner ali ja ga i ne koristim.
Sa rolom se dobije aluminijska špula i dodatna grafitna.
Kočnica je izuzetno moćna jer su role i špula velike.
Na manju rolu stane 250 m niti debljine 0.45 mm a na veću cijelih 300 m 0.45 mm.
Nisu baš lagane ali su jake kao sam vrag jer im je prijenos samo 1:4,1 pa sa izvlačenjem bilo čega iz vode nema problema (izvukao sam ove godine i vrbu osrednje veličine koja mi je nanijela voda na nit na Kupi jesenas).
Zupčanici su isto tako masivni i kvalitetni (naravno morao sam zaviriti iznutra pogotovo nakon vrbe).
Slaganje niti je vrlo dobro za ovu cijenovnu klasu (barem ove 0.45 koju koristim) pa su i zabaci daleki - Akitu 7000 imam na surf štapu.
Nakon čitave sezone (a bilo se u ribama ove godine) role izgledaju i rade kao da su izvađene iz dućana :ffwjj:.
Cijena je bila u proljeće 220 kn za manju i 245 kn za veću rolu.
Moja preporuka svima kojima treba snažna rola prihvatljive cijene.