PDA

View Full Version : Pomoć za Vaše zdrastvene probleme

Pages : [1] 2

Mamaa
20.12.2009., 10:22
S obzirom da imam dosta upita za pomoć pri zdrastvenim problemima evo nešto šta bi svi trebali znati a da se ja ne ponavljam svako malo.

Da bih vam mogla pomoći tj preporučiti neku terapiju (prvenstveno fitoterapiju) trebate me upoznati sa kompletnom zdrastvenom situacijom, prehrambenim navikama i nekim generalijama o Vama (vezanim uz životni stil).

Naravno da to nećete pisati javno - to mi pošaljite na PM. Isto tako kroz PM ću Vam odgovoriti (obično slijedi 1 PM s još podpitanja, pa nakon toga PM vezan uz dijagnozu, osnovne promjene u životnom stilu i prehrani i nakon toga PM sa preporučenom terapijom). Napominjem da ponekad prođen dan, dva tri dok ne dobijete preporučenu terapiju jer screening (osobni ili ovakav elektronski) nikad ne radim ako sam nervozna ili u gužvi ili jednostavno neraspoložena. Za njega uvijek odvojim vrijeme ispunjeno dobrim vibracijama.

Sve šta mi napišete ostaje u strogom povjerenju između Vas i mene, s tim da ja toplo preporučam da svu našu prepisku copy/paste/print i pokažete svojim liječnicima. Iznenadili biste se koliko liječnika cijeni takav postupak i podržava liječenje prirodnim putem, te koliko se njih aktivno uključi u praćenje i kontroliranje Vašeg zdrastvenog stanja.

Najvažnija stvar u liječenju prirodnim putem je da se, ovisno o zdrastvenom problemu, izbalansira prehrana i terapija. Pravilno prilagođena prehrana je preduvjet poboljšanja stanja i kod nekroničnih bolesti put potpunog izlječenja.

Ono šta ću od sad prakticirati je da na javne upite napišem popis namirnica koje preporučam konzumirati pri određenim problemima - na taj način Vam nemogu naštetiti.

Šta se same terapije tiče - bez upoznavanja sa situacijom NE dajem preporuke (izuzetak su uobičajene bolesti tipa prehlade, viroze, začepljenog nosa ili nekih tipično dojenačkih bubica).

lignjar
21.12.2009., 08:09
Vidim da dobro poznajete ljekovito bilje i pripravke od njih. Što za probleme sa cijevima?

Mamaa
21.12.2009., 08:22
Za cijevi preporuka kolege Shomija - WD 40 :laughh: (šala)
Šta se crijeva tiče, trebam više informacija; u čemu je problem? nadutost, varenje, nedostatak stolice....neki ozbiljniji problem?
Ali pošalji mi pm da ne zachatavamo temu. Za svaku boljku ima lijek :ffwjj:

lignjar
21.12.2009., 09:11
Za cijevi preporuka kolege Shomija - WD 40 :laughh: (šala)
Šta se crijeva tiče, trebam više informacija; u čemu je problem? nadutost, varenje, nedostatak stolice....neki ozbiljniji problem?
Ali pošalji mi pm da ne zachatavamo temu. Za svaku boljku ima lijek :ffwjj:

Svaka čast na WD 40, nasmijala si me :laughprst:, tako i triba, evo maloprije san posla PM.

mrav
21.01.2010., 09:34
Pozdrav Mamaa, a kakvu tinkturu bi preporučila za smanjivanje povišenog tlaka. :eeee:

Mamaa
21.01.2010., 09:47
Pozdrav Mamaa, a kakvu tinkturu bi preporučila za smanjivanje povišenog tlaka. :eeee:
Pozdrav mrav :grgljam:
Kao i svima ostalima pomoči ću drage volje, no postoji kvaka:
-na pm mi objasniš točnu situaciju - znači od godina, kompletne povjesti bolesti vezane uz problem (u tvom slučaju visoki tlak: od kada imaš probleme, da li je i kada dijagnosticiran od strane liječnika, da li je liječnik prepisao kakvu terapiju, u kojem obliku se pojavljuju problemi....)
- te naravno postoje li drugi zdrastveni problemi (aritmija, arterioskleroza, bubrezi, mučnina, glavobolja, umor, ...)
-da li si pušać, konzumiranje alkohola - preporučam apstinenciju

Znači da pomognem moram znati pravo stanje i uzroke, inače te mogu krivo posavjetovati ili izazvati kontraefekt s možebitnom prepisanom terapijom ili ćak pogoršanje stanja.

U skladu s prvim postom kod visokog krvnog tlaka preporučam pojačan unos slijedećih namirnica:

Češnjak
Luk
Jagode
Limun
Mažuran
Jabuke
Poriluk
Integralna riža
Raž
Grožđe

ines
23.01.2010., 20:39
Ima li što prirodno za gljivice u usnoj šupljini?

Mamaa
23.01.2010., 20:41
Ima - grgljanje običnim čajem od kadulje :uimep:

crniblace
11.02.2010., 19:54
Pošto imam veliki kamen u bubregu 2,5 x3 cm., a imam ga već 25god. da li ima nešto novo što još nisam probao...

Pio sam razne travke i mnoge druge stvari sam probao, ali slaba vajda- počev od tamnjana sa limunom, lisičijeg repa, pirevine, rena sa pivom,
a jedino mi malo pomoglo mlevena kleka sa medom.

Još jedno pitanje -recept protiv holesterola -jabukovo sirće , grejpfrut, limun..., - tvoja saznanja?

Mamaa
11.02.2010., 20:43
Pretpostavljam da si pio ovaj čaj:

60 g listova breze (Betula)
60 g podzemnog dijela pirevine (Agropyrum repens)
40 g stabljike preslice (Equisetum arvense)
40 g samljevenog ploda šipka (Rosa canina)
20 g stabljike timijana (Thymus vulgaris)
Uz pretpostavku da si pročitao prvi post i da je ovo šta si naveo ono šta te muči bez recimo problema sa kolitisom, nema krvarenja i drugih stvari koje se mogu javljati ono malo šta ja znam bi bilo:
Prehrana ti je definitivno previše obogaćena bjelančevinama životinjskog podrijetla, mastima i alkoholom a premalo vlakana. Također premalo tekućina svih vrsta: napitci, povrtne juhe, svježe i sirovo voće i povrće.

Preporučam toplo povećati unos prvenstveno tekućine i svježeg i sirovog voća i povrća.
Hranu pripremati sa što manje soli, u obliku variva, jako raskuhanu i jesti mlaku.
Ne piti svježu vodu - prvo je prokuhati i ohladiti, onda piti.

Nipošto ne piti mineralnu vodu, jesti masniju hranu i konzervirane prerađevine.

Također više bazirati prehranu na:
češnjak, zob, kupus, grah, trešnje, luk, jagode, limun, jabuke, poriluk, peršin, repa, ribiz, celer, maslačak, grožđe.
Također provesti kuru sad na proljeće od 3 tjedna maslačkom a može i medvjeđim lukom (Allium ursinum).

Kraljicu ljekovitog bilja koprivu (Urtica dioica) piti u obliku uvarka i/ili čajnih mješavina.

Kao čajnu mješavinu mogu preporučiti:

40 g stabljike kilavice (Herniaria glabra)
40 g listova medvjeđeg grožđa (Arctostaphylos uva ursi)
40 g žila zečjeg trna (Ononis spinosa)
30 g stuckanog šipka (Rosa canina)
30 g listova breze (Betula)
30 g listova i cvjetova stolisnika (Achilea millefolium)
20 g koprive (Urtica dioica)
Priprema: Preko noći u 2 l vode namočiti 15 g mješavine. Ujutro staviti na laganu vatru da zakipi i kuhati 1 minutu. Poklopljeno ohladiti, procijediti u flaše i dodati svježe iscijeđen sok 1 limuna. Čaj piti umjesto vode. Dnevni minimum 1,5 l.

Također tijekom jela (3x dnevno) popiti 0,5 dcl slabog čaja od veprina (Ruscus aculeatus).

Od tinktura:
Bijela breza (Betula Verrucosa 1 DH sok) - odmah po buđenju 50 kapi u puno vode
Veprina (Ruscus aculeatus TM) - prije doručka, u mnogo vode 50 kapi
Medvjetka (Uva ursi TM) - prije ručka, 50 kapi u mnogo vode

Od hidroterapije preporučam kupku -> napuni kadu vodom temperature kože (oko 33 stupnja). Uroni cijelim tijelom i postupno povečavaj temperaturu, sve dok u razdoblju 20 min ne postigneš 40 stupnjeva. Nakon tih 20 min, obriši cijelo tijelo i legni u krevet na barem pola sata.

Napomena: Za upotrebu bilo čega obavezno se posavjetovati s liječnikom i upoznati ga s namjerom korištenja određene terapije. Liječnici nisu neskloni prihvatiti fitoterapiju a nipošto ne uzimati ništa na svoju ruku.

Shokre
11.02.2010., 20:51
Čul sam da je protiv kašlja dobar ricinus.:rtvb:
Pa ti onda kašlji ak se usudiš :laughprst::hurra:

crniblace
11.02.2010., 20:58
Kamen sam malo orunio sa:

200gr mlevene kleke ( ali kleka mora biti starija od 2god.) u 1 kg. meda - to umešati sjediniti i uzimati 3 puta dnevno pola sata pre jela.

Ovo je dobro i protiv smetnji u žučnoj kesi- protiv mulja, kamenca...

Mamaa
11.02.2010., 21:02
Zaboravih kolesterol :sram:

Stari trik za ustabiljenje kolesterola i općenito svih masnoća -> svako jutro natašte razmutite žlicu kukuruznog brašna (ne krupice) u čaši vode i to popiti. Minimalno 10 dana, pa sve dok je potrebno. Malo bljak ali djeluje :ffwjj:

Osim toga najvažnija je prehrana. Koristiti: češnjak, zob, artičoke, kupus, luk, grah, leća, jabuke, borovnice, lješnjaci, orasi, integralni kruh, integralna tjestenina, integralna riža, maslačak. Od mesa se orijentirati na kuhanu teletinu i janjetinu. Potpuno je zabranjeno jesti: med, šečer, bijeli i polubijeli kruh, pečena i obilata jela.

Po mogućnosti pojesti 2 banane dnevno

Fora s ciklom: 4 puta dnevno jesti 400 g kuhane cikle jedan dan, a drugi dan 3 puta dnevno popiti po 1 dcl svježe iscijeđena soka iz svježe cikle.

Fora s tikvicom - uvesti 1 obrok dnevno na bazi tikvice (bundeve i sl.) - može i ko savijača.

Prehranu orijentirati prema vegetarijanstvu, nipošto masno.

Jako puno boraviti na svježem zraku i dosta šetati.

Možeš koristiti tinkturu eukaliptusa 20 kapi 3x dnevno (Eucalyptus globosus TM).

Mamaa
11.02.2010., 21:16

200gr mlevene kleke ( ali kleka mora biti starija od 2god.) u 1 kg. meda - to umešati sjediniti i uzimati 3 puta dnevno pola sata pre jela.

Ali je ubitačno po tvoj kolesterol :hmlj:

Scotch
11.02.2010., 22:07
Što se šipka tiče, samo mesnati deo ili celi plod ? Predpostavljam da se pre sušenja treba očistiti od semenki ( zbog dlačica koje mogu da iritiraju ) a kamen u bubregu i žući mislim da je oksalatnog a ne karbonatnog porekla. :ffwjj:

Mamaa
11.02.2010., 22:46
Vezano uz šipak - cijeli plod. Prilikom pripreme za sušenje vršne dlačice se odstranjuju. Mogućnost nadraženja postoji, ali se u primjeni normalne količine ne manifestira. :uimep:

A kamenci kod moškaraca se općenito javljaju u obliku jednog večeg kamena na samo jednom bubregu i to kao posljedica izlaganja velikim naporima koji izazivaju znojenje a nema dostatnog unašanja tekućine. Najčešća vrsta kamenaca sadrži kalcij u kombinaciji ili s oksalatom ili fosfatom. Za točan sastav treba raditi kemijsku analizu.
Konzervirane prerađevine, jako masna hrana, hrana životinjskog podrijetla, alkoholna pića i jako hladni napitci su nepoželjni. Svježe voće i povrće se preferiraju, isto tako i hrana samo svježe pripremljena i to isključivo na biljnom ulju....
Unos tekućine također šta je više moguće u svim poželjnim oblicima....ima toga još ali ovo su neke glavne smjernice...naravno vrlo je neugodno i zna biti jako bolno kad se kamen iziritira :zccc:

crniblace
12.02.2010., 20:44
Ne napisah sastav kamena je uratnog sastava.

Icko
12.02.2010., 20:53
svako jutro natašte razmutite žlicu kukuruznog brašna (ne krupice) u čaši vode i to popiti

Samo od kog brašna žutog ili belog ?

Nisam do sad čuo da i med škodi ,ja ga dosta koristim.
Kad bi se pridržavao svega što doktori preporučuju za ishranu kod
povišenog pritiska i holesterola ,teško da bi imao snage da odem i na pecanje.

Mamaa
12.02.2010., 21:10
Kukuruzno brašno - bilo od žute ili bijele kukuruze. I žuti kukuruz kad se samelje u brašno, brašno nije žuto negp je pomalo bjelkasto.

A med nije preporučljiv iz razloga različitih tipova oboljenja i vrsta meda. U principu od žlice dnevno neće biti ništa, ali znam slučaj gdje je žena u jednu šalicu čaja stavljala po 3 velike žlice - naravno svaki čas je bila potrebna hitna lječnička intervencija :doh:
Sve u malim količinama prolazi. Npr. pojesti 2 kg grožđa nije isto šta i pojesti 10 bobica.

Mamaa
12.02.2010., 21:23
Ne napisah sastav kamena je uratnog sastava.
Znači moja pretpostavka o njegovom nastanku - radio si neke fizičke poslove koji su te tjerali na znojenje, imao si izbacivanje tekućine i znojem i urinom a jako si je malo unosio u organizam. Možda si za okrjepu popio pivce a jako malo vode ili svježeg voća. Još ako voliš malo jaču hranu - to je to - dovoljno da ga stvori.
Da si olakšaš šta više tekućine u bilo kojem obliku (napitak, juha, svježe voće i povrće), izbjegavati teške poslove i "truckanja" koja ga mogu iziritirati.
Budem potražila imam negdje neku staru knjigu s nekom mješavinom koja bi u roku od 48 užasne patnje trebala pomoči u razbijanju (sječam se samo da je "bućkuriš" koji treba piti odvratna okusa, da se pije tijekom 24 sata i da si 48 sati u strašnim bolovima, ali nakon toga ga razbije). Pa ako želiš riskirati bolove možeš probati. Budem potražila taj recept.
I napomena kad ga nađem - pokaži ga lječniku - jedino šta može biti je da se nasmije (sječam se da je sastojak i rasol od kiselog zelja, mislim ulje i još neke stvari - nikad ne bi rekao da to može riješiti problem) - ali bi bilo zgodno da liječnik zna jer bi se ti mogao predomisliti uslijed tog 48satnog perioda bolova i tražiti pomoć lječnika, pa je to najbolje provesti u dogovoru s njim.

babuka
12.02.2010., 23:09
htio bih znati jel ima neki prirodni lijek protiv kroničnih bolova kičme? Kako vratnog dijela tako i sakralnog? tablete,injekcije itd... su pomogle ali jako kratkoročno a neželim postati tabletoman (ili to možda već jesam?)
nije mi bitno jeli gorko ili je ljuto,popio bih i sirćesamo da pomogne

Mamaa
12.02.2010., 23:17
Babuka - kičma je vrlo zahtjevna. Hajde lijepo meni na PM slijedeće:
- kad su bolovi počeli
- čime si se bavio par godina prije toga
- gdje točno i kako se manifestiraju bolovi
- povijest trauma - nesreće, lomovi, padovi, ozljede (kad i kako je liječeno)
- pretpostavljam da si primao blokade ili samo injekcije protiv bolova
- čime se sad baviš (zanima me položaj tijela)
- gdje i kako spavaš (kakav je krevet, jastuk, položaj tijela)
- jesi li obavio slikanje kralježnice - ima li deformacija, ili oštećenja diskova
- te na kraju koliko dnevno tableta koristiš, koje i koliko dugo - te da li si ih mijenjao?

crniblace
16.02.2010., 21:46

Ali je ubitačno po tvoj kolesterol :hmlj:
Holesterol imam samo malo povišen, a ovo ostalo sam postavio pitanje radi foruma...

Mamaa
16.02.2010., 22:03
a ovo ostalo sam postavio pitanje radi foruma...

A ja sad upravo radi foruma kažem: DOSTA JE.

Ako sam ja spremna odvojiti svoje vrijeme da pomognem onima kojima je pomoč potrebna (ako je u mojoj moći) i ako inzistiram na tome da u tome sudjeluju i liječnici, i svi ostali forumaši se trude doprinjeti svojim stvarnim iskustvimaa ti izmišljaš bolesti i dijagnoze i stavljaš postove (mislim na trljanje paradajzom) kojima možeš naškoditi onima koji pomisle da poznaješ materiju o kojoj pišeš.

Molim da ovaj dio foruma zaobilaziš u velikom luku. On je ovdje radi članova koji nažalost imaju potrebu za njegovim sadržajem, a ne da služi za nečije hirove.

Ako te nešto zaista muči na zdrastvenom pitanju obrati se dežurnoj hitnoj službi.
Ovaj forum i njegovi članovi nisu ovdje da bi pojedincima služili za manipuliranje.

crniblace
20.02.2010., 03:16
Oprosti, ali ostalo sam mislio na prostatu, ali sam uvek da nešto naučim a ne da se sprdam sa pitanjima, a i da Vam kažem da imam 47god. a pošto čitam svu (i sve) vrste literature znam da muški deo populacije čim pređe 40god. je potencijalni bolesnik od prostate...

A, jednom dosta davno mi je rekao jedan čovek za neku travu koja raste po strnjištima za lek za prostatu , ali ja to nisam zapamtio pa sam postavljajući pitanje o tome mislio da ćete mi pomoći i u tome,
da saznam koja je, jer mi se ponekada desi da zbog kamena dođe do upale i prostate nizhodnim putem pa i ćešće mokrenje.

Originally Posted by crniblace http://www.pijanitvor.com/forum/images/buttons/viewpost.gif (http://www.pijanitvor.com/forum/showthread.php?p=44589#post44589)
a ovo ostalo sam postavio pitanje radi foruma... - to sam mislio na onaj prvi post, ako se razumemo kada ste mi tražili da izmenim post, kada sam postavio pitanje o kamenu , holesterolu, reumi, i ne mogu da se setim još jednoga, nema posta verovatno je izbrisan.

A sad baš ne moram na forumu da pišem šta i kako i od čega bolujem, mislim da sam lepo pitao i da nikoga nisam uvredio, a Vas Mamaa, molim za taj recept što ste mi sada u ovom postu pomenuli pošaljite, možete na emajl, ili ovde na forumu.

Još bi me interesovalo ako imate nešto dobro ali jako za reumu, jer sam mnogo toga probao, pošto sam 25god. vozio motorcikl pa sad boli sve živo , a i o mnogim receptima bi ja ovde imao mnogo da pišem pošto sam za ovih mojih skoro pola veka prosao sve samo ne toliko dobrog...

Pozdrav.

Mamaa
20.02.2010., 10:05
Sad dobivaš upozorenje, slijedeći put ban bez diskusije.

Ne zanimaju me fore nisam mislio, ma nije bilo tako....na dijelu Ljekovito nisi dobrodošao. A za pomoć se javi liječniku, jer je od mene nećeš dobiti.

Pol
23.02.2010., 11:29
Mamaa upomoć. Ima li nešto protiv upale sinusa a da nisu antibiotici?

Mamaa
23.02.2010., 11:43
Ima ima, jako bljak ali nadasve djelotvorno. Ja upotrebljavam od kad su mi dečki bebe bili a i za muža i sebe.

Pazi sad:
Uzmi glavicu običnog luka (onog za jelo, salatu, najobičniji luk), očisti ga, zamotaj u gazu i kresni po njemu čekićem za meso :uimep: Iscijedi šta više soka možeš. :uimep:
Dobiveni sok pomiješaj u omjeru fifti-fifti sa hladnim čajem od kamilice ili mlijekom i u špricu i ušpricati u svaku nosnicu. Po mogućnosti uvući.

Pripremi se na osječaj gađenja i okretanje želuca, nakon čega slijedi curenje nosa.

Ponavljati barem svakih par sati, a u međuvremenu ovlaživati sluznicu kapima od korijena sljeza (ili jaka koncentracija čaja), a ako nemaš barem malo fiziološke u nos.

U početnom stadiju 2 špricanja su dovoljna, u kroničnom hje potrebno 2-3 dana i na konju si, kao da ništa nije ni bilo :ffwjj:

Za ušpricavanje ja osobno upotrebljavam manje šprice (od injekcija) - imaš za kupiti u svakoj apoteci, koštaju par lipa; i u svaku nosnicu šibnem jednu cijelu :doh:

Nda. radi osječaja gađenja ja obično imam spremnu kockicu čokolade da se želudac primiri od mirisa luka.

Javi nam koliko špricanja ti je bilo potrebno da upala prođe :ffwjj:

Shomi
23.02.2010., 11:44
Auuuuu, meni je već muka, ali obzirom da sam hronični sinusaš, nema mi druge nego da probam... :doh:

Mamaa
23.02.2010., 11:48
Zaista je jako neugodno radi dizanja želuca, ali je full djelotvorno.

I zanimljivost: dečkima ušpricavam od kad su male bebe bili i njima niš ne smeta, oni kad osjete da im je nos začepljen sami donesu glavicu da "radim lijek" a ja i muž pol čokolade u zube strpamo da se malo stabiliziramo :hmmm: :laughh:

Pol
23.02.2010., 12:01
Ovo izgleda prestrašno (pogotovo sa mlijekom). Pitanje - mogu li zmiksat luk pa ga iscijediti, mislim da bi tako uspio dobiti više soka, i može li biti ljubičasti? A ništa, trčim u apoteku po špricu pa javim ako preživim.

Mamaa
23.02.2010., 12:14
Možeš ga izmiksati slobodno, ali nemoj na skroz sitno i dobro ga ocijedi da ne uštrcavaš kašu nego samo sok.
Dobiveni sok i spreman mix možeš za 2-3 uštrcavanja čuvati u frižideru, ali obavezno istemperirati prije uštrcavanja, no ja za svaki put pripremim svježi sok.

Šta se tiče ljubičstog luka :hmmm: trebao bi imati ista svojstva, ali ja bi ipak koristila ono šta je provjereno, a to je:

http://i675.photobucket.com/albums/vv118/MamaaaB/biljke/luk.jpg

Pol
25.02.2010., 15:07
Možda zato što je upala bila u početnom stadiju ili od straha da ne moram puno puta to štrcat u nos (stvarno je grozno), ali nakon dva dana popustio pritisak. Mamaa :notworthy:. Jedino mi ne ide baš to cijeđenje luka.

zdravko
25.02.2010., 16:18
Ja kad ima neko od mojih problema sa upalom grla i dišnih puteva uzmem crnu rotkvu te jo na vrhu izbušim ne preduboko sa kašikom toliko da stane u nju velika žlica meda. To stavim na radiator na nizku čašu od 1 dcl. Za jedan dan med probije rotkvu i polako počne kapati u čašu sok. Ovaj sok više puta dnevno se popije po jedna mala žlička.Kad meda nema više ga dodaš.
Pomaže :ffwjj:

Freda
01.03.2010., 15:40
Mamma pitanje jedno:
svugdje čitam kako je propolis dobar za razne stvari ali nigdje kako se točno koristi! Pa bi ja savjet kako koristiti propolis za imunitet (koliko kapi i to), za održavanje higijene usne šupljine i protiv gljivica, ako može...:kkkk:

Mamaa
01.03.2010., 18:00
Nisi navela kakav. Da li pčelarski, tinkturu ili prah.

Smatra se da bi za ljude uz faktor sigurnosti od tisuću bila doza propolisa od 1,4 mg/kg tjelesne težine dnevno (otprilike 70 mg/dan za čovjeka).

Nije toliko bitna količina ni kod preventivnog ni kod terapijskog uzimanja propolisa koliko je važno da unos propolisa šta ravnomjernije rasporediš kroz dan- zato recimo uzmi ili 3 ili 4x dnevno po npr 4-5 kapi (dostatno za održavanje higijene i prevencije). Iako je on dosta agresivan pa ako te zanima održavanje usne šupljine kombiniraj s grgljanjem uvarkom od kadulje.

Meni osobno je propolis (pčelarski) super u slučajevima iznenadne zubobolje - samo par kapi direktno na problematično mjesto i smiri se :ffwjj:, a također je dobar za dezinfeciju ako se nema ništa drugo pri ruci.

dandrak
01.03.2010., 18:15
Da se pridružim sa mojim iskustvom. Svi muškarci koji pređu 45 god. života trebali bi provjeriti svoj PSA. Propolis sam koristio kada je kod mene ustanovljen karcinom prostate. Pio sam propolis 3x10 kapi dnevno sa šećerom, (kašikica šečera i nakapa se 10 kapi). Tijekom 2 mjeseca korištenja prolpolisa PSA mi je bio 80 a težina prostate bila je 26gr. Normalan PSA je od 1 do 4 a težina prostate 20 gr. Poslije 2 mjeseca uporabe propolisa PSA sam spustio na 5 a težinu prostate na 16 gr. ZAKLJUČAK: Prolpolis je za sve upalne procese. Prolpolis se veže na sve bolesne stanoce tako i za stanice koje je zahvatio karcinim.

Freda
02.03.2010., 08:42
Mislila sam na pčelarski propolis. Uzimam ga već neko vrijeme jer mi je imunitet prilično loš ali obično bi na žličicu meda stavila 20 kapi i tako jednom na dan.
Znači trebala bi rasporediti.

Super, hvala na savjetu :ffwjj:

Mamaa
02.03.2010., 12:02
Po meni je to dovoljna količina samo ju rasporediti...a možeš uzeti šaku mljevenih oraha, količinu meda potrebnu da dobiješ homogenu smjesu i odokativno na žlice ukapati propolis i uzimati po pola velike žlice 3 ili 4 puta na dan - imuno bomba :ffwjj: (Čuvaš u frižideru)

Freda
02.03.2010., 12:24
Mmmmm pa to je već skoro desert!

Još ubaciti malo čokolade...
Super, probat ću!
:notworthy:

zdravko
02.03.2010., 14:50
Mislila sam na pčelarski propolis. Uzimam ga već neko vrijeme jer mi je imunitet prilično loš ali obično bi na žličicu meda stavila 20 kapi i tako jednom na dan.
Znači trebala bi rasporediti.

Super, hvala na savjetu :ffwjj:

Po mome je za imunitet sto posto bolji od propolisa matični mliječ. A sam upotrebljavam redovno od oktobra mijeseca pa evo dosada američki slamnik u lozovači svako jutro 0,3 dcl i nisam cijelu zimu imao problema sa gripom ili prehladom. A propolis sam uvijek koristio kao lek a ne preventiva. Možda pogrešno ali tako sam pročitao.

Mamaa
02.03.2010., 15:11
Mmmmm pa to je već skoro desert!

:laughh: :laughh: :laughh: :grgljam:
Pa nitko nije rekao da lijek treba biti bljak :uimep:

Zdravko - svi koristimo ono za šta mislimo da će nam najbolje pomoći, a velik dio ode i na autosugestiju; ako misliš da će ti pomoći zaista će djelovati - to je onaj nesitražen dio ljudske prirode :uimep:

Pol
03.03.2010., 09:52
Po mome je za imunitet sto posto bolji od propolisa matični mliječ. A sam upotrebljavam redovno od oktobra mijeseca pa evo dosada američki slamnik u lozovači svako jutro 0,3 dcl i nisam cijelu zimu imao problema sa gripom ili prehladom. A propolis sam uvijek koristio kao lek a ne preventiva. Možda pogrešno ali tako sam pročitao.

Ja kupujem od jednog medara kombinaciju meda, propolisa i matične mliječi, dobra stvar za imunitet.

Pol
03.03.2010., 10:43
Jel' ima kakva biljna kombinacija za alergiju za pelud? Pitam za svoju bolju polovicu koja ima poprilične probleme od 3 - 6 mjeseca (trava i lijeske), onda je par mjeseci mirna i onda opet 8, 9 i 10 kad je opere ambrozija. Čuo sam da je i ova kombinacija meda dobra ali izgleda da je i na neki sastojak tog meda alergična.

Mamaa
03.03.2010., 13:23
Alergije su jako zeznute i nemam baš nekog pretjeranog iskustva (osim alergija na hranu, ubode insekata i sl). Claritin mi je sastavni dio frižidera.
Šta mogu preporučiti pojačan unos luka- crvenog i bijelog. A kad krene sezona alergije čaj od kadulje, za ispiranje grla, nosa i očiju.
Za oči još može stavljati obloge od hidrolata rimske kamilice (ne smije biti na bazi alkohola!!!!!).

I postoji pomoć u obliku aromaterapije:
puzajući varijetet miloduha (Hyssopus officinalis var. decumbens) - nikako ne običan miloduh !!!!!!!
rimska kamilica (Anthemis nobilis)
1-2 kapi jednog ili oba ulja nakapa se na komadić vatice ili maramice i inhalira par minuta

sompopirovic
03.03.2010., 13:27
Jel' ima kakva biljna kombinacija za alergiju za pelud? Pitam za svoju bolju polovicu koja ima poprilične probleme od 3 - 6 mjeseca (trava i lijeske), onda je par mjeseci mirna i onda opet 8, 9 i 10 kad je opere ambrozija. Čuo sam da je i ova kombinacija meda dobra ali izgleda da je i na neki sastojak tog meda alergična.

Jeste li probali s uljem crnog kima (Nigella sativa)?

Freda
03.03.2010., 14:37
Pa nitko nije rekao da lijek treba biti bljak

Istina, potpisujem! I probala sam, super je!!! :ffwjj:

Freda
03.03.2010., 21:25
Može neki jednostavan i prirodan lijek za herpes (simplex)?

Od onih krema iz ljekarne nikakve koristi, isto je i ako ne stavljam ništa.
Probala mješavinu eteričnih ulja melise i lavande--puno bolje, al možda ima nešto još bolje...

Mamaa
03.03.2010., 21:32
Iskreno meni kad muž zna dobiti ja otrgnem melissu i istrljam lišće i stisnem mu ga na herpes. Ponovim par puta i djeluje.

Kak ti još bi trebala pomagati i čuvarkuća. Otkineš list i premažeš mjesto herpesa. Ali to nismo isprobali.

Znam da neki ljudi mažu i jabučnim octom u kojem su namakali lavandu ili ružmarin.

Sigurno ima još toga, ali evo ovo je ono za kaj sam ja čula :ffwjj:

Shokre
03.03.2010., 21:36
I ja sam alergičan na Ambroziju. Koristim Aerius. Ovo za imunitet je strašna stvar .
Mislim da kad bi malo ojačal imunitet prije nego me počne hvatati da bi lakše podnesel one muke
Svakako bum probal :ffwjj:

Freda
03.03.2010., 22:48
Iskreno meni kad muž zna dobiti ja otrgnem melissu i istrljam lišće i stisnem mu ga na herpes. Ponovim par puta i djeluje.

Kak ti još bi trebala pomagati i čuvarkuća. Otkineš list i premažeš mjesto herpesa. Ali to nismo isprobali.

Znam da neki ljudi mažu i jabučnim octom u kojem su namakali lavandu ili ružmarin.

Probala i ulje lavande isto je puno bolje od biločega iz ljekarne.
Preporučam! Ali ne direktno na kožu, znam da inače može al na herpes nikako, peče ko ludo. :stop: Obično prvo stavim malo maslinovog pa onda lavandu ili mješavinu lavande i melise.

Nažalost, zasad sam u potpunoj nemogućnosti doći do ikakve svježe biljke, ali pamtim za ubuduće.

Tomislav182
04.03.2010., 03:03
Peludna hunjavica

Veoma djelotvoran kod peludne hunjavice je egipatski crni kim.
On priprema tijelo za obranu od alergija.
Kod peludne hunjavice bitno je početi uzimati ulje crnog kima prije početka sezone peludi.
Ako se peludna hunjavica već pojavila, tada se preporučuje uz oralno uzimanje ulja crnog kima i inhalacija njima. Inhalira se tako da se na litru vrele vode stavi par žličica ulja i desetak minuta se udiše para.

Crni kim (Nigella Sativa) prirodno raste u zapadnoj Aziji, jugoistočnoj Europi i Bliskom Istoku. Kultiviran je u cijelome svijetu kao vrtna biljka. Najprikladniji crni kim za svrhe liječenja sadi se u oazama arabijske pustinje, gdje u svome prirodnom, toplom, oborinama siromašnom staništu ostvaruje idealan kemijski sastav.

Pol
04.03.2010., 12:36
Gdje se to ulje može nabaviti?

Shomi
04.03.2010., 12:39
:aoyyy: Ulje crnog kima (http://www.google.com/search?hl=en&safe=off&client=firefox-a&hs=zGp&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial&q=ulje+crnog+kima&btnG=Search&aq=f&aqi=&aql=&oq=)

Sunka
04.03.2010., 12:41
Klikni da vidiš kaj je Google našao.
I njega treba zgasit :sram: :BangHead:

Tomislav182
04.03.2010., 12:51
Ja sam našao na stranici Aroma Terra. (da ne stavljam link, samo upiši taj naziv u google i odmah će ti izbacit).

Bočica od 100 ml -165,80 kn
Bočica od 200 ml -265,00 kn
:xqqa:

Freda
04.03.2010., 18:16
Imaš i u Bio&Bio

100 ml=139 kn proizvođač je Primavera Life

Freda
05.03.2010., 08:07
Ima li netko kakvih iskustva s čajnim mješavinama od proizvođača MB Travar?

Ima raznih mješavina i dosta ih hvale, mami sam kupila protiv upala mjehura i bila je jako zadovoljna, nakon 2 kure već dugo nije imala nikakvih problema, a prije toga se stalno vraćalo.
:ffwjj:

Pol
05.03.2010., 10:15
Alergija na pelud
Kod alergija je najbitnije što je moguće ranije početi uzimati ulje crnoga kima; 3 puta na dan po 30 kapi. Važno je znati da do potpunog djelovanja ulja crnog kima dolazi tek nakon od 8 do 12 tjedana redovnog konzumiranja.

:hmmm: Ako bočica od 100 ml košta 140 - 165 kuna, dolazimo do zaključka da je ulje crnog kima skupo za popi#dit. Međutim, ako djeluje, isplati se. Jel' netko probao?

sompopirovic
05.03.2010., 19:15
Gdje se to ulje može nabaviti?

Kad kod nas ima u svakoj apoteci, mora biti i u Zagrebu. Maram naći telefon jedne firme gdja je ispod 100 kuna, pa javim.

jack1
06.03.2010., 21:19
Jel mi moze tko dati neki savjet sta piti ili jos bolje cime mazati vlasiste kose, da kosa bolje raste i da se pojaca gustoca?
Dali mozda ima kakva biljka koja je dostupna, koja raste oko nas? Hvala :hmmm: :coffee2:

glina
06.03.2010., 21:38
Svojevremeno sam imao problema sa gastritisom i ranicama na dvanaestercu , osim što sam bacio cigarete koristio sam čaj od jednakih dijelova kamilice,stolisnika i mente jedno tri mjeseca i potpuno se izliječio .

Mamaa
06.03.2010., 21:39
Za osnaživanje nema bolje od koprive, možeš još posegnuti za maslačkom i brezom - prati kosu u uvarcima od korijena/kore.
Čičkovo ulje je dobro za sjaj i volumen, ali nakon 2-3 mjeseca tretiranja ovim uvarcima kosa će ti biti neprepoznatljiva pa ti neće trebati.
Isto brzinski pakung - maslinovo ulje, jaje i med, utrljati na vlasište, držati barem pola sata i isprati - vrhunski brzinski rezultat :ffwjj:

jack1
08.03.2010., 10:19
Hvala Mamaa to inace nije za mene vec pitam za svoju bolju polovicu, moze pojasnjenje ( uvarci od kore, korjena) ne kuzim?

Mamaa
08.03.2010., 10:25
Poduvarkom se smatra kad drogu (osušenu biljku, korijen, koru...) preliješ vrelom vodom i pustiš da određeno vrijem odstoji poklopljeno.

Znači sad u proljeće može primjenjivati svježe, a za zimu pripremajte zalihu (sušiti na prozračnom i od suca zaklonjenom mjestu).

Kopriva može i list i nasjeckana stabljika, no u korijenu koprive je najjača koncentracija tvari koja pomaže oslabljelom vlasištu.
Maslačak - korijen

Breza - list i kora (grane najmanje 2-3 godine starosti.

No pomoći će i sama kopriva , a ako je obogatite korijenom maslača - rezulatti će biti vidljivi već nakon par tretmana - preporučam primjenu 2x tjedno.

Napomena: nakon pranja u uvarku se ne pere šamponom - kosa neće imati mirisa, ali će puno ljepše izgledati :ffwjj:

jack1
08.03.2010., 10:31
Maslacak mogu sad vec nabrati a koprivu ?
I sta tocno pomaze taj spoj kod gustoce ili rasta kose ili ? :hmmm:

Mamaa
08.03.2010., 10:36
Kopriva će ti krenuti kroz mjesec dana sigurno ko luda, a ako znaš mjesto gdje raste možeš čeprkati za korijenjem.

Kopriva jača vlasište i strukturu kose, daje joj punoću i sjaj. Maslačak u manjoj mjeri ali u kombinaciji smiruju "stres" vlasišta pa je ćak kod dugotrajne primjene utvrđeno da se vlasište regenerira ( na dijelu gdje je kosa prije ispadala i sl).

Djole
19.03.2010., 10:38
Hm,evo ove godine opet krenulo zacepljenje uha,inace prosle godine imao fajn problema sa tim pogotovo ljeti,kada sam ronio mi voda usla u uho i par dana nisam nis cuo na uho,kupio neke kapi masne za uho i pomogle mi,inace Mamma imas kakav savjet za uvce???Cuo sam da je dobro ona Sukulenta Kučanica!

cvrcak
19.03.2010., 10:57
Djole, probaj nježno zagrijat ulje,probat toplinu na podlaktici da te ne opeće i nakapati u uho. Može ti samo pomoć, odmoć ne može.

Sunka
19.03.2010., 10:59
Čuvar kuća ti je za to! :ffwjj:

Djole
19.03.2010., 11:05
Ma luddd sam bio kod sestre po Garasone kapi za usi,to mi nes najjgore,jos ja kada potrosi 4 stapica gurajuci u uho :sram: i onda me jos samo glava boli ma. :doh:

Mamaa
19.03.2010., 11:09
Barem svako veće uzmeš list od čuvarkuće, pretrgneš i nakapaš u uho - bitno je da poslije toga ne izlaziš na vjetar.
U 90% slučajeva djeluje nakon 1-3 primjene.

ako ne pomogne javi, pa ti pišem dalje.

Sunka :grgljam:

Djole
19.03.2010., 11:11
Hm .aj ak ti se da napisi jos koj savjet dobar za uvce,inace ja sam stavio kapi garasone i sada vaticu u uho hhh jer to dobro ili ne,jer sam cuo da je bolje kada uho diše blup.
Odo ja pozdrav!

Mamaa
19.03.2010., 11:21
Ao puše vjetar bolje da imaš nešto u uhu...napišem posle idem sad cijepiti trešnjice

Mamaa
19.03.2010., 20:52
Evo Djole ja skoro otišla u krevet i onda sam se s jetila da sam ti dužna još recepta kako da si olakšaš bolove u uhu.
Ako se dobro sječam ti si u zadnje vrijeme dosta često imao problema sa prehladama i sl. Zato mislim da je tebi upaljeno srednje uho. Ostaje ti da slobodno nakapaš čuvarkuću, istovremeno odbaci cigarete (zaboravih da li pušiš ili ne).

U biljnoj apoteci (a možda imaš i doma) napravi čajnu mješavinu od:

20 g cvjetova i listova kamilice
20 g stabljike crnog sljeza
20 g listova trpuca (bokvice - i muške i ženske)

S nazivima ovih biljaka nemože doći do pogreške, no ako trebaju latinska imena javi.

Čaj pripremaš da u 1 l kipuće vode staviš 5 g mješavine, poklopiš i kuhaš pola minute. Ostavi poklopljeno dok se ne ohladi. Uvuci u pumpicu i ispiri uha. Nakon šta si uha isprao ovom čajnom mješavinom nakapaj u uho nekoliko kapi maslinova ulja.

Isti čaj i piješ i to 6 x dnevno po 0,5 dl - prije i poslije svakog obroka. Piješ ga mlakog. Zasladi po želji medom i slobodno dodaj limunova soka.

smiky53
17.05.2010., 08:51
za ustabiljenje kolesterola
Evo kako ja održavam holesterol u granicama.
Pijem hladno prešano, nerafinirano ulje lana (Linum usitastissimum L., Linaceae).
Ono je iznimno bogato esencijalnom alfa‐linolenskom, omega‐3 kiselinom i štiti krvne žile.
Uzima se jedna do jedna i pol jušna žlica ulja dnevno, najčešće umiješana u posni sir ili obrok s žitaricama.
Može se uzimati i nakon obroka.
Namijenjeno je dugotrajnom uzimanju kao terapija.

Meni je izuzetno važno nemati holesterol jer sam nosioc trajnog pacemakera već 7 godina iako nemam nikakvih organskih poremećaja,
ritam je podivljao od stresa. Dakle zdrava sam osim što živim na baterije i senzore. Ali nije to najgore što se čovjeku može dogoditi.

Kod alergija je najbitnije što je moguće ranije početi uzimati ulje crnoga kima
Da, crni kim (Nigella sativa L, Ranunculaceae) se koristi u ljekovite svrhe još od vremena starog Egipta.
Postalo je popularno nakon kliničkih saznanja o njegovoj djelotvornosti kod astme i raznih alergijskih bolesti kože i dišnog sustava.
Bogato je linolnom kiselinom ali tajna njegove ljekovitosti je u timokinonima koji potječu iz eteričnog ulja otopljenog u biljnom ulju.
Vrijedi pravilo ‐ što je ljuće, to je ljekovitije.
Meni je malo bilo bljak pa sam tražila da mi ulje kapsuliraju.
Oralnim putem se uzima u dozi od 1/2‐1 čajne žličice 1‐2x dnevno nakon obroka.

Izliječiti alergiju ovim uljem je moguće ali je dugotrajno i košta.
Ali zdravlje je vrijedno toga.

john deere
31.05.2010., 23:28
Ima li tko koji dobar recept protiv želučane kiseline?

Mamaa
31.05.2010., 23:33
Preselila sam post na pravo mjesto :punish:

A čuj ovo kak si formuliral pitanje ti dođe nekak na isto kao i da ja pitam "jel znan neko kak na brzinu doći do hrpu para" :uimep:
Ali isto tak općenito: pojedi nešto ujutro, ne pij kavu, alkohol ni cigaretu na prazan želudac, ne živciraj se, opusti se, malo više prirode i laganini, povečaj unos hrane koja ne pogoduje razvoju kiseline - kiselo mlijeko, jogurt, lešo pripremljena hrana, bez jakih masnoća....

smiky53
01.06.2010., 10:19
Ima li tko koji dobar recept protiv želučane kiseline?

Ja sam imala čireve na dvanaestercu i jako me mučila kiselina koja mi je znala jurnuti u usta i curiti kroz nos.
Iskustvo mi je bogato sedamnaest godina (od 1973 do 1990 i u tom periodu mi je 2 puta pukao čir).

- To sam rješavala pijući gaziranu mineralu vodu.
- Kad je nisam imala onda obična voda sa malo sode bikarbone.
- Piti rasol od kupusa koji se kiseli.
Inače, vrijedi sve ono što ti je mamaa napisala:
pojedi nešto ujutro, ne pij kavu, alkohol ni cigaretu na prazan želudac, ne živciraj se, opusti se, malo više prirode i laganini,
povečaj unos hrane koja ne pogoduje razvoju kiseline - kiselo mlijeko, jogurt, lešo pripremljena hrana, bez jakih masnoća....

Dodala bih još, izbjegavaj sirovo povrće (salate isl.), slatkiše, čokoladu, med i sl.
jer koncentrirani šećeri jako podižu kiselinu.
Mlijeko obično diže kiselinu sa zadrškom, nakon par sati ako ga popiješ.
Zadnjih 20 godina mogu jesti i piti sve, nemam nikakvih problema i ništa mi ne smeta. :cheers:

priljepak
09.06.2010., 08:17
Za "kurje oći" dobro i provjereno rješenje je bršljan. Omotajte prst bršljanom, stavite zavoj preko noći. Ponovite nekoliko noći za redom ako bude potrebno. Uobićajeno potrebno je 1 - 4 tretmana.

Branko
09.06.2010., 12:35
Supruga 1974. godište ima reumu (reuma faktor 80) oko godinu i po. Najviše se manifestuje na prstima ruku i zglobovima. Doktori joj dali neke lijekove koji štetno utiču na vid (valjda su svi takvi). Ima li kakvo drugo rješenje osim termalnih banja?

Mamaa
09.06.2010., 12:46
Tinktura od gaveza – svaki dan utrljavati i masirati ruke (bolesna mjesta). Nakon par dana će početi osječati blaga poboljšanja i tada pomalo sve bolje i bolje :ffwjj:
Ima još varijacija, ali ovo je djelotvorno zasigurno (provjereno na nekim članovima moje dalje obitelji).

Gavezovo korijenje opereš i iščetkaš s četkom (da bude čisto), nasjeckaj na sitnije komadiće, napuni flašu, sve prelij rakijom i drži 14 dana na suncu. Procijedi, tinkturu čuvaj na tamnom i hladnijem mjestu, a ostatak korijena može se upotrijebiti za kašasti oblog preko noći.
Gavez se može iskopati i sad, a zalihu tinkture je najbolje raditi u rujnu/listopadu, tad je korijenje najljekovitije. Koristiš dvogodišnje korijenje – znači ono koje je deblje i tamne boje (nemreš fulati). I kad ideš u berbu – treba ti štihaća i dobrana snaga da ga ispočupaš.

bubixl
09.06.2010., 15:07
Za "kurje oći" dobro i provjereno rješenje je bršljan. Omotajte prst bršljanom, stavite zavoj preko noći. Ponovite nekoliko noći za redom ako bude potrebno. Uobićajeno potrebno je 1 - 4 tretmana.

prtetpostavljam da je riječ o listu

zmajica
16.07.2010., 13:01
Mamaaaaa pomagaj: imam otečene noge k'o slonica u 7 mjesecu trudnoće... to ne valja nikako... dogodilo mi se prvi put lani za velikih vrućina i svega 2 puta pa se nisam zabrinjavala, ali ove godine to traje s prekidima većdva tjedna... naravno pušim i pijem ;))))) Noge namaćem u mlakim kupkama sa solju povremeno i mažem ih nekom kremom za cirkulaciju koja hladi, i to donekle privremeno djeluje.
Imala sam povišeni tlak prije dvije godine prije operacije žući, međutim od tada se ne manifestira više i lijekove ne pijem, a kontrolirala sam ga neko vrijeme redovito kako bih znala da li je i dalje visok, i najzad nije.
Hranim se očajno kad traju sezonski radovi i tome je gotovo nemoguće stat na kraj, ali se čuvam gaziranog, slanog i slatkog. Tjelovježbom se naravno ne bavim, ali kako sam u poljoprivredi, do tjelovježbe mi baš i nije.

Uglavnom, kako se riješiti otečenih zglobova i stopala, te boli u nogama, pliz savjet?

Imam i drugi problemčić, a to je bronhijalna astma. Lani sam za vrijeme berbe reagirala prvi put u životu na ambroziju, a možda i na druge peludi, na alergo testu nisam bila nego su mi nakon nekog vremena propisali Singulair jer mi se jednom dnevno događa da se ne mogu pošteno nadisat zraka, i to pomaže; međutim nisam baš sretna s tim da mogam svaki dan gutat tabletu da mogu funkcionirati. Bila sam na spirometriji i dišem k'o muškarac od 1,90 m i pluća su ok, ali svi simptomi upućuju na bronhijalnu astmu, koju mi oni kao takvu nisu dijagnosticirali, nego mi po njihovu nije ama baš ništa. Pročitala sam o tome kako se pripremiti za sezonu alergija, i provest ću definitivno nešto od toga po pitanju imuniteta, ali da li možda znaš kako astmi stat na kraj?

Hvala ti puno. :notworthy:

cvrcak
16.07.2010., 13:25
Zmajica, provjeri da li imaš previše vode u organizmu, ideš li dovoljno puta na mokrenje. Smanji unos soli koliko god možeš i pazi na one skrivene u salami siru konzervama.

zmajica
16.07.2010., 13:37
Počela sam vodit računa da ne jedem mesne prerađevine više, a mokrenje mi se čini ok, makar kako sada stvari stoje kad radimo na otvorenom više vode izbacujem znojenjem nego mokrenjem, ali svi oko mene funkcioniraju na isti način, pa se ne zabrinjavam

cvrcak
16.07.2010., 14:00
Ja bih na tvom mjestu kod dr. Uglavnom se to manifestira kod visokog tlaka ili bubrega.
Tlak kad jednom poraste, obično traje doživotno, može se kontrolirati tabletama.
Kada ga mjeriš? Svaki dan, ujutro, popodne? Jednom tjedno?
Sve to malo provjeri. Mislim zbog oticanja, a za bolove ne znam, imam ih i ja godinama, i nisam našla pomoć.

zmajica
16.07.2010., 14:43
Moram ću definitivno do dr. Ne pratim više tlak zadnih godinu dana, ali su mi i natuknuli da poslije operacije tlak se može normalizirati i da on može biti samo jedan od pokazatelja poodmaklog upalnog procesa, prije sam ga mjerila svakih par dana ujutro i navečer.

machak10
16.07.2010., 15:47
Neznam dal' je pravo mjesto , valjda je , ima li kakve pomoći za hemiće ....:hmmm: ... ne bih baš kod doca , pod nož mi se neide :vttvbb: ?

:eeee: S.O.S

zdravko
16.07.2010., 16:45
Bila sam na spirometriji i dišem k'o muškarac od 1,90 m i pluća su ok, ali svi simptomi upućuju na bronhijalnu astmu, koju mi oni kao takvu nisu dijagnosticirali, nego mi po njihovu nije ama baš ništa. Pročitala sam o tome kako se pripremiti za sezonu alergija, i provest ću definitivno nešto od toga po pitanju imuniteta, ali da li možda znaš kako astmi stat na kraj?

Za astmu i za sve alergije odličan metod je bioresonanca. Moja snaha je bila alergična , neznam samo na šta ne i doktori joj nisu pomogli sa lekovima ništa a bioresonanca ju je izlečila u potpunosti. A znam , da imaju dobrih uspjeha i kod astme. Znam isto jednog izliječenog dečka.

Zbracun
16.07.2010., 16:53
Neznam dal' je pravo mjesto , valjda je , ima li kakve pomoći za hemiće ....:hmmm: ... ne bih baš kod doca , pod nož mi se neide :vttvbb: ?

:eeee: S.O.S

Ima dosta toga. Za probleme sa vanjskima je dobro ulje Gospine trave (Kantarionovo ulje), a za sve ti je dobar čaj od poriluka. Ima još jedan dobar lijek, ali je dosta skup. Ako pronađem kako se zove, napišem. :ffwjj:

Mamaa
16.07.2010., 17:38
imam otečene noge k'o slonica u 7 mjesecu trudnoće...

Oprosti na čekanju, nisam prije vidla, pa sad idem polako redom. I za sve ak treba extra pojašnjenje piši, zovi... šta god, uopće nije bed :ffwjj:
Prvo noge:

Uz prekomjerno stajanje otećene noge mogu upućivati na poremećaj jetre i/ili bubrega. Bilo bi zgodno da kad ideš doktoru provjeriš masnoće u krvi i rad bubrega.
Osim toga (sad ćeš me mrziti) imperativ je da bi trebala prestati pušiti – ovo su nazanake stvaranja varikoza. Za sad to kreće stvaranjem proširenih vena, upala, kapilare postaju krhke i pucaju, a kasnije se stvaraju na samim venama čvoraste nakupine i artritisu i artrozi.

Najčešći uzroci koji dovode do tog stanja su: dugotrajno stajanje, odsutnost tjelesne aktivnosti, zatvor, kolitis, trudnoća...

Prvotna pomoć je hladna kupka - trebaš posudu koja ti je skoro pa do koljena – napuni je šta hladnijom vodom. Uroni noge na 15-60 sekundi. Izvadi, navuci čiste čarape i ili hodaj (kao da marširaš, živo) ili lezi u krevet na 20 min.

S obzirom da mi se čini da je kod tebe riječ o upali vena preporučujem oblog (snižava temperaturu, djeluje protuupalno, tonificira vene i ublažava bol) => 2 velike krpe (preporuka, poderi pamučnu plahtu na komade cca 50 cm x 1m). Jednu krpu namoći u hladnu vodu, malo samo ocijedi i obmotaj cijelu potkoljenicu. Prek njega zamotaj ovu drugu suhu. Sve skupa zamotaj u neku vunenu majcu ili bar veliki ručnik. Kroz 15-20 min osjetii ćeš kako je oblog topli. Sad ga možeš promijeniti ili skinuti (ovisno kak se osječaš).

U kombinaciji s hladnim kupkama – po obavezno preporučujem obloge od gaveza i trljanje gavezovom tinkturom – za ovakve stvari nema bolje biljke. Staviti ću način pripreme pod gavez.

Čim imaš priliku noge podiži – ak sjedneš, na drugu stolicu digni noge, na krevet pod noge podmetni jastuk ili nekaj (ak misliš da buš zgurala, podmetni nekaj ispod madraca – samo da su ti noge malo podignute. Prije spavanja se legni i noge digni i osloni na zid – malo tak meditiraj 10-15 min (meni je već prešlo u naviku).
Preporučuje se šta veći unos čaja od koprive ili zelenih čajeva.

Od namirnica se preporućuje malo veći unos: češnjaka, artičoka, kupus, krastavci, trešnje, jagode, jabuke, grejp, poriluk, ribiz, grožđe.

I ako imaš priliku – šta češće odspavati u sijenu – nemoj se smijati ja se tako liječim, i zaista pomaže.

Mamaa
16.07.2010., 17:45
Imam i drugi problemčić, a to je bronhijalna astma.
Istu stvar ima i teta iz vrtića od mog sineka, pa evo isto šta sam napisala i njoj:

Bronhitis – akutna upala bronha, koja kad je organizam posebno oslabljen, često predstavlja razvoj i posljedicu obične prehlade. U kroničnom obliku bronhitis je često vezan uz cigarete, zagađenje okoliša i astmu.

Astmatični bronhitis – neugodni respiratorni problem. Nije uvijek moguće respoznati neku alergijsku reakciju – uzroci su vrlo mutni i teško ih je klasificirati. Prehrambenu terapiju potrebno je poduprijeti dobrom fitoterapijom. Sama prehrambena terapija izolirana je neophodna ali oskudnih rezultata.

Imperativ – prestati pušiti.

**** ne konzumirati namirnice i napitke direktno iz frižidera.

Ponavljaju li se epizode bronhitisa više puta u tijeku jednog godišnjeg doba valja modificirati reaktivnost organizma koristeći sva raspoloživa sredstva. Po mogućnosti uključiti i termalne terapije (sumporne kupke), a u odgovarajuće godišnje doba vrlo je dragocjen i boravak na moru i to u trajanju od najmanje 20-30 dana.

U terapiji astme i kroničnog bronhitisa neophodno je posvetiti pažnju i ishrani koja mora sadržavati puno vitamina C. Vitamin C je rasprostranjen u prirodi a najviše ga ima u biljkama koje su bogate klorofilom i karotenoidima (provitamini A).
Najviše ga imaju crveni, narandžasti, i žuti plodovi: šipak, glog, crvena paprika, crvene ribizle, paradajz, naranča, limun, mandarine. Važno je spomenuti i krumpir, koji sam po sebi nije nešto posebno bogat vitaminom C ali kolicine koje se svakodnevno koriste u prehrani osiguravaju dovoljne količine. Mehanizam delovanja vitamina C u astmi je rasvjetljen, zato je uz kompletnu terapiju preporučena i upotreba vitamina C, odnosno namirnica koje osiguravaju povećane potrebe. Vitamin C katalizira djelovanje jednog sastojka(prostaglandina PGE2) koji ima bronhodilatorna svojstva (širi bronhije).

Mnogobrojne studije o djelovanju magnezija utvrdile su da unos magnezija, koji često nedostaje kod oboljelih od astme, blagotvorno djeluje i smanjuje broj i intenzitet napada. Magnezijem su bogate sve zelene biljke no izdvaja se kopriva koja ima najviše klorofila a samim tim i magnezija.
Preporuka: čcajni napitak od šipka i koprive koji treba piti svakodnevno, umjesto vode. Tri žlice mljevenog šipka i pola šake lista koprive preliti litrom vrele vode i poklopljeno kuhati na tihoj vatri 5 minuta. Piti svakodnevno umjesto vode.

Vitamin B i cink također svakodnevno obezbjeđivati kroz hranu.
Vitaminom B bogat je pivski kvasac, žitne klice i mekinje, žitna zrna, kupus, lešnjak, orah, naranča, dok cinka ima u crvenom mesu, cerealijama, ribi... (u periodu dok se ne provodi dijeta).

MOJE PREPORUKE:
- Borove iglice (sirup)
- Trputac (sirup, čaj)
- Kopriva (sirup, čaj)- svakodnevno , uz pauzu svaka 2-3 mjeseca
- Šipak (čaj, marmelada i sl.)
- Islandski lišaj (sirup, pastile)
- Majčina dušica (thymus vulgaris ili thymus serpyllum) –čaj, sirup, inhalacija (posebno čaj pola-pola s trpucem + kriška limuna).

Korisne namirnice:
- Češnjak
- Mrkva
- Kupus
- Luk
- Smokve
- Jagode
- Limun
- Alge
- Zelena salata
- Šipak
- Crveni ribizl
- Crvena paprika
- paradajz
- hren
- Jabuke
- Ječam
- Peršin
- Repa
- Grožđe

U 90% slučajeva pomaže prelazak na vegetarijansku i integralnu prehranu, uz isključenje namirnica (SVIH – meso, riba, jaja, mlijeko i mliječni proizvodi) životinjskog podrijetla i ograničenu upotrebu žitarica. Minimalni period držanja dijete je 4 mjeseca iako je preporučljivo rastegnuti je na godinu dana.

Fitoterapija:
- Ribes nigrum (pupoljci) – 50 kapi, razrijeđenih s malo vode 2-3x dnevno u trajanju od najmanje 2 mjeseca
- Naljevak -miloduh, ružmarin, lavanda – pomiješati sastojke u jednakom omjeru. Staviti dvije žlice u 6 dcl kipuće vode i nakon 10 min procijediti. Piti na šalice tijekom dana.
- Viburnum lantana (pupoljci) – 50 kapi razrijeđenih s malo vode, 2-3x dnevno najmanje dva mjeseca

Ostala moguća fitoterapija:
- Kadulja – čaj, sirup, med
- Bazga – čaj od cvjetova, sirup
- Uzeti crnu rotkvu (povrtnica), odrezati gornji dio poklopca, unutrašnjost izdubiti tako da ostane debljine 1-1,5 cm. U rotkvu staviti 1 žlicu cvjetnoga meda, ostaviti da stoji poklopljeno dok nastane sirup (oko 4-5 sati). Uzimati po 1 žlicu tri puta na dan. Med dodavati dok se rotkva ne smežura.
- Žlicu korijena bijelog sljeza namočiti u 1 dl mlake vode. Ostaviti da stoji sve dok ne postane sluzavo. Uzimati dva do tri puta na dan po jednu žlicu kao sirup, te kapati nos tri puta na dan.
- Majčina dušica i timijan - 1 velika žlica droge (timijan ili majčina dušica) popari s 3-4 dl kipuće vode ostavljeno poklopljeno 15 minuta pa se procijedi i doda se velika žlica meda i sok pola limuna, pije se gutljajima u toku dana
- Podbjel (Tussilago farfara)- udisati paru (inhalacija) od cvjetova i listova podbjela u slučaju napadaja teškog disanja s gušenjem
*sirup od lišća podbjela odlićan protiv bronhijalnog katara
*kod astme i dugotrajnih bronhijanih tegoba u proljeće 2-3 čajne žličice svježe istisnutoga soka podbjela (lišća) pomiješanog s mesnom juhom ili mlijekom

Hidroterapija -> kupka ruku na rastučoj temperaturi (dekongestira bronhe i pospješuje ekspektoraciju (iskašljavanje, izbacivanje sluzi, gnoja i drugih izlučevina iz dišnih puteva). Potreban je lavabo s otvorom za otjecanje prekomjerne vode. Postupak: Sjesti udobno ispred lavaboa napunjenog s vodom temperature tijela. Uroni obje ruke i postupno (u trajanju od 15 minuta) povećavaj temperaturu do 40 stupnjeva. Obriši ruke i poslije se pola sata odmaraj u krevetu.

I ovo su neki od recepata koje preporučuju travari bivše Yu:
Neki recepti za čajeve kod bronhijalne astme (copy/paste):
1.)
- divizma........................................8 gr.
- komorač .................................12 gr.
- majčina dušica.............................15 gr.
- bokvica......................................10 gr.
- borove iglice................................10 gr.
- bijeli sljez (list)............................10 gr.
- ljubičica.......................................5 gr.
- podbjel......................................10 gr.
Pet supenih kašika politi sa jedan litar kipuće vode. Ostaviti da stoji poklopljeno dva sata. Procijediti, dodati 4 supene kašike meda i dobro promiješati. Navedenu količinu popiti u toku dana.
2.)
- divizma........................................5 gr.
- verbena.................................... 10gr.
- crni sljez.................................. 10gr.
- ljubičica ................................ 10gr.
- oman....................................... 15gr.
- islandski lišaj............................. 10gr.
- zova......................................... 10 gr.
- podbjel...................................... 10 gr.
Supenu kašiku mješavine politi sa 2 dcl provrele vode i hladiti pola sata, procijediti. Piti 4 puta po 2dcl čaja dnevno.
3.)
- divizma................................... 10 gr.
- podbjel.................................... 15 gr.
- jagorčevina.............................. 10 gr.
- ljubičica ................................ 5 gr.
- bijeli sljez................................. 15 gr.
- islandski lišaj............................ 10 gr.
- majkina dušica.......................... 10 gr.
Upotreba i spravljanje kao pod rednim brojem 2.
4.)
- bokvica........................................10 gr.
- oman.............................................. 5 gr.
- divizma..........................................5 gr.
- ljubičica ......................................5 gr.
- borove iglice..................................5 gr.
- islandski lišaj..................................10 gr.
- crveni luk....................... .......... 100 gr.
Sve trave dobro isitniti i potopiti u 650 ml. Hladne vode. Dobro izmiješatii ostaviti da stoji 4 sata. Procijediti i tekućinu ostaviti. Na trave ponovo nasuti 350 ml. Hladne vode i ostaviti da stoji još 4 sata. Nakon toga procijediti talog trava istisnuti i spojiti obje tekućine. Dodati 750 gr. kandisa šećera i 300 gr meda te kuhati, uz skidanje pjene, dok ne ukuha na pola. Pri kraju dodati 4-5 klinčića karanfilića i po mogućnosti 20 - 30 kapi eterskog ulja eukaliptusa. Uzimati tri puta po jednu supenu kašiku a djeci davati prema uzrastu.
5.)
- borove iglice................................10 gr.
- plućnjak.......................................10 gr.
- podbjel........................................10 gr.
- bokvica........................................10 gr.
- dobrićica......................................10 gr.
- timjan...........................................1 0 gr.
- majčina dušica.............................10 gr.
- verbena........................................10 gr.
- jagorčevina..................................10 gr.
- zova.............................................. 10 gr.
Spravljati i upotrebljavati kao pod rednim brojem 3

Mamaa
16.07.2010., 17:56
ima li kakve pomoći za hemiće
Kao imperativ podrazumijeva svakodnevno hodanje i kretanje - u šta večoj količini. Također higijena oko rektuma mora biti totalna (da prostiš ja poslije svake stolice perem - imam istih problema).
Naravno ne preporučuje se nipošto ljuto, ili na bilo koji način (pre)začinjena hrana - začini im pogoduju.

Potrebno je šta je moguće više unositi u organizam: zob, cvjetača, mrkva, kesteni, kupus, trešnje, grah, leća, pivski kvasac, limun, jabuke,borovnice, ječam, poriluk, šljive, integralna riža, maslačak, grožđe, tikvice.

Naravno ulje od gospine trave je zakon za vanjsku primjenu - na vatu i namaži čisto područje oko rektuma (ja sam svako veče) - po meni najbolje sredstvo.

Kad se upali, preporučam kupku u uvarku od stolisnika i preslice (biljke možeš kupiti u svakoj biljnoj apoteci). Napravi uvarak (2 žlice bilja, prelij vrelom vodom, poklopi, pusti 10 min i ulij u kadicu - razrijedi običnom vodom da temperatura bude 36-38 stupnjeva. Sjedni unutra i sjedi 15 minuta (gore obavezno imaj majcu, jer torzo mora zadržavati toplinu). Nakon 15 min, pod tuš i hladnom vodom otuširaj samo noge (od bedra prema dolje). Obriši se i pravac u krevet na pol sata - zaista djeluje :ffwjj:

Njih inače nemreš izliječiti možeš ih samo zalijećiti. Znači bez pretjerivanja sa začinima, bez prehladnog, kretanje i higijena ono kaj ti je osnova... :ffwjj:

cvrcak
16.07.2010., 18:14
Kao pomoć kod hemeroida preporuča se stavljanje leda ispod stražnjice.
Kako je to nezgodno dobri su i tkz pingvini (umetci za rućne frižidere), zamotati ih u vrečicu i sjediti dok se može. Postupak ponavljati dok se ne povuku.
Može i u kombinaciji sa gospinom travom.

zdravko
16.07.2010., 18:59
Cvrčak da li koristiš cimet ?

cvrcak
16.07.2010., 21:48
Uh, kupila ga i zaboravila. Koristim med. Krećem od sutra s tvojom kurom.

machak10
17.07.2010., 09:14
Mamaa gospina trava = kantarion jel' da ? To koristim i nije loše, namočenu u domaće maslinovo ulje , ovo gore što si navela manje više se trudim prakticirati . Otkad sam ostal bez posla malo sam previše vremena proveo ispred monitora i eto ti vraga (još uz to kad se poklopilo nekoliko boleština imam feštu ... ) . :razocaranje:

Sad trk u apoteku po materijal za onaj uvarak ....:rtvb:

Mamaa
17.07.2010., 09:20
Da gospina trava = kantrion :daaa:

Te kupke od uvarka budu pomogle; znam da meni jesu. Probaj barem svaka dva sata bar 10 min prošetati - i to pomaže dugoroćno :ffwjj:

zdravko
17.07.2010., 10:42
Mamaa dal imaš šta za bolove u ramenu ( kalcinacija) i istrošeno koljeno. Ja odlazim na bioresonancu i elektropunkturu a unapred mi je rečeno, da mi može smanjiti bolove i napraviti život kvalitetniji ali potpunog izlečenja nema. Dosta mi je več bolje a opet se nadam, da ima možda negdje još šta. U službenu medicinu više ne vjerujem jer imam slaba iskustva. :kkkk:

Mamaa
17.07.2010., 11:36
Mamaa dal imaš šta za bolove u ramenu ( kalcinacija) i istrošeno koljeno

Okoštavanje je "vesela" stvar i iako je prisutan nasljedni faktor ne nastaje od ljepote nego od rada i nećuvanja - zdravkec kak bi se reklo istrošil si se prek svake mjere - malo uspori i misli na sebe :))

Ishrana sa što manje mesa (bar bijelo sa što manje masnoća). I ovdje se preporuća unos šta više češnjaka, artičoka, kupus, krastavci, trešnje, jagode, jabuke, grejp, poriluk, ribiz, grožđe.

Puno kretanja i lagano jutarnje razgibavanje – posebno bolnog mjesta.

Moguće je izljećenje do 95% tijekom 1 -2 godine. Rijetko je bilo 100%. Moderna medicina ima postotak oko 50 %.

Brzinska terapija:
Ujutro pola sata prije dorućka i navećer pola sata prije večere obavezno popiti šalicu uvarka od poljske preslice (kupiti u apoteci).
Tijekom dana (prije i poslije jela) treba popiti sveukupno 6 dcl (podijeljeno u 4 navrata) uvarka od koprive i 3 dcl (podijeljeno u 3 navrata) uvarka od koprive u koji je umiješana žličica švedske grenčice (kupi u apoteci - eliksir, a na forumu sam stavljala i recepte).

Svakodnevno u trajanju od 3 -4 sata stavljati oblog od švedske grenčice (obavezno kožu namazati ili nevenovom ili svinjskom masti prije stavljanja obloga, kasnije se može i napudrati).

Kombinirati listove kelja i glavatog kupusa (zgužvaj, izravnaj i stavi u toplu krpu i zamotaj ručnikom ili platnom) – primjetiti ćeš smanjenje bolova.

Tijekom dana masiraj gavezovom tinkturom (recept sam isto stavila na forum).

1x mjesečno se preporuća topla kupka u uvarku od poljske preslice – skuhaš uvarak u kadu, razrijedi s vodom (temp oko 36) i uroni rame – 15 min. Nakon toga u krevet na pol sata.

Super će djelovati, a usput je i fin čaj od Divlje jabukea (Malus sylvestris) - pij koliko ti srce želi.

Ako te baš zaboli i imaš loš period u platnene vrečice (sašiješ sam od plahte npr.) napuniš trinama od sijena i nad loncem s kipućom vodom ih zagriješ šta više (oko 15 -20 min – kao kad nešto kuhaš na pari). Zagrijane položiš na bolni dio i zamotaš plahtom na bolni dio, prekriješ se s 2 deke (totalno utopljivanje). Budeš na miru sve dok vrečica drži toplinu (oko sat vremena). Nakon toga maknuti vrečicu i povoj, ali leći nazad u krevet i mirovati pod dekom još 1 sat – garantirano šljaka.

Od ostalih ljekova tu je divlji kesten u rakiji (tinktura), ali po mom iskustvu on pomaže samo u početnom stadiju.

Ako se upali i dođe do crvenila na list glavatog kupusa namaži med i stavi ga kao oblog – ponavljati tijekom 10 dana iako će već za 4-5 nestati crvenilo.

Ima i fora s listom od divljeg visokog čička – list se otkine i sa bodljikave strane stavi kao oblog ... ali to je za mazohiste iako djeluje.

zdravko
17.07.2010., 11:52
Ishrana sa što manje mesa (bar bijelo sa što manje masnoća). I ovdje se preporuća unos šta više češnjaka, artičoka, kupus, krastavci, trešnje, jagode, jabuke, grejp, poriluk, ribiz, grožđe

Sa hranom sam nešto več postigao. Izbacio sam 90% svinjetinu i ne pijem pravu kavu. Dopodne popijem litar vode a popodne se težko sada kada je vruče, odreknem jednoj ili dve pivi.
Krečem se dosta, ona na bioresonanci mi je rekla, da malo smanjim.
Švedsku imam svoju a ja sam sa njom mazao zglob - izgleda ovo ne valja a lišče kelja i kupusa mi nije pomoglo.
Daj mi molim te kaži samo šta je neven i puno toga si mi napisala i puno ti hvala.

Mamaa
17.07.2010., 16:56
Neven ili Callendula officinalis, ti je jedna od top ljekovitih biljaka - obrađivan je na forumu. Iako da budem iskrena ne vidim baš vezu s ovim tvojim problemima i nevenom - on je uglavnom super za sve kožne probleme, iako ima i druge primjene - pročitaj si temu.
Ako treba javi da ti sakupim sjeme - ja imam original starinsku sortu :ffwjj:

Pepe
19.08.2010., 13:35
Neznam dal' je pravo mjesto , valjda je , ima li kakve pomoći za hemiće
Provjereno funkcionalan lijek za taj problem je mazanje sa uljem od puha. Djeluje izuzetno brzo, a može ga se nabaviti od lovaca (barem u G. Kotaru)

Jadranka
29.09.2010., 11:23
Za liječenje alergije od ambrozije, kašlja i prehlade

1. Protiv alergije
Prstovjet mažurana staviti u 1 dcl vrele vode. Neka odstoji 10 minuta. Zatim napraviti tampončiće od gaze ili mekog platna i staviti u nosnice. Držati 10 minuta.

2. Protiv kašlja
Ispiranje nosa i grla čajem od kadulje. Namočiti 1 jušnu žlicu isjeckane kadulje i držati 10-12 sati.

3. Protiv prehlade
Suhu koprivu (cijelu biljku sa korijenom)- 3 pune jušne žlice, staviti u 0,5 l hladne vode. Neka odstoji 12 sati. Zatim sve to 30 minuta kuhati. Piti procijeđeno.

cvrcak
02.10.2010., 21:40
Od jučer imam problem. Javio se popodne u vidu boli iznad desne obrve, Nije bilo strašno, pa sam prstima napipavala mjesto boli.
Danas se bol javljala kad bih sagnula glavu.

Bol je kulminirala kod ručka, slična zubobolji (ne probadajuća) pulsirajuća.Više nisam smjela spustit glavu prema dole, niti leći na leđa s glavom gore.
Nemilosrdna pulsirajuća tupasta bol iznad početka obrve (ne prema sljepoočnici) Cijelo veće sam na tri tablete, i dalje ne smijem spustiti glavu . Idem leć sa strahom. Užas.

Sinuse odbacujem, oni nisu. Ima li tko ideju šta bi moglo biti?
Tlak i temperatura su ok.

Mamaa
02.10.2010., 22:07
Jesi li bila na vjetru, propuhu, pokisla?
Može biti upala živca - to mi prvo pada na pamet.
Ako imaš kakvu kremu na bazi eukaliptusa, mente i sl.. trebala bi utrljati, leči i trebalo bi pomoći. Možda i tigrova mast (ne jako blizu očiju - od obrva i sljepoočica do kose).

lelo
02.10.2010., 22:39
Može biti upala živca - to mi prvo pada na pamet.

I ja sam na tom tragu. Pogotovo, što mi se čini, kako je to cvrčak opisala, da je bol površinska. Propuh, najvjerojatnije. Ako ne prestaje, zatraži stručnu pomoć.

cvrcak
03.10.2010., 19:53
Evo događaja danas.
Oko 10 ujutro, kad nakon neprospavane noći, više nisam mogla glavu držati uspravno (nedo bog leći sa glavom nazad ili naprijed), kad su suze počele letit od boli, sjeli smo u auto, pa na hitnu.

Odmah sam dobila tabletu i koktel lijekova u venu. Mogu reć da je bol nestajala ko štapićem odnesena.
Sinusi nisu, propuh nije.
Načekala sam se da neurolog dođe, al mi je vrlo temeljito napravio pretrage, mada kako boli od čudesnig koktela nije bilo, poslao me kući, s preporukom mirovanja.
Da, nalazi koji oni vade na hitnoj (znaći ne sve,samo najbitnije) su mi ko maloj bebi. Izvrsni.

Na dodir prstom oko obrve, me i dalje boli, ali to je na sreću sve.
I dalje sam u velikom :hmmm:

Mamaa
03.10.2010., 21:52
Upala živaca je također eliminirana?
Da ti nije možda neka opaka kombinacija pada tlaka, imuniteta i ovog ludog vremena?

cvrcak
04.10.2010., 07:49
Moguća kombinacija vremena.
A tlak mi zvznuo da, al na 180 gornji. Valjda od stresa tu noć i jutro.

Mamaa
04.10.2010., 09:11
Ne znam kaj bi ti rekla jer i mene samu tlak zeza u kombinaciji s ovim vremenom. Odmaraj se puno i možda bi ti mogle pomoći Hochfmanove kapi (ima ih za kupiti u apotekama) - provjeri sa svojom doktoricom :ffwjj:

cvaknuta
26.10.2010., 21:34
Giht
Ovo je isprobana receptura za liječenje gihta. Uz pravilnu prehranu, a to znači strogo pridržavanje popisa namirnica koje se smiju konzumirati i u preporučenim količinama. To se dobije od liječnika.
Svaki dan se pije čaj od đumbira. Nariba se ili tanko nareže komadić đumbira veličine palca na ruci. Ta količina se stavi u 1l ključale vode i pusti da provrije 1 minutu. Nakon toga čaj mora odstajati 10 minuta i nakon toga se procijedi. U čaj se mogu dodati i druge biljke radi poboljšanja ukusa, kao i limun. Čaj piti koliko god vam paše.
Litra dnevno je minimum. Svježe naribani đumbir stavljati u salatu i kao začin jelima gdje vam paše.
Budući da na PT ima mnogo ljubitelja dobre kapljice, upozoravam da je alkohol strogo zabranjen.
Gihta se na ovakav način možete riješiti za 3 mjeseca. A onda može i rakijica, vinčeko ili kakva pivica. :ffwjj:

petra
30.10.2010., 14:07
Osvrnula bi sa na problem koji je imala Cvrcak. Možda nema veze s njenim problemčićem, ali nije na odmet znati.Takva bol kod žena se može javljati kao hormonalna glavobolja i jedan dio žena pati od toga ( bez ikakvog hormonalnog poremećaja kod vađenja nalaza). Obično trajno nestaje kad žena prođe klimaks.

Žene koje opisuju bol je upravo takva bol, počinje po točkama i ako se ne spriječi na vrijeme završava se na jačim analgeticima i inekcijama ( ali ne kod svakoga, žene imaju različite stupnjeve bolova ). Mislim da je takva glavobolja posljedica današnje hrane i stresnog života ( na žene stres jako utiče, pogotovo tip stresa koji danas prolazimo bez opuštanja i zadovoljstva, te smo sve manje aktivni).

Pored toga se mogu javljati jaki bolovi u leđima, križima, mučnine, ali i ne moraju sve je individualno od žene do žene.

Takva glavobolja se ne mora niti ponoviti više nikada, a može kod nekih osoba ponavljatii stalno i pratiti period od prije do iza ciklusa, što može biti dugo i mučno.

Ibrufen od klasičnih lijekova je pomoć za takvu glavobolju, treba ga popiti čim se osjete naznake glavobolje. Od biljnih bi moglo pomoći nešto za opuštanje kao valerijana, te što balansira hormone kadulja, gospina trava ( pomaže kod depresije i opuštanja, ali se ne smije piti ako se troše bilo kakvi lijekovi, blokira ih). U biti savjetovati se sa nekim za dobru čajnu mješavinu, vjerojatno neke trave za PMS.

Takođe umjereno vježbanje, meditiranje, šetnje prirodom, joga, izbjegavanje stresnih situacija i ljudi, su dobar izbor za relaksaciju cijelog tijela.

I svakako crna čokolada, to vam je već poznato:notworthy:

U biti stresovi u tijelu kod žene mogu načiniti hormonalnu buru, pa i sami miomi su posljedica jakog stresa i šoka koje proživimo sa nekim ružnim događajem. Tijelo nađe ispušni ventil,na žalost na takav način.:sram:

cvaknuta
31.10.2010., 01:30
U biti stresovi u tijelu kod žene mogu načiniti hormonalnu buru, pa i sami miomi su posljedica jakog stresa i šoka koje proživimo sa nekim ružnim događajem. Tijelo nađe ispušni ventil,na žalost na takav način.:sram:
Slažem se sa ovim, jer sam i ja imala isti problem. Samo kako problem ode ode i miom. Barem kod mene.
Ali onda se složi niz stresova, čak i više od jednom, pa završite na operacijskom stolu. Pa nije miom nego karcinom.

dadf4
11.11.2010., 12:38
Od 03.03., ali sam sada pročitao.

Alergije su jako zeznute i nemam baš nekog pretjeranog iskustva (osim alergija na hranu, ubode insekata i sl). Claritin mi je sastavni dio frižidera.

.... i Dimidril. Jedan sin je bio i u Zagrebu na alergo testiranju tri tjedna i ništa nisu otkrili.
Popije jednu tabletu i crvenilo (koprivnjača) nestane.
Inaće mjesecima jede sve bez iznimke, spava u istom krevetu, pere se istim sapunom .... i onda se ospe "bez razloga".

U svakom slučaju, čim se urtikarija jače proširi, pogotovo na vratu, a tablete ne pomognu hitno potražiti liječničku pomoć da nebi došlo do težih posljedica.

Pozdrav.

cvrcak
11.11.2010., 13:14
Imala sam alergije nekoliko godina za redom, došle i prošle.
Uz sva testiranja, nismo otkrili o čemu se radi. Dolazile su sa spuštanjem mraka, bez obzira gdje se nalazila, u autu, u drugoj kući, u kafiću, doma.

Ništa nije pomagalo osim injekcija, i to čak dva puta u toku noći.
S jutrom bi prolazile.
Tako da sam redovito pila ujutro jedne tablete za alergiju, navečer dimidril.

Jako je bitno piti ga navečer, jer strašno uspavljuje, kako djecu, tako i odrasle.
Ako se ide na hitnu po injekciju, treba ići još netko tko vozi, jer i te injekcije uspavljuju.
A dimidril mi je uvijek bio u džepu, jer nismo znali kako bi reagirala na ubod pčele, ose i sl.
I dan danas kad alergije više nema, ugrizi komaraca mi se jako prošire i svrab ostaje danima.

A kao djetetu, isto sam se osipala stalno.
Prošlo je čim sam izvadila krajnike.

dadf4
11.11.2010., 13:37
Ima li što prirodno za gljivice u usnoj šupljini?

Ima - grgljanje običnim čajem od kadulje :uimep:

Kako u siječnju nisam bio na forumu, nadam se da neke dobronamjerne primjedbe neće biti krivo shvačene.

Uglavnom, vezano za usnu šupljinu, a kako imam problema sa parodentozom i upalama, mogao bih preporučiti Apiprodent sprej koji sadrži:
Tinktura propolisa, petoprste, hrastove kore, žalfije, kamilice i eterično ulje paprene metvice.

Meni je obično dosta da jednom (kada imam problema, a obično prije spavanja) posprejam usnu šupljivu i do ujutro upale kao da nije bilo.

Nezgoda je jedino u tome što malo žute zubi, ali ....

Pozdrav.

dadf4
11.11.2010., 13:45
Prošlo je čim sam izvadila krajnike.

.... i krajnike je izvadio prije 10-ak godina.

cvrcak
11.11.2010., 13:58
S tim sam htjela reći, koliko neki put nema veze hrana, biljke, zrak.
Kod mene su prvi put bili krajnici, a kasnije nemam pojma, kako došlo, trajalo godinama, tako i prošlo.
Nikad neću znati.

lemi
11.11.2010., 14:09
Vidim da je tema..alergija..pa evo da i ja kažem nešto o svojim "iskustvima" :sram:
Fasovao sam alergiju prije 10-tak godina i ona je moj vjerni pratitelj i danas..riječ je o problemima sa inhalatornim (udisajnim) alargenima: kućna prašina, pelud korova i drveća :sram:
Lijekovi tipa: Contral i Tafen-nasal ( i njima srodni) su nešto bez čega ne ide. Stvari su bile posebno teške u fazama koje sam nazvao "bubrenje"..obično s proljeća i jeseni..gotovo u pravilu oko mog rođendana u rujnu/septembru.
Bubrenje..zato jer sam u fazi alergijske reakcije imao osjećaj da mi je cijela glava (lice, nos, sinusi) nabubrila/natekla.

To su bili periodi kada sam bio posebno "otrovan"..otrovniji od kobre i bilo je poželjno držati se što dalje :sram:
To su moji ukućani znali i hvala im za razumjevanje :kkkk:
Posebna je priča bila zimi..i onako nadražena i osjetljiva sluznica nosa reagirala je obilnom sekrecijom kada bi izašao vani.
To je značilo hračkanje i pljuvanje na svakom koraku kao kakav tuberan i gotovo je nemoguće zaustaviti.
Da ne govorim o tome kako mi je zbog toga bio "želudac u nosu" a o sramoti pred ljudima da nepričam.
Usput da spomenem kako inače postoji i alergijska reakcija na hladan/topao zrak.

Pomoć je došla slučajno :hurra: preko da ne povjerujete..Oprah show i onog šašavog dr. Oz-a kada je u jednoj emisiji gledateljici sa simptomima identičnih mojima savjetovao starinsku metodu..ispiranja nosa vodenom otopinom morske soli.
Bila je i demonstracija te metode uz upotrebu posude slične čajniku ..imade ih danas kupiti u našim apotekama.

Ja to radim ovako..u plastičnu posudu od 2dl (decilitra) stavim 1/2 ćajne žličice/kašike morske soli (najbolje krupne).
Ulijem malo tople vode da se sol otopi. U kupaoni se skinem do pasa..kleknem pored kade..dolijem tople vode u posudu.
Uzmem lijevak/traktur od meke plastike i stavim vrh lijevka u jednu nosnicu..nalijem otopinu i pustim da ista izađe na drugu.
Zatim prstom pritisnem tu nosnicu i puhnem (netreba jako) kako bih izbacio vodu i ostali sadržaj. Ponovim i sa drugom nosnicom.

Iskreno rečeno..preporodio sam se..nije me izliječilo ali mi je puno pomoglo.
Najbolje je postupak raditi ujutro i /ili uvečer. Voda mora biti ugodno topla..nikako hladna ili vruća.
Kasnije sam saznao da je ovo ispiranje sastavni dio dnevne higijene ljudi na istoku..Kina, posebice Indija.

Poanta je u tome da vodom ispirete inhalatorne alargene a morska sol ublažuje upalne procese. Ista otopina se može upotrijebiti i kod blažih viroznih upala grla.

sompopirovic
11.11.2010., 14:31
U kupaoni se skinem do pasa..kleknem pored kade..dolijem tople vode u posudu. Uzmem lijevak/traktur od meke plastike i stavim vrh lijevka u jednu nosnicu..nalijem otopinu i pustim da ista izađe na drugu. Zatim prstom pritisnem tu nosnicu i puhnem (netreba jako) kako bih izbacio vodu i ostali sadržaj. Ponovim i sa drugom nosnicom.

Lemi, nasmijao si me do suza. Ne sistemom ispiranja koji ću sigurno probati jer imam problema sa sinusima. Čim popijem nešto hladno ili me propuh ulovi (a možda je po srijedi i alergija, a ja neznam jer nikada nisam bio na kontroli za to) sav sam zaštopan pa mi onda to curi i na nos i u grlo... Već ne znam šta da radim. Probao sam inhalacije sa svime i svačim. Malo mi se popravi pa opet. Bez obzira bilo ljeto ili zima.
Nasmijao sam se kada sam zamislio sebe ovako debelog kako klečim pored kade i nešto petljam. Ali kada te zdravlje stisne, dopuštene su sve poze.
Neću ti zahvaljivati jer možda onda terapija neće djelovati.

lelo
11.11.2010., 14:36
morska sol ublažuje upalne procese.

Moja liječnica mi rekla za moju alergiju da dođe, tako, s godinama. Stari se. A isto tako i prođe. Doduše, nije prošla ali se je dosta smanjila. Nije više pa skoro preko cijele godine. Tamo negdje, po naputku liječnice, sredinom sedmog mjeseca idem po tabletice i za svaki slučaj uzmem i sprej, tako da do početka alergije pripremim organizam.

A ovo za morsku sol znam, samo malo drugačije. Služio sam bivšu vojsku (zadnja tri mjeseca vojnog roka) na Marjanu. Pa jedan od mojih zapovjednika tadašnjih mi je to objasnio i pokazao. On zagrabi morsku vodu u dlan i samo ušmrče (ušmrče???) u svaku nosnicu. Onda čučne i pusti da kapa iz nosa, a kapa dobrih petnaestak minuta. I kaže da je super, pogotovo za sinuse.

zdravko
11.11.2010., 16:56
Meni hčerka donese sa mora u boci morske vode da imam za izpiranje nosa. A ako ide za bilo kakvu alergiju Lelo ja ti priporučam bioresonanciju. Za sve alergija pa i kandidu nema boljeg načina i ozdravljenje je 100%.

Zbracun
11.11.2010., 18:59
A sad Zdravko, ti nama bedastima objasni kaj je bioresonancija, pa da si i mi možemo pomoći. Molim fino polako objasni, ima nas kaj teško shvaćamo. :uimep:

zdravko
11.11.2010., 19:56
A sad Zdravko, ti nama bedastima objasni kaj je bioresonancija, pa da si i mi možemo pomoći. Molim fino polako objasni, ima nas kaj teško shvaćamo.

Ja mislim da niste bedasti i da vam je ovo poznato ali ne piše vam se previše :laughh::laughh: pa ajmo - Zdravko hoče. :doh:
Pa hoče ali sutra jer danas se ni meni neče :sram:

cvrcak
11.11.2010., 20:15
Ah :doh: opet ćeš zamistificirati, daj piši, neću moć spavat :laughh::laughh:

zdravko
11.11.2010., 20:58
Cvrčkice mogla bi to ti obrazložit ali neka ti bude. Napisat ču samo par rečenica.

Osnove bioresonančne terapije zasniva se na novijim spoznanjima biofizike i kvantne mehanike. Poznato je da svaka čelija u tijelu,virusi, bakterije, pelodi - sve oko nas zrači energiju koja ima tačno određenu valnu dužinu odnosno svoj frekvenčni uzorak. Normalni procesi se u organizmu odvijaju pomoču komunikacije između čelija, ove pa si informacije izmjenjuju preko tačno određenih frekvencija. U zdravom tijelu teče informacija nesmetano a ako djeluju na tijelo štetne snovi mogu njihovi obremenjujuči frekvenčni uzorki smetati komunikaciji između čelija. Zbog toga se u početku kaže kronički umor a kasnije dolazi do organskih promjena.
E tu stupi na dejstvo bioresonančna terapija. Ona je cjelovit biološki postupak, koji ima odlično dejstvo na veliki broj bolesnika.
I diagnostika i terapija izvodi se na aparaturi Bicom 2000 (proguglajte i sve čete si razjasnit stručno), koja omogučuje da frekvenčni uzorak iz oboljelog organa transformiramo u magnetofrekvenčni uzorak i povratno pravi uvedemo u bolesnika. Na taj način relativno brzo se utvrdi uzrok i lokacija patogenih frekvencija koje eliminiraju sa vračanjem impulznih ljekovitih paketa. U kratko pomoču specialnih električnih elektroda sakupe kretanja bolesnih frekvencija u bolesniku, usmere ih u aparat, elektromagnetni sistem pa preko druge elektrode vrača natrag u bolesnika.
Terapija se počne odvijati sa redukcijom patogenih frekvencija i jačanjem fizioloških. Resonanca nastupi onda kada čelija prihvati tačno takvo elektromagnetnu nihanje koje joj treba.

A tu mi je jezik problem jer neznam dal napišem pravu riječ za neki pojam :sori:

.

zdravko
11.11.2010., 21:20
Samo još mali nastavak :doh:
Kada smo kod ove energije koju neki nazivaju životna, orgonska ili chi i struji tijelom preko meridiana i puni se preko čakri. Terapevtka kojoj ja idem radi cjelovitije i upotrebljava bioresonanciju kao diagnostičku metodu a i terapevtsku i onda još elektropunkturu i homeopatiju samo terapevtski. Na ovaj način je pristup liječenju cjelovitiji i uspiješniji.

lemi
12.11.2010., 10:31
Osnove bioresonančne terapije zasniva se na novijim spoznanjima biofizike i kvantne mehanike.

Dakle..hoćeš reći da uvijek postoji..neki hajvan koji napada insana..ako za heftu dana ne odeš hećimu..đenaza :deadrr:

Nego pajdo reci mi..kako isprakticirati tu bioresonanciju na temelju biofizike, kvantne teorije..:hmmm: :hmmm:

zdravko
12.11.2010., 13:15
Nego pajdo reci mi..kako isprakticirati tu bioresonanciju na temelju biofizike, kvantne teorije..

Ajde ti malo proguglaj . Znaš onu što su nas učili kao djecu : Lenin je rekao : učiti se, učiti se, učiti se ...

heksadon
16.11.2010., 18:33
Svima lijep pozdrav.
Kako sam "inspiraciju" za terapiju pronašla na ovom forumu želim sa Vama podijeliti učinke te terapije koju sam na sebi primjenila.
Problem:- cista na dojci blizu površine iznad koje se otvorila rana iz koje je mjesecima curio gnoj, upale
- bolna napetost u gležnjevima u popodnevnim satima, posebno u vručim ljetnim danima
Savijet liječnika: kirurški obradit cistu (nije mi se dopalo)
Odlučila sam primjenit terapiju sa češnjakom + limunom (svaki dan predveče 2 češnja narezana i natopljena u soku od 1/2 limuna) i ujutro natašte, žlica (za juhu) posuta cimetom (mala žlica)

Ima tome više od 6 mjeseci. Danas je moja rana zarasla. Od početka "terapije" nisu se vračale upale. Moje vene u gležnjevima me rijetko bolno peku - gotovo sam zaboravila kako to izgleda. Inače sklona pesimizmu možda i depresiji odjednom osjećam u sebi vedrinu, predivno.
Da li je tko pokušao i doživio slično ili je autosugestija?
Ja ću sigurno nastaviti konzumirat do kraja života. Konačno se ne osječam kao da mi je Zemaljska kugla na leđima.

:kkkk:

cvrcak
16.11.2010., 18:38
Da li je autosugestija neka te ne brine, glavno da je pomoglo.

Što se depresije tiče, neki dan sam čula za prirodni lijek -toplo mlijeko sa medom.

Heksadon, promijeni si gore spol :ffwjj:

cvaknuta
16.11.2010., 22:26
Lilie me podsjetila na jedan receptić od prije skoro 30 godina.
Imala sam cistu na korjenu zuba i morala sam na operaciju.
Nakon operacije sam prokuhala kratko veliku šaku peršuna, procijedila i polila uljem (običnim).
To sam stavljala kao oblog. (U pitanju je bila gornja dvojka). Imala sam jedva vidljivu oteklinu jedan dan.
Moja prijateljica je imala istu operaciju isto na dvojci i nije me željela poslušati i staviti oblog. Oteklina je bila strašna.
Inače se oblog od peršuna preporučuje za smanjenje oteklina od zubobolje.

heksadon
17.11.2010., 11:44
Cvrčak - hvala na komentaru. Imaš mnogo lijepih postova.

-toplo mlijeko sa medom :ffwjj: - pijem od uvijek .

Heksadon, promijeni si gore spol :ffwjj: - ? pa u profilu mi piše žensko, (što je dokazano jer sam jer sam usjela i roditi dvoje djece) što te buni?

:hmmm:

Ispravljen spol!

heksadon
17.11.2010., 11:52
Umjesto apaurina, motiku u ruke!

Ovo svakako podržavam. Pa ja to primjenjujem na sebi i daje dobre rezultate!

sompopirovic
17.11.2010., 12:31
Kada smo kod ove energije koju neki nazivaju životna, orgonska ili chi i struji tijelom preko meridiana i puni se preko čakri. Terapevtka kojoj ja idem radi cjelovitije i upotrebljava bioresonanciju kao diagnostičku metodu a i terapevtsku i onda još elektropunkturu i homeopatiju samo terapevtski. Na ovaj način je pristup liječenju cjelovitiji i uspiješniji.

Zdravko, molim te proguglaj malo "Zapper" pa reci dali bi to bilo to.

zdravko
17.11.2010., 13:54

Zdravko, molim te proguglaj malo "Zapper" pa reci dali bi to bilo to.

Nije - pogledaj ovo http://www.energetic-medicine.net/bicom.html ili proguglaj bicom ili bioresonančna terapija, nači češ puno.

Kad quotate (citirate) nečiji post, taj tekst se nalazi između znakova za citiranje [ Quote ] i sve što je između tog koda će biti naznačeno kao citat.
Primjer:

nekakav tekst koji citiram

Moj tekst Ako pobrišete makar samo zagradu od koda [ Quote ], citat neće biti dobro napravljen u postu i neće se znati što je citirani tekst, a što vaš tekst. Zato kad citirate nekakav tekst, lupite 2-3 puta enter ispod koda [ /Quote ] i napišite svoj tekst.

zdravko
29.11.2010., 19:07
Ajmo još malo o koloidnom srebru. Vjerovatno ste ga neki več upotrebili a neki samo čuli o njemu.
Koloidno srebro je otopina srebra u koncentraciji 30-35 ppm. Čestice njega , kao pozitivnih iona su raspršene u vodi i zbog pozitivnog naboja jednomjerno razpoređene u njoj.Takva otopina na sličan način kao sintetički antibiotici pomaže tijelu da se odupre infekciji samo tom razlikom da nema štetnih nus pojava. Možemo ga koristiti oralno ili lokalno. Upotreba je nakefikasnija odmah nakon infekcije.
Več su stari Grci i Rimljani upotrebljavali srebrno posuđe za čuvanje tekučina koje su očuvali sviježe i bez bakterija. Srebro su upotrebljavali protiv mnogobrojnih bolesti i okužbi. početkom 20.vijeka važilo je srebro kao odlično dezinfekcijsko sredstvo. u medicini su otopino imenom koloidno srebro upotrebljavali kao odbranu protiv bakterija. Današnjih antibiotika još nije bilo na raspolaganju i koloidno srebro služilo je praktički protiv svih bolesti. Danas koloidno srebro ponovo dobiva veljavu i u službenoj medicini.

Sintetički antibiotici mogu da unište najviše pet ili šest mikroba. Sve više je bakterija koje postanu otporne na antibiotike. Naprotiv njima pa srebro uništava pored svih bakterija i neke viruse a prilagođavanja tih na srebro nije. isto tako do sada još nisu primjetili međusobnih reakcija med srebrom i lijekovima.
Vrlo dobra dejstva ima kod svih prehladnih obolenjima, upali mjehura i bubrega, crevnih bolesti i candide, artritisa i sličnih reumatskih obolenja, psoriaze i svih glivičnih bolesti, diabetesa i još mnogo toga.

Djeluje relativno brzo (najviše u 6 minuta) i zbog toga patogene bakterije nemaju dovoljno vremena da bi mutirale.

Dubravko
01.12.2010., 07:15
Svrab vlasišta-Redovno se kupam svaki treći dan a po ljeti svaki dan i po tri puta. Neznam kako bi ovo opiso ali nakon 2 dana poslije kupanja dobijem svrab na glavi tako da to isčešem do krvi, Ne po cjeloj glavi nego oko uha i malo poviš vrata. Doktorica me je slala u Požegu ili u Brod da idem na dermo pretrage ali mislim proće samo od sebe. Malo mi pomogne ono ženino poslije pranja valjda omekšivač ali nije to to. Posebno mi to dođe do izražaja kad me djeca nažderu iako su sad obiteljski ljudi ali nikako da mi siđu sa mog proračuna. Dali je to na živčanoj bazi ili jedna vrsta alergije :hmmm:

cvaknuta
01.12.2010., 07:52
:hmmm: Čim čujem svrab vlasišta, pogotovo po opisu mjesta svraba padnu mi na pamet uši. Bez zafrkancije.
Ne znam zašto izbjegavaš pretrage? Ako je u pitanju organski uzrok, postoje razne kreme i losioni kojima se maže vlasište.
Ako su živci u pitanju, onda treba otkloniti uzrok. U ovom slučaju djeca. Skini ih sa svog proračuna. Nisi više dužan da ih uzdržavaš, upravo suprotno.
Inače, za dosta kožnih problema pomaže tinktura joda. Ima u apotekama.

lavandica
01.12.2010., 10:44
Neznam kako bi ovo opiso ali nakon 2 dana poslije kupanja dobijem svrab na glavi tako da to isčešem do krvi, Ne po cjeloj glavi nego oko uha i malo poviš vrata.

Dubravko, probaj kod ispiranja kose od šampona u zadnju vodu kojom ispireš vlasište staviti jednu žlicu octa (najbolje domaćeg jabučnog) na litru vode. Fantastično protiv perutanja, seboreje, svraba vlasišta po bilo kojoj osnovi i za masno vlasište.

Postoje i puno skuplje verzije u obliku specijalnih pilinga za vlasište, ali najprije isprobaj ovu najjednostavniju, najdostupniju i najjeftiniju varijantu :ffwjj:

Pepe
01.12.2010., 21:58
Može biti na živčanoj bazi, ali da nije uzrok možda puno jednostavniji. Naime iz vašeg posta je očito da se vrlo često perete, barem u ljetnim mjesecima, a moguće je da je upravo to izvor problema. Koliko god to čudno ispočetka zvučalo, voda ustvari isušuje kožu, a moguće da je kod vas najosjetljiviji upravo dio vrata i iza ušiju. Za njegu kose i protiv perutanja i raznih poremećaja na koži kako je već Lavandica rekla jabučni ocat pomaže, a može se pokušati i kod pranja kose koristiti i malo modificirani jabučni ocat. Radi se na način da se 200 grama korijena koprive stavi u litru jabučnog octa i nakon 3 tjedna se procijedi i može se koristiti pri pranju kose. Također za čišćenje kože dobro ju je ispirati sa čajem od kamilice. Moja preporuka je još ako ste u mogućnosti nabaviti mazati oboljelo mjesto sa lanolinom ili sa puhovim uljem, iako je lanolin po mojem osobnom mišljenju za nijansu bolji.

Dubravko
02.12.2010., 05:22
Prvo sam pomislio na uši jer sam djed sa šest komada unučadi. Otišo sam svojoj doktorici pa su ona i njena m. sestra pretraživali glavu tražeći uši i gnjide ali nema pa kako sam opiso poslali me na dermo pretrage na koje nisam otišo. Probaću ovaj Lavandicin savijet ako ne otiću ponovo doktorici da mi napiše uputnicu specijalisti-mogu si misliti što će mi reći jer nisam iskoristio ni onaj što ga je napisala pa je zastario nekih 6 mjeseci :hmmm:

cvaknuta
03.12.2010., 20:57
Možeš probati i prati kosu sa uvarcima od koprive, preslice ili orahovog lišća (sad ga nema).
Uvarak ostaviti pola sata i time prati glavu te namazati poslije pranja maslinovim uljem. Preporučuje se uz to i umjesto vode piti čaj od koprive.

sompopirovic
06.12.2010., 09:41
Imao sam problema s masnoćama i naročito s trigliceridima. Pio sam neko vrijeme svako jutro čaj od kurkume i đumbira i trigliceridi su se regulirali. Masnoće, i unatoć pažnji sto se tiče prehrane, ne mogu nikako svesti u normalu. Ima li kakva biljka koja to može napraviti?

cvrcak
06.12.2010., 09:44
Pouzdano i provjereno, samo moraš biti dosljedan :ffwjj:

1 žlicu oljuštene zobi prohuhati u padelici (od litre) par min. i piješ preko dana.
Možeš slobodno i žlicu i pol.

sompopirovic
06.12.2010., 11:33
Pouzdano i provjereno, samo moraš biti dosljedan :ffwjj:

1 žlicu oljuštene zobi prohuhati u padelici (od litre) par min. i piješ preko dana.
Možeš slobodno i žlicu i pol.

Cvrcak, hvala ali probao sam to i bude mi slabo. Jednostavno ne mogu to piti.
Možda zato što se onda osjećam kao konj :roflmao:. Daj smisli nešto bolje. Jel ima i za to neki čaj?

Zbracun
06.12.2010., 12:19
Probaj mjesec dana svaki dan pojest koju jabuku. To zna dobro doći za sniženje masnoća, a jednostavno za upotrebu. Isto tako, jabučni ocat ujutro natašte razmutit u vodi i popit.

cvaknuta
06.12.2010., 18:53
Tinktura od medvjeđeg luka (Allium ursinum)

Sitno nasjeckati luk, napuniti staklenku, preliti rakijom i ostaviti na suncu 3 tjedna. Procijediti.
Tinktura se dodaje čaju 3 puta dnevno po jednu žličicu.

Čaj za sniženje kolesterola

Napraviti smjesu jednakih dijelova gospine trave (Hypericum perforatum), pirike (Agopyrum repens) i stolisnika (Achillea millefolium).
U litru kipuće vode staviti 3 žlice konopljuše (Eupatorium cannabinum) i jednu žlicu gore navedene smjese. Ostaviti 7 minuta, procijediti i piti zaslađeno sa malo meda tijekom dana.

ili

Čestoslavica (Veronica officinalis) piti ovaj čaj 2 - 3 puta dnevno u gutljajima

ili

3 žlice konopljuše (Eupatorium cannabinum)
1 žličica kičice (Erythraea centaurium)
1 žličica metvice (Mentha piperita)

Postupak isti u kipuću vodu i ostaviti 7 minuta, procijediti, zasladiti sa malo meda i piti tijekom dana.

I onaj stari recept sa žlicom jabučnog octa u čaši mlake vode sa žličicom meda natašte.

Papati puno ribica, integralnih žitarica i hrane bogate vlaknima.
Izbjegavati kobasice, masno meso iznutrice.
Masti zamijeniti biljnim uljem, dobro je piti i riblje ulje (u kapsulama).

sompopirovic
06.12.2010., 22:10
Hvala cvrcku, Zbracunu a posebno cvaknutoj. Cvaknuta, od kada nam se supermoderatorica slabije javlja, mogu ti reći da si je savršeno odmijenila. Stvojim preciznim i opširnim savjetima, braniš nas od bolesti kao da se ništa nije promijenilo.
Gdje da tražim tih suhih biljaka? Kod nas baš nema biljnih ljekarni, jedino ako bi moglo biti u prodavnici zdrave hrana. Ima kod nas neka "MAkrovita" al ima neko ludo radno vrijeme. To je nekoj ženskoj sporedno zanimanje pa radi samo posle 5 popodne i to kad je raspoložena. Jel se negdje iz ZG može naručit.
Ocat isto ne mogu jer mi odma dođe žgaravica i nemogu barem malo da ne probam kobasicu. Barem samo malo :roflmao:.

PS:Da Makrovita a ne mokrovita. Tipfeler.

cvaknuta
06.12.2010., 23:18
Misliš "Makrovita"? Tu buš ako ima za kupiti dal dobre nofce za to.
Mislim da ima biljna ljekarna u Čakovcu. Pitaj u običnoj apoteci, ima i u DM raznih čajeva, pa u kakvom superkonzumu ili sličnom trgovačkom centru. Bar što se tiče stolisnika, mente, gospine trave.
Ako ne nađeš, javi, pa ću ja probati pronjuškati. Kaj se tiče pirike bum kod sebe na gruntu učupala, bar nje ima,...:roflmao:

Mamaa je u poslu i ne stiže, ali ne bum ja tak lako dostigla supermoderatoricu.

sompopirovic
07.12.2010., 00:15
ali ne bum ja tak lako dostigla supermoderatoricu.

A, čuj, nikad se nezna. Mislio sam da po kvaliteti postova, dok čitam tvoje, kao da čitam njezine.

Mamaa
07.12.2010., 00:24
Jel se negdje iz ZG može naručit.

Postoje on line trgovine koje su uglavnom bazirane na gotovim preparatima, ali se može dogovoriti i za npr. drogu (misli se na sušeno bilje). Ovo (http://www.multi-vitamini.com/proizvodi-ljekovito-bilje/c2_7/index.html?osCsid=25d0f0270ce2531197ee27c7668bb660 ) je samo jedna od njih.

Zbracun
07.12.2010., 07:15
Ocat isto ne mogu jer mi odma dođe žgaravica

Ako hoćeš rješit i taj problem pa da ti ne smeta za ostalo lječenje, traži od doktora recept za Lanzul kapsule. Dva tjedna piješ i onda si miran duže vremena sa želucom.

Dubravko
07.12.2010., 07:34
Lijek za žgaravicu iz Sjedinjenih BH država-Ujutro natašte pojesti jedaću žlicu griza i tako 7 dana to je lijek od moje snaje odnosno bratove žene nisam probo ali kaže da je djelotvorno a i ima smisla jer griz pokupi kiselinu u želucu koja pravi žgaravicu :cheers:

lavandica
07.12.2010., 07:53
Pozdrav ekipi koja se hrva s kolesterolom.

Trigliceridi su čovjeku povišeni od hrane i iznimka tome su jedino ljudi kojima se povise zbog lijekova koje piju ili nekog strašnog poremećaja, ali, ne brinite, niste u toj skupini. Kad bi 97% onih koji nikako ne mogu skinuti trigliceride stavili na ekstremnu dijetu gladovanja na nekoliko dana, ne bi imali ništa triglicerida, jer naše tijelo ne metabolizira (čitaj: ne stvara) trigliceride, dobivamo ih iz hrane.

Loš - LDL kolesterol (jer postoji naime i "dobar") organizam sam stvara, kod nekih ljudi neovisno o njihovim navikama. Međutim, i takvih je malo u odnosu na one koji "ništa ne jedu" pa imaju visoki kolesterol.

Za loš kolesterol preporučam vam da kupite neku jeftinu video kameru. Također vam je potreban jedan asistent koji će vas primjerice tri dana pratiti svuda kamo pođete i snimati vas. Kad drugi dan pogledate prethodni snimljeni dan, vidjet ćete što znači "ništa ne jesti", jer se danom prikupi obroka kojih nismo ni svjesni.

Onima koji nemaju novca za kameru, preporučam blokić i penkalu, pa sve što ste pojeli bez varanja zapišite na papir. Drugi dan sve namirnice koje ste prethodni pojeli stavite na hrpu na stol, pa ćete vidjeti sramote.

Ako nemate volje za liječenje video kamerom i blokićem i penkalom, nema smisla da vam odajem tajnu recepta s jabučnim octom, zobi, heljdinom kašom, omega 3 tabletama, lanenim uljem, mljevenim sjemenkama lana, bijelim lukom, žutim čajem, echinacheom, pirikom, stolisnikom i ostalim preparatima koji djeluju sto posto. Naime, trebate učiniti sve da vam navedeni pripravci ne trebaju. Dakle, ako se hranite prema svima poznatoj piramidi prehrane, kuhate obroke, u dućanu ne kupujete procesirane proizvode, čips, smoki, kroki, fante, pante, kole, salame, prezbušt, buđole, čokolade, ferrero rocher, rum pločice, kupovni bijeli kruh s 36 dozvoljenih neprijavljenih sastojaka, preskočite večeru i svaki dan pješice prijeđete nekoliko kilometara, nijedan od navedenih biljnih pripravaka neće vam više trebati.

Mamaa
07.12.2010., 13:14
Ne znam jesam li to već javno pisala ili ne, pa ako se ponavljam ne zamjerite.
Za smanjenje masnoća (a pomaže i kod želučanih problema) se preporuća svako jutro ujutro prva stvar razmutiti ravnu jedaću žlicu kukuruznog brašna (ne krupice, baš brašno) u vodi i to popiti. Moja majka, koja ima problema još i sa šećerom, dodaje i malo cimeta za bolji okus. I iz njenog i iskustva dvije moje prijateljice zaista djeluje.

Također je dobro skuhati malo ječmene kaše u samo blago zasoljenoj vodi (da vam ne bude bljutavo) - i to jedite/pijte tijekom dana - već ćete kroz tjedan dana primijetiti poboljšanje šta se tiče svih problema vezanih uz probavu i želudac. Također pomaže i kod masnoća, šećera i kompletne normalizacije KS.

Ponekad je ono šta nam je ostalo od naših djedova i baka najbolji lijek :ffwjj:

darkoford
19.12.2010., 02:36

Sa žgaravicom sam imao godinama problema, ništa niti malo kiselo ni ljuto nisam smio prinesti ustima a kamo li konzumirati, bez kompensana nisam išal ni na WC, dok nisam naletio na jednog ratnog kolegu koji je stradao u krevetu na spavanju.
Dogodila se najgluplja moguća stvar da je propao krevet od čovjeka iznad koji je pao na njega i slomio mu kičmu. Nakon niza operacija ostao je nepokretan i odlučio sam sebi pomoći (kako točno ne znam) ali danas hoda.
Uz kavicu (on čaj) vadim kompensan i pita me zašto to pijem. Uz kratku štoriju preprićam kako ništa kiselo ili ljuto ne smijem konzumirati a on se smije i ne da mi završiti te mi kaže da će mi pomoći ako se sedam dana pridržavam dva pravila i da je uzrok problema ispred mene.
Gledam na stol i prvo mi padne na pamet-cigarete a on se opet smije i pokaže mi prstom na kavu i kaže:
Espresso kava + mlijeko stvara neku čudnu smolu koja nekim osobama iritira želudac. Ako želim piti espresso tada samo njega a ako želim piti mlijeko tada mlijeko i narednih sedam dana da pijem kavu bez mlijeka i izbjegavam sve ljute ili kisele artikle.
Ne za sedam, već za pet dan moji problemi su u potpunosti nestali kao i kava sa mlijekom.
Nakon petnajstak godina je se više niti ne sjećam kakav je osjećaj imati žgaravicu.

I vječno sam zahvalan na tome savjetu mog kolege koji ima tablice na autu SAI-RAM!

Jadranka
19.12.2010., 09:15

Sa žgaravicom sam imao godinama problema, ništa niti malo kiselo ni ljuto nisam smio prinesti ustima a kamo li konzumirati, bez kompensana nisam išal ni na WC, dok nisam naletio na jednog ratnog kolegu koji je stradao u krevetu na spavanju.
DogoNe za sedam, već za pet dan moji problemi su u potpunosti nestali kao i kava sa mlijekom.
Nakon petnajstak godina je se više niti ne sjećam kakav je osjećaj imati žgaravicu.

I vječno sam zahvalan na tome savjetu mog kolege koji ima tablice na autu SAI-RAM!

U potpunosti se slažem s darkofordom.
I ja sam imala godinama žgaravicu i pila gastal, pa sodu bikarbonu, pa peptoran itd. ali nisam prestala piti kapučino, od jutra do popodneva.
Sada pijem ujutro tursku kavu, ali više prljavu vodu nego kavu, ali tako mi paše. A prije toga natašte obavezno popijem 1 - 2 čaše tople vode. Na početku je bilo teže, ali sada ne mogu bez toga. Topla voda smiruje želudac, čisti crijeva i snizuje celulit (samo meni bi sada trebala za celulit jedna bačva tople vode :uimep:).
Kad idem kod roditelja, oni kuhaju moku-kavu, a to mi je otrov, oni svi stavljaju mlijeko, a ja si dodam puno tople vode. Čak i nescaffe capuccino pijem s vodom.

smiky53
22.12.2010., 13:44
Masnoće, i unatoć pažnji sto se tiče prehrane, ne mogu nikako svesti u normalu. Ima li kakva biljka koja to može napraviti?

Jako dobro djeluje kvalitetno hladno prešano ulje sjemenki lana.
Uzima se oralno 3 žlice dnevno.
Prirodno a djelotvorno.

http://www.herbarom.hr/

azizi
23.12.2010., 00:58
Imao sam problema s masnoćama i naročito s trigliceridima. Pio sam neko vrijeme svako jutro čaj od kurkume i đumbira i trigliceridi su se regulirali. Masnoće, i unatoć pažnji sto se tiče prehrane, ne mogu nikako svesti u normalu. Ima li kakva biljka koja to može napraviti?

Moja je majka povišene masnoće uspješno sredila s crvenom rižom :ffwjj:

Imaš je kupiti u kapsulama od raznih proizvođača. Ne mogu se sada sjetiti od kojeg je proizvođača koristila mama - sjećam se da je kutija bila nešto malo više od 200 kn, ali je kapsula bilo prilično... i najvažnije, za manje od tri mjeseca masnoće su nakon deset godina pale u preporučene okvire (istinabog, s godinama sve više snižavaju razinu 'normalnih' masnoća, tako da što je nekada bilo normalno, sada je povišeno. A statini nisu baš tako bezazleni, pa je uputno pokušati sve, prije negoli se odluči za njih).

A što se zobi tiče, nisam nikada pila čaj, ali sam zato jela zobenu kašu barem jednom tjedno. Osim što je i održavala moju kosu, nokte i kožu zdravima i sjajnima, a vjerojatno i spriječavala nakupljanje masnoća u krvi, prijala mi je. No, možda je to zbog toga jer sam rođena u kineskoj godini konja :uimep:

ubovicratko
28.12.2010., 21:04
Evo dobar text o karcinomu, malo je duzi ali isplati se procitati.

http://www.ivonazivkovic.net/B17.htm

petra
28.12.2010., 22:07
Ovo je upućeno Dubravkovom problmu sa vlasištem.:ffwjj:

Iste takve probleme je imao moj suprug, na istim mjestima. Mislim da se radi o nekoj vrsti seboreje koja je vezana sa hormonima kod muškaraca, a može biti i kod žena. Na to se nakaleme i gljivice, koje znaju stvarati ozbiljnije probleme. Može se proširiti i na prsište, obrve i oko nosa. Može biti potaknuto i stresom i prekomjernim pranjem ( neki ljudi peru i 2 put dnevno kosu), treba imati mjeru u svemu. Naravno kosu, ako se masti, treba i redovito prati da ne guši kožu.

Sve smo pokušali biljno, skupo, dermatolozi, ali ništa nije pomagalo čak je bilo i gore od svih tih preparata.

Našli smo jednostavno rješenje u RECEPTOVOM šamponu od Subrine, "šampon protiv prhuti za masno vlasište koji sadrži aktivni cink pirion i ekstrakt narandže". Prije je bio i sa uljem čajevca, ali su ga zamjenili sa ovom vrstom. Problem je nestao kao da ga nikada nije bilo (upravo rane koje su krvarile vjerojatno od češanja,crvene fleke po tjemnu).

Inače ti ReCEPTOVI šamponi imaju uveliko sastav kao i najskuplji biljni šamponi za tu problematiku, oni od 70-100kn. I našla sam ga po sastavu jednog švicarskog kojeg dermatolozi uvaljuju preko onih što mikroskopski pregledaju tjeme.

Takođe od puberteta je i moj brat imao lagane naznake ( perutanje i netolerancija mnogih šampona, svrbljenje tjemena), to mu je takođe rješilo sve probleme.

Šampon ti je oko 400ml ( to ti je duplo pakovanje), imaš ga u DM-u za manje od 20 kn. A vjerojatno i po apotekama. Pokušaj oprat jednim pakovanjem pa vidi hoćeli ti pomoći. Naslikana je na pakovanju narandža i nemoj da uzimaš drugu vrstu, ima još nekakvih od Recepta ali nisu za to.

Ja osobno ne perem tim šamponom meni ne paše, a i nemam te probleme. Na Nivei sam od glave do pete od rođenja:notworthy:

Jako je bitno da ti je kosa kratka i da koža diše, kod mog muža se pogorša ljeti ( znojenje ) i kad mu je duža kosa. Takođe šišam sama muža da izbjegne kontakt sa nečistim češljevima kod frizera. Steriliziraju češljeve malo sutra, a gljivice tako i dobieš. Ako ne možeš to nosi svoj češalj i šakom od sto u frizeraju:laughh:

Kod pogoršavanja problema ,kad gljivice rade svoje (bilo da je stres ili nešto drugo okidač), možeš prema uputstvu koristiti Oronazol koji očisti gljivice i upaljenu kožu. To se koristi samo prema uputstvu i dovoljno dugo ( znači ni prekratko ni predugo), može ti savjetovati doktor.ili apotekar. Možda piše i u uputstvu.
Iskreno mom suprugu Oronazol nije bio potreban od ovog Receptovog šampona.

Teško ćeš taj problem riješiti biljnjim preparatima , radi se o oštećenju koje je malo dublje u slojevima kože. Treba biti agresivniji dok se ne dođe do poboljšanja, a onda tražiti što ti koža tolerira.:ffwjj:

cvaknuta
29.12.2010., 00:14
Ovaj Petrin post podsjetio me na jedan gel, koji je dušu dao za različite probleme vlasišta (svrab, crvenil, perutanje) Synalar gel. Mislim da je proizvođač bio iz Srbije, a sad kod nas je to po sastavu Fluacet gel.

Dubravko
29.12.2010., 06:49
Zahvaljujem Petri koja je post napisala kao da sam sam izdiktirao mislim na probleme koji mene muče. Također sam uvidio da se lakše nosim sa problemom ako mi je kosa kraća i ono sa češljom sam probao skuhao u vreloj vodi i dezinficiro sad ću probati i ovaj Petrin naputak pa budem javio.
Pomislio sam i ja da je to na živčanoj bazi ali tu mi ništa ne pomaže kad sam po prirodi ŽIVČO i slabo se mogu kontrolirati a neću da koristim kojekakve normabele apaurine jer sam ih koristio dok sam se rastavljo od žena. U to vrijeme ni Meprobamat mi nije bio stran ali sad idem u drugu krajnost da neću ama baš ništa za smirenje osim vrućeg mlijeka koje me smiri kao malu bebu :ffwjj:

Dubravko
13.01.2011., 07:02
Probao sam Petrin šampon i riješio se problema. Moram priznati da sam u početku bio malo skeptičan jer od prvog pranja i nije baš posve uspjelo ali kod trećeg polučilo je uspjeh. Jedina primjedba je da grize za oči kao vrag :ffwjj:

sompopirovic
13.01.2011., 23:03
Ovaj Petrin post podsjetio me na jedan gel, koji je dušu dao za različite probleme vlasišta (svrab, crvenil, perutanje) Synalar gel. Mislim da je proizvođač bio iz Srbije, a sad kod nas je to po sastavu Fluacet gel.

Taj gel je na bazi kortkosteroida pa s njim treba biti oprezan. Ne treba pretjerivati s njegovom upotrebom i izbjegavati ga osim ako nema drugih mogućnosti.

vladic
21.01.2011., 09:20
Pokušal sam pronaći nekaj u vezi ovog mog pitanja, ali nisam uspio, pa ću ovdje postaviti pitanje.Ako ima koja tema o tome molim moderatore da me prebace. Hvala !

Kčer mi jako slabo jede, jede skoro sve ali u jako malim količinama. Ima 11 godina i 30 kg. Trenira rukomet, ali i to ne pomaže da joj se otvori apetit.
Zanima me jel bi joj možda pomogao kakav čaj ili tak nekaj slično, za poboljšanje apetita.

MARIJA
21.01.2011., 12:19
Vladić, budući da se još nitko nije javio vezano za ovu tvoju temu, evo ja ću pokušati malo te utješiti vezano za tvoje pitanje za tvoju kćer. Nisi naveo koliko ti je kćer visoka, imam troje djece doduše već odrasle i dvoje unuka pa mislim da imam dosta iskustva vezana za djecu, premda svako je dijete individulano, ona "mršavija" djeca su mi bila uvijek zdravija, išla sam čak i kod liječnika, njegov odgovor je bio da niti jedno dijete nije umrlo od gladi. Trebaš paziti da ti kćer jede dosta voća i naravno povrća, odnosno raznovrsnu hranu, da to ne budu sendvići, slatkiši i kojekakve grickalice, ako budeš na silu forsirao sa kilažom može doći do neželjenih posljedica, ako počne debljeti to može biti nekontrolirano pa će biti više problema sa skidanjem kila. Treba se prije posavjetovati s liječnikom i ako nema nikakvih zdravstvenih problema zbog toga nemoj forsirati na dobivanju kilograma.

Mamaa
21.01.2011., 12:37
Evo javljam se i ja. Marija ti je lijepo napisala i šta se tiče toga da nam fale neke informacije i općenito dječje (ne)debljine.
Ja ću ti reči svoj vlastiti primjer. U razdoblju između 6-og i 7-og razreda osnvne škole dosegla sam svoju visinu (a imam 183 cm). Bila sam teška oko 47kg. Maximalno do 51... i tako sve do 16-te onda sam došla na 67 i tu stala.

Uglavnom bavila sam se sportom, stalno bila u pokretu, nekad sam pojela malo, nekad ništa nisam mogla a nekad me nisu mogli nahraniti. Tjerali me od doktora do doktora, napravili hrpe pretraga i izvukli krvi iz mene za omanju bolnicu. Rezultati normalni -čak dapače primjer "školskih" nalaza.

Moja preporuka bi bila pazi kad ima tjelesnu aktivnost da pojede nešto junk ranga - znači ide na trening - neka slobodno pojede hamburger ili čokoladicu. Uvijek puno tekučine, poslije treninga i kod kuće probaj 1x dnevno uvesti voće. Ostalo neka sama potražuje koliko joj treba.

Jedino bih stavila samo jednu napomenu: nemojte davati komentare tipa "mršava je, to je ružno za curicu i sl" - mora se početi u svom tijelu osječati ugodno (nije lako tih godina uza sve promjene) i kad ga posve prihvati i prehrana i kilaža će se ustabiliti. Za mirnu savjest i njenu dobrobit, otiđite i napravite kompletnu krvnu sliku. Ako su nalazi uredni - ne paničari.
Svega pomalo je najbolje, jedino forsirati tekućinu. :ffwjj:

PS - postoje uvarci za poboljšanje apetita, ali mislim da ih ne bi trebao primjenjivati

vladic
21.01.2011., 13:00
Krvna slika jo je ok. Jede ona sve po malo, i juhu i meso i variva, a i čips i slatkiše. Kad smo u Donaldsu mazne ona 2 sendviča. Srečom nismo tam prečesto. Jedino ne voli i ne jede krumpir, i ni mi jasno na koga je, jer se mi svi davimo u njemu. Pošto mi svi vele ko i vi, da bu sve to došlo na svoje, onda preostaje samo čekati.

Mamaa
21.01.2011., 13:06
Onda se ona ponaša kao i svati teen. Jede raznovrsno i zaista će sve doći na svoje. A to šta ne jede krumpir - uvijek postoji nešto šta nevolimo, nije zabrinjavajuće.
Npr. sin od rodice (13 g.) jede samo po pola filećeg filea, 3 krumpirića (doslovce) ili 4-5 zalogaja tjestenine.... kak bi se reklo manje od vrapčića. To je samo period :ffwjj:

vladic
21.01.2011., 16:52
E upravo tak i ova moja, ali joj taj period traje več 2 godine.

Mamaa
21.01.2011., 18:37
oj taj period traje več 2 godine.

Ne brini i on tako od svoje 9-te ili 10-te. A da ga vidiš, visok a tanak ko metlica. No zdrav ko dren i prepun energije :ffwjj:

miro_klc
25.01.2011., 15:35
Ja imam užasnih problema sa leđima, točnije bolovi u lumbalnom dijelu. Ozljeda je nastala u teretani prije točno godinu dana. Od tada sam prošao desetak doktora, potrošio blizu 1000 eura na teraprije, tretmane i masaže. Danas sam toliko očajan da sam zvao nekoliko bioenergetičara i odlučio pitati ovdje na forumu za pomoć.
Prije 10 dana sam bio u Zagrebu kod doktora Vjekoslava Bolkovca. On mi je "poravnao" cijelu kralježnicu, vratio disk na mjesto ALI ukočenost odnosno bol živca ne prestaje- Proširila se u desni kuk i prepone. MOLIM VAS za dobar savjet i pomoć

smiky53
25.01.2011., 16:11
odnosno bol živca ne prestaje- Proširila se u desni kuk i prepone. MOLIM VAS za dobar savjet i pomoć

Ha, dobar si, još ti nije sišlo niz list pa u stopalo. Malo se zezam,
ali da se nisam isto tako zezala sama sa sobom, valjda bih bila poludila kad sam bila u tvojoj situaciji.

Evo iz prve ruke.
Imala sam iste probleme, radila iste postupke, bol je strašna :sram: i ne prolazi osim injekcijama i blokadama,
ali se opet nakon nekog vremena sve ponavlja.
Čak sam dobijala injekcije direktno u lumbalni dio.
Od svih terapija najviše mi je pomagao bazen (vježbe u bazenu za lumbalni dio i plivanje - smije se samo leđno).
Spas sam našla operacijom lumbalnog dijela (lijeva strana) prije 4 godine. :ffwjj:
Naime, disk je izletio, kiropraktičar ti može vratiti disk, ali živac je upaljen uglavnom zato šro mu je uzak kanal.
Mene je to dovelo do točke da mi je stopalo počelo padati.
E, kirurg je proširio taj kanal, stavio disk na mjesto (nije ga vadio jer je struktura kosti bila ok).
Da li si osim kod fiziatra bio i kod neurologa, neurokirurga?
Da li si radio CT ili magnetsku.
Ja nisam smjela magnetsku radi pacemakera, ali se na multislajd CT-u vidjelo koliko je kanal za živac uzak i pomaknut disk.
Obično se radi o L4 S1.
Od operacije sa lumbalnim dijelom nemam nikakvih problema pa čak ni nakon jednog gadnog pada.
Dobrodošao u klub, od sada si osuđen na doživotno vježbanje, teretanu zaboravi, plivaj što više.

Zaboravila sam napisati da mi je ponekad pomagalo kada bih namazala križa kantarionom i zamotala PVC folijom
i to držala cijeli dan, pa ponavljala postupak.

Pepe
01.02.2011., 09:45
Možda nije baš klasični zdravstveni problem, ali sad po zimi uzrokuje dosta velike probleme. Dali netko zna za bilo kakav preparat koji bi sprječavao maglenje naočala kad god se izvana uđe u neku zatvorenu toplu prostoriju. Ja san lud već, di god uđem magla, skidaj očale i budi čorav :sram:. Pred nekih 10-15 godina je postojao neki izraelski gel ili krema koja se namazala po staklima i nisu se maglila. I tako je držao nekih 24 sata. Toga nema više za kupit :nece:

petra
04.02.2011., 23:26
Probao sam Petrin šampon i riješio se problema. Moram priznati da sam u početku bio malo skeptičan jer od prvog pranja i nije baš posve uspjelo ali kod trećeg polučilo je uspjeh. Jedina primjedba je da grize za oči kao vrag :ffwjj:

Pretpostavljam da govoriš o Receptovu šamponu. Drago mi je da ti je pomogao i to tako jeftino rješenja :ffwjj:

Savjet ne peri oči sa šamponom :daaa:, moguće da ima u sebi eterična ulja .
I još jedan peri odvojeno kosu od ostatka tijela i koristi poseban ručnik za kosu, ako su razlog bile gljivice da se ne šire na ostatak tijela. Bolesni dijelovi kože se uvijek tretiraju odvojeno :daaa:

vladic
08.02.2011., 23:09
Ja imam užasnih problema sa leđima, točnije bolovi u lumbalnom dijelu. Ozljeda je nastala u teretani prije točno godinu dana. Od tada sam prošao desetak doktora, potrošio blizu 1000 eura na teraprije, tretmane i masaže. Danas sam toliko očajan da sam zvao nekoliko bioenergetičara i odlučio pitati ovdje na forumu za pomoć.
Prije 10 dana sam bio u Zagrebu kod doktora Vjekoslava Bolkovca. On mi je "poravnao" cijelu kralježnicu, vratio disk na mjesto ALI ukočenost odnosno bol živca ne prestaje- Proširila se u desni kuk i prepone. MOLIM VAS za dobar savjet i pomoć

Upravo s križima i ja imam velikih problema. Terapije su rjesenje za par mjeseci ( ako ). Jedno jutro križa, pa par jutri prepona, i to tak da si ne mogu niti čarape obući. Neko jutro probadanje u kuku i to sve nekih sat dva poslije buđenja dok se ne razgibam, poslije je ajde donekle. Ima mozda kakva pametna krema ili tak nekaj.

cvaknuta
09.02.2011., 02:37
Jedno jutro križa, pa par jutri prepona, i to tak da si ne mogu niti čarape obući. Neko jutro probadanje u kuku i

Bol u preponama je od kuka, a bol u kuku je od križa.
Treba provjeriti stanje zglobova i ako još nije kasno napraviti terapiju injekcijama hijaluronske kiseline.
Treba poštedjeti kukove i izbjegavati nošenje težih predmeta.

Za olakšanje bolova tu su mast od ivanjskog cvijeća (broćike) (Galium verum)

4 pregršta isjeckane nadzemne stabljike se stavi u 1 kg čiste svinjske masti i kuha 10 minuta, na laganoj vatri uz stalno miješanje.
Tako kuhanu mast se treba ostaviti da odstoji barem 12 sati, zatim se podgrije i procijedi kroz gusto sito.
Uz mazanje tom masti, potrebno je i noću stavljati obloge od iste.

Tinktura stolisnika (Achillea millefolium)

Nasjeckati listove i cvjetove stolisnika, staviti ih u bocu, preliti rakijim i ostaviti 3 tjedna na suncu ili toplom mjestu.
Procijediti.
Nekoliko puta dnevno mazati kralježnicu tom tinkturom.

Kupelj od preslice (Equsetum arvense), majčine dušice (Thymus serpyllum) i stolisnika (Achillea millefolium)

Po 10 dag svake biljke staviti u 5l hladne vode i ostaviti preko noći.
Zagrijati i staviti u kadu. Ležati u kupki 20 minuta, zatim, bez brisanja, treba leći u krevet i utopliti se.

Gavezova mast (Simphytum officinale)

U kilu vrele masti stavi se 30 dag svježeg sitno isjeckanog gavezovog korjena. Kuha se 10 minuta, ostavi hladiti 12 sati, ugrije i procijedi.

Gavezova mast se koristi i kod ozljede živaca što spominje miro_klc

Svinjska mast koja se rabi za ljekovite masti ne smije biti soljena.

cvaknuta
09.02.2011., 02:58
Kčer mi jako slabo jede, jede skoro sve ali u jako malim količinama.

Gledaj, ako je ona zdrava i nema nikakvih problema, pravilno se razvija i još uz to se bavi rukometom, mislim da nemaš razloga za zabrinutost.

Svi čajevi koji su za poboljšanje apetita su obično gorki i teško je djecu natjerati da ga piju.

Možda da probaš sa čajem od majčine dušice tri puta dnevno.

Još se preporučuju čaj od korjena iđirota ili kadulje, ali bojim se da će to teže ići.
Dobri su rezultati postižu sa tinkturom švedske gorčice koja se pije u pola šalice čaja nakon jela, a to je opet gorko.

Dudach
09.02.2011., 11:42
Dragi moji, Imam jedno pitanjce za vas...
S obzirom da sam relativno mlada, imam problema sa stitnjacom tj. TSH mi je povisen i dobivam na tezini makar jela dvopek, caj od sipka i musli-e za dorucak (vlakna, ne?). U roku od 2 mjeseca sam dobila 20 kila, ali doktori nisu reagirali sa izlikom da ce mi organizam sam intervenirati. Bavim se sportom-doduse 4 treninga tjedno, ne pijem, ne pusim, ne pijem kavu...Da li ima kakav prirodni lijek za stitnjacu???:hmmm:
Hvala unaprijed na odgovoru :kkkk:

cvaknuta
09.02.2011., 12:47
10 gr anisa ((Pimpinellla anisum)
10 gr korijena sladića (Glycyrrhiza glabra)
20 gr listova maćuhice ( Viola tricolor)
20 gr listova podbjela (Tussilago frataria)
40 gr bračića ( Fucus vesiculosus)

Kuhati jednu čajnj žličicu mješavine u količini vode za jednu šalicu, između 5 i 10 minuta.
Piti za vrijeme prvog obroka 1-2 šalice.

10 gr listova metvice (Mentha piperita)
10 gr ptičjeg dvornika (Polygonum aviculare)
30 gr bračića ( Fucus vesiculosus)
50 gr čestoslavice (Veronica officinalis)

Isti način priprave i konzumiranja, samo se kuha 5 minuta.

Korijen crvenog broća (Rubia tinctorum) kao čaj.

Dudach
14.02.2011., 08:58
Hvala puno za ovo!!!Probat ću :ffwjj::kkkk:
Bila sam u ljekarni i kad sam im rekla da trebam za čaj bračić (naglasih i lat.ime) gledali su me ko da pričam hebrejski :wtf:
Nema veze,kad idem od endokrinologa u ponedjeljak-onda ću svratit u neku od biljnih ljekarni-oni ipak ne gledaju ko da si s Marsa pao :uimep:

cvaknuta
14.02.2011., 21:21
Mjehurasti bračić ( Fucus vesiculosus) je smeđa alga.
Bilo je u Herbateci. Imaju stranicu, pa pitaj tamo.

Dudach
24.02.2011., 22:20
Mjehurasti bračić ( Fucus vesiculosus) je smeđa alga.
Bilo je u Herbateci. Imaju stranicu, pa pitaj tamo.

Kupila sam gaaaaa!!! :ffwjj: Sad ću vidjet koji mi čaj ima bolji okus, pa ću njega trošit... Sve mi se nekak čini da će onaj sa anisom i podbjelom prevagnuti jer anis naprosto obožavam i mirisom i okusom :lert:

Nele
08.03.2011., 14:02
PS - postoje uvarci za poboljšanje apetita, ali mislim da ih ne bi trebao primjenjivati

Mamaa bio bih ti zahvalan ako bi napisala recepte za uvarke. :kkkk:

Jadranka
08.03.2011., 14:17

Mamaa bio bih ti zahvalan ako bi napisala recepte za uvarke. :kkkk:

[/URL]

Recepte za uvarke imaš ovdje. Koristiti malo češće Search.

[URL]http://www.pijanitvor.com/showthread.php?t=3744&p=134139#post134139 (http://www.pijanitvor.com/showthread.php?t=3744&p=134139#post134139)

farki
10.05.2011., 10:31
Pozdravljam
Jedno pitanje za poznavatelje ljekovitih biljaka, dali ima nekakav pripravak za jačanje imuniteta, jer sam u zadnje vrijeme postao kao Jeremija :laughh: , evo upravo me sad več četvrti dan drži viroza.

Krenilo je s groznicom cijelu noć, preko bolova svakog mogučeg zgloba i vrtenja u glavi do potpunog malasavog stanja:ghcv:
Znam za propolis i matičnu mliječ ali bih htio ako se može da si sam spremam medicinu :xqqa: Zanima me koji bi čajevi bili dobri za jačanje imuniteta dali šipak, stolisnik, menta, kamilica, ili neki drugi,ili mješavina svega toga:hmmm:
Možda neko varivo :hmmm:
Unaprijed :kkkk:

Jadranka
10.05.2011., 10:42
Sve domaće i gorko bilje je dobro za jačanje imuniteta, također i sve bilje koje sadrži pektin: kopriva, gavez, stolisnik, maslačak, artičoka, sporiš, iva, štavelj, verbena, brusnica, malina, kupina...

Znači, što više bilja to bolje.

Pod Ljekovito bilje imaš dosta pripravaka i čajeva koji bi ti bili od koristi.

sijamka
12.05.2011., 23:13
Za jačanje imuniteta evo jedan provjereni recept :daaa:
50 gr brusnice, 50 gr đumbira, 50 gr cimeta, sok od 1 limuna i med
brusnice staviti u posudicu preko noći i navlažiti ih sa vodom da one otpuste do slijedećeg dana. Procijediti brusnice, dodati đumbir i cimet i zajedno izraditi sa štapnim mikserom. Usput dodavati sok od limuna i na kraju izmiješati med da se dobije gusta smjesa. Spremiti u posudicu sa poklopcem. (Osobna sam radila duplu smjesu zbog lakšeg sjeckanja sa štapnim mikserom.) Najbolje je uzimati dva puta dnevno a pogodno je i kao namaz ujutro za doručak. :daaa:

ubovicratko
17.05.2011., 22:35
Nabavio sam biljku echinaceu. Da li ko zna kako se od nje pravi tinktura i od cega?
Jer negde pise da se koristi cvet, a negde list.

Zijo
24.05.2011., 08:29
Poštovani tvorovci,
ako imate bilo kakav problem od usne duplje do kraja debelog crijeva (upale, gastritis, čir na želucu, čir na dvanestercu, proljev, kolitične probleme), problem je jednostavno rješiv, sve je do vas! Hoćete li da uživate u tabletama, posjetama liječniku, trojnim terapijama, probanju inih čajeva, ili da vaš problem postane vaša ružna prošlost. Sada je vrijeme, a ja vam želim pomoći. Ovim postom ne želim da ulazim u polemiku, jer nisam niko od onih kojima ste se obraćali. Za svoje iskustvo ne trebam nikakvu nadoknadu, već želju da me slijepo poslušate, a kad sami sebi pomognete, javite to Pijanom Tvoru i blagolovite ove ljude što nas zbližavaju u mnogim radostima ili rješavanju problema.
Sporiš ili Hajdučka trava, je odgovor na sve vaše probleme!
Bitan je kontinuitet od 40 dana, što je u odnosu na dužinu trajanja problema zanemarljivo.
Sporiš se uzima isključivo u svježem obliku i nikako drugačije. Svježe ubranih 30 - 40 mladih peteljki properite u hladnoj vodi ( tegla - staklenka),spustite na tanjur da se okapa, pročistite ako ima koja travka i napravite kuglicu. Masu žvaćite kao žvaku, 15 - 20 minuta, uz malo meda da bi vam promjenilo okus, ako vam je
isti opor(vrh male kašike).
Kod čireva je poželjno uzimati u prvih 7 dana ujutru i naveče. Prvih par trenutaka žvakanja neće biti prijatni dok se malo ne sažvaće.
Istrajte u kontinuitetu pa se javite. Za čireve na želucu i dvanestercu garantiram da neće ostati ni ožiljci, a gastritisi i kolitisi će prijeći u fazu šta to bi.
Mislim da ću biti popljuvan od svih koji na tuđoj nevolji grade svoj uspjeh!?
Živio nama naš Pijani Tvor, a svi mi u zlu se pomagali a u sreći uživali. Vaš prijatelj

MCF
27.05.2011., 21:20
Svježe ubranih 30 - 40 mladih peteljki properite u hladnoj vodi (tegla - staklenka), spustite na tanjur da se okapa, pročistite ako ima koja travka i napravite kuglicu.

Moze malo pojasnjenje? Uzima se 40 dana i to iskljucivo u svjezem obliku. Koji dio stabljike se koristi,cvijet ili list? Koliko dugo ga ima u tom obliku po livadama i koja je uloga i cemu sluzi staklenka - tegla :hmmm:

ines
28.05.2011., 16:22
Ima li tko kakav savjet za trombocitopeniju (smanjeni broj trombocita) - način prehrane, čaj, bilo što prirodno :uimep:

orhideica
28.05.2011., 22:20
Poštovani biljopoznavaoci, imam pitanje -konzumiranjem kojeg biljnog pripravka potaknuti rad jetre, ponekad se javlja čak i osjetno nateknuće podno rebara, odnosno po zadnjim nalazima sam alkos iako je moja domena možda 1 dcl crnog vina na nekoj fešti, a ne pijem ni gazirana pića. Osim toga počeli su mi strašno pucati nokti uz to što se listaju (poslijedica jednomjesečnog konzumiranja kapsula jabučnog octa) čime zaustaviti problem?

Zbracun
29.05.2011., 08:43
odnosno po zadnjim nalazima sam alkos

Priznaj, priznaj :trennn:. Nalazi ne lažu :uimep:.
Evo, pogledaj ovdje (klikni) (http://www.pijanitvor.com/showthread.php?t=2951&p=24026#post24026), a ako upišeš u Search bolesti jetre, uz malo truda ćeš naći još. :ffwjj:

cvrcak
29.05.2011., 09:42
Poštovani biljopoznavaoci, imam pitanje -konzumiranjem kojeg biljnog pripravka potaknuti rad jetre, ponekad se javlja čak i osjetno nateknuće podno rebara, odnosno po zadnjim nalazima sam alkos iako je moja domena možda 1 dcl crnog vina na nekoj fešti.

Ja bih rekla da ćeš najlakše srediti nalaze jetre, ako prestaneš konzumirati taj 1 dcl crnog vina na fešti :ffwjj:

ines
29.05.2011., 12:40
Loši nalazi jetrenih proba mogu biti i zbog drugih razloga osim alkoholizma (korištenje lijekova, bolesti gušterače) i sl. Zapravo oni ukazuju na to da je jetra preopterećena toksinima. Proguglaj malo o čišćenju jetre, a od pripravaka s TV mi je poznat Silimarin.

cvrcak
29.05.2011., 12:54
Tako je, ultrazvuk jetre pokazuje oštečenje, al ne i koje, dok krvni nalazi kažu od čega je oštečenje (masna jetra, alkoholna i dr).
Silimarin se preporučuje za obnavljanje jetre, pogotovo od masnoća.
Međutim, ako se ne promjeni način ića i pića, ne pomaže :nece:

Zijo
30.05.2011., 13:23
Svježe ubranih 30 - 40 mladih peteljki properite u hladnoj vodi (tegla - staklenka), spustite na tanjur da se okapa, pročistite ako ima koja travka i napravite kuglicu.

Moze malo pojasnjenje? Uzima se 40 dana i to iskljucivo u svjezem obliku. Koji dio stabljike se koristi,cvijet ili list? Koliko dugo ga ima u tom obliku po livadama i koja je uloga i cemu sluzi staklenka - tegla :hmmm:

Mlada biljka ima samo nazovimo list i on se kida iznad korijena. Dakle, bere se samo lisnati dio i njega ima tijekom proljeća, ljeta i rane jeseni. Ne brati cvjetove za
ovu priliku. Staklenku sam pomenuo kao posudu u kojoj ga je najlakše proprati u nekoliko voda.

Zijo
02.06.2011., 16:49
Ako ste se ozlijedili na bilo kakav način pa se stvorila gnojna infecija, ne paničite. I bez ljekarske intervencije problem će se vrlo lako i efikasno rješiti. Sve što se treba uraditi je da naberete 50 listova biljke(sporiš, hajdučka trava, kunica) i da properete u hladnoj vodi. Nakon toga ocijediti od vode i natući biljku da malo omekša. Natučenu masu sporiša staviti na gazu i previti na ranu. Povez mora stajati minimalno 12 sati. Ako je gnojno žarište jako, postupak ponoviti nekoliko puta dok rana ne zacijeli. Ovom metodom možemo se lako osloboditi i gnojnih čireva koji se znaju javiti po tijelu. Takođe, na ovaj način se može vrlo efikasno oslobađati od gnojnih akni koje se javljaju kod mladih. Probajte, pomoćiće vama, a ništa ne košta.

Zijo
12.06.2011., 08:41
Lijek za oboljelu jetru

Svi koji imaju problem oboljele jetre, prenosim vam informaciju do koje sam došao juče kada sam otišao u obilazak prijatelja kojeg su liječnici stavili na listu čekanja zvanu " izdrži dok možeš".

Halo liječnici, moj prijatelj radi u vrtu, priprema štapove za ribolov, a i neće mu tabani požutjeti bar od ove vaše dijagnoze i procjene.
Kada smo ušli u priču pokazao mi je vrećicu za čiji sadržaj mi je ustvrdio da su to trave koje rastu u Švedskoj. Čovjek se preporodio, rezultati uredni, stanje normalno.

Prenosim vam sadrzaj sa naljepnice na vrećici.

P R E C I C A

( Lycopodium clavatum )

Prasuljica, Crvotočina, Plavun

Ovaj nazovimo čaj reče mi da košta cca 10 eura i da ga je nabavio preko sestre u Beogradu.

natek
23.09.2011., 16:36
Gospođo mamaa! Ja imam jedno pitanje, dali znate neki lijek za dermatitis? Moja kći ima velikih problema sa njim. Probali smo različite kreme i ništa. Jedino je malo aerius (sirup) pomogao ali ni on već ne djeluje. Jako je to svrbi koža joj je kao da se ljušti suha užas. Pomozite ako možete, hvala!

cvaknuta
24.09.2011., 22:31
Na žalost za dermatitis nema lijeka. Još. Znači jedino što se može učiniti je liječiti simptome.
Upute vezane uz deterdžente, odjeću, sredstva za higijenu,... već sve znate.
Voda za kupanje i tuširanje ne smije biti pretopla jer jača isušivanje kože.
To su neke od općenitih uputa jer ne znam o kojoj se vrsti dermatitisa radi.

Prehrana bogata b vitaminima, cinkom i izbjegavanje hrane koja zna i inače izazivati alergije (neke vrste voća, orašasti plodovi, ...)

Biljke koje pomažu uklanjanju simptoma dermatitisa su:

Rimska kamilica (Chamaemelum nobile)
Kamilica (Matricaria chamomillla)
Kadulja (Salvia officinalis)
Stolisnik (Achillea millefolium)
Neven (Calendula officinalis)
Čestoslavica (Veronica officinalis)
Kopriva (Urtica diocia)
Gospina trava (Hypericium perforatum)
Vrkuta (Alchemilla vulgaris)
Breza (Betula pendula)

Sve biljke se mogu uzimati u obliku čaja ili kupki.
Od gospine trave se radi ulje, tako da se cvjetovi stave u bocu, preliju maslinovim uljem i drže 3-4 tjedna na suncu. Nakon toga se ulje procijedi i stavi u tamnu bocu.
Na isti način se spravlja i ulje od kamilice.
Rimska kamilica se rabi kao i obična kamilica.

Nevenova mast je poznata i mislim da sam već negdje stavila recept.
Kilogram domaće svinjske masti se stavi kuhati zajedno sa 4 pregršta sjeckanih cvjetova i listova nevena.
Kad zakuha kuha se 10-ak minuta na laganoj vatri i ostavi da stoji 12 sati.
Nakon toga se podgrije mast i protisne kroz gusto sito, te sprema u posudice.

Švedska gorčica (mast) ima je za kupiti u biljnim ljekarnama.
Oblog od masti švedske gorčice se nikada direktno ne stavlja na kožu.
Prvo mjesto gdje se stavlja oblog mora se namazati nekom mašću ili kremom (ovdje je dobro staviti nevenovu mast) zatim se maže gorčicom, stavlja preko toga gaza i zatim najlon. Drži se nekoliko sati.

Čaj za ispiranje radi se od po žličice suhih listova breze, kamilice, nevena i stolisnika, koji se preliju sa pola litre kipuće vode i ostaviti da odstoji pola sata. Nakon toga ocijediti čaj i sa njime ispirati oboljela mjesta.

Sve biljke koje sam gore navela, mogu se uzimati i u obliku čaja.
Pročitala sam da je dobar i rooibos čaj. Ne znam je li netko probao liječenje s njim.

Pojedini travari preporučuju apiterapiju, ali bih s time bila itekako oprezna, jer je jedna od alergijskih reakcija na pčelinje proizvode dermatitis.

Kupka od običnih zobenih pahuljica, koje se samelju u prah i otope u kadi te se boravi u toj kupci jedno 10-ak minuta.

Navodno da je ayurvedska medicina uspješna u liječenju dermatitisa.

Tema je jako opširna.

Kao i uvijek, pogotovo kad su djeca u pitanju, preporučam vam da sve ove postupke provodite u dogovoru sa liječnikom.

cvaknuta
25.09.2011., 07:32
P R E C I C A

( Lycopodium clavatum )

Prasuljica, Crvotočina, Plavun

Ovaj nazovimo čaj reče mi da košta cca 10 eura i da ga je nabavio preko sestre u Beogradu.

Plaćajte 10 eura čaj od crvotočine. :nece:
Inače pije se jedna šalica natašte. U gutljajima.

Spominjete silimarin, sastojak biljke osjak (Cirisium arvense).
Osjak možeti piti kao čaj. Postupak je slijedeći: Žličica osjaka prelije se sa 2,5 dl hladne vode i zatim se zagrije do vrenja.

Muž moje prijateljice je za liječenje jetre koristio kapsule artičoke. Inače artičoka pomaže kod bolesti jetre.

Budući da je jetra jedini organ (žlijezda sa unutrašnjim lučenjem točnije) koji se može regenerirati treba to iskoristiti. Inače jetra ima preko 500 funkcija u našem organizmu i još do kraja nije istražena.

Prehrana je važna. Izbjegavati sve voće i povrće koje izaziva napuhavanje.
Poželjno je pojesti 10-ak stabljika maslačka dnevno.
Špinat je poznat kao dobar za jetru i treba ga jesti u kombinaciji sa malo kuhanog krumpira ili na salatu.
Naravno ne pretjerivati u konzumiranju svježeg špinata.
Od meda preporuča se kestenov med (inače kestenov med je dobar kod svih bolesti organa za probavu).

Treba jesti hranu bogatu kalijem (rajčica, grožđe, banane). Preporuča se pojesti bar kilogram grožđa dnevno.
Mrkva je jako važna u prehrani i treba je konzumirati što više. Kao i povrtnicu, bilo u obliku soka ili na salatu.
Gorko povrće poput radića, raštike i rikule. Sve zeleno lisnato povrće i češnjak.
Od voća dobro je još konzumirati limun, šljive, jabuke, kruške.
Kasnije kad dođe do poboljšanja treba uvesti u prehranu kelj pupčar i mahunarke (grašak, grah, soju).

natek
25.09.2011., 10:14
Hvala najljepša za pomoć. I baš mi je dalo mislit:hmmm: hmmm, jedna rečenica za apiterapiju...... možda je to i trenutni problem, mala je bila bolesna (prehlada) pa smo joj davali api sirup i u to vrjeme joj je koža bila grozna. A api sirup joj jako pomaže :nece:. Šta sad :sram: niko nam nikad nije to rekao, ni doktor i ni dermatolog. Probat ću ove biljne pripravke, na kreme smo potrošili novaca i novaca i ništa. Hvala Vam!!!:ffwjj:

Pazi na razmake! Pročitaj upute za pisanje teksta i zašto tako treba pisati! Sad sam ti ispravio, ali ubuduće neću.

cvaknuta
25.09.2011., 14:07
Znam djevojčicu koja ima dermatitis, pa sam dosta informirana o tome.
Zato sam i rekla da je bitno i o kojoj se vrsti dermatitisa radi, jer postoje specifične upute, ovisno o vrsti dermatitisa i mjestu gdje se javlja.

Znam da se postoji more različitih krema i kremica koje su skupe osobito one na bazi termalne vode.
Djevojčici kojoj znam olakšavalo je mazanje običnom niveom između mazanja specijalnim kremama.
Također sam čula iskustva osoba koje su rekle da im je pomogao Zagrebački melem.

Naravno svatko od nas je jedinstven i što pomogne jednom, ne znači da će činiti dobro i pomoći drugome.

miro_klc
25.10.2011., 21:53
Dragi kolege Tvorovci. Imam jedan jako nezgodan zdravstveni problem. Muči me već nekoliko godina a ove godine stvarno previše.
Taj problem se zove hemoroidi. Posljednjih mjeseci me stvarno puno muče, naročito unutarnji. Imam česta krvarenja i boli me u donjem djelu trbuha.
Koristil sam nekoliko vrsta krema, ali bez nekog učinka.

Lijepo vas molim za dobre savjete :notworthy:

neno
25.10.2011., 22:03
Promjeniti prehranu, to ti je pod prvo, izbjegavati dugo sjediti, pripaziti ne dizati teške stvari i nenaprezati se. Ali prije od svega posjetiti lječnika, ovo sa bolom u trbuhu :hmlj:,krvarenja su normalna mislim nisu, ali kod hemiča je to pojava, osobno ja bih posjetio nekoga specijalistu.

miro_klc
25.10.2011., 22:11
Najveći problem mi je kaj na poslu sjedim punih 7 sati! I to na dosta tvrdoj stolici. Kada ne delam duže vrijeme (G.O. i praznici), točno osjetim poboljšanje.
Za početak idem kod doktora sutra, tražim uputnicu za specijalistu. Potražit ću i savjete o prehrani. Ili to zna netko ovdje? :)

velikidragi
25.10.2011., 22:17
Prvo specijalistu stari, problem je što unutarnji hemići mogu napraviti piz......., nisam 100 % siguran u stručni naziv, al moja teta je imala sličan problem, uglavnom, ta izraslina mislim da se zove FISKULA, opet kažem, nisam ziher jel to stručni naziv.
Bila je na par bolnih operacija, i oporavak je također bolan.

Vjerovao il ne, dosta kod toga ti pripomogne ribičija, sjedenje na neudobnom, hladnom, mokrom, tvrdom......

Gledaj da sjediš na jastuku u ribičiji i možda će čudono zvučati, al zdravlje je u pitanju, kad god možeš poslije velike nužde, operi se pod tušem mlakom ili hladnijom vodom, to je dokotor rekao mojoj teti.

neno
25.10.2011., 22:33
Glede prehrane to ti je bar lako skineš si meni za dijabetičare i nemreš se zdravije hraniti, masno svakako moraš izbjegavati, gazirana piča također, ali da ti ne solimo pamet, posjet lječniku :ffwjj:.Operacija :sram: ja bi sa time kao zadnju opciju, dok sam radio jedan kolega vozač bio je na nekoliko i nikad nije bilo bolje poslje zahvata, znam da je rekao da je znao da nikad nebi išao, ali poslje svake su mu rekli da još mora, onda je sam odlučil i prekinul otišao na dijetu, smršavio, jedino i dalje vozi kamion ali je puno bolje.

Suspiria
25.10.2011., 22:43
@ miro_klc
Za početak potraži jastuk koji se stavlja na stolac a služi za te stvari. Prstenastog je oblika, kako primjerice pojas za spašavanje izgleda. Mislim da bi tog trebalo biti u prodavaonicama s ortopedskim pomagalima, ljekarnama i slično. No to je samo instant rješenje, pravi problem ostaje i želim ti da ga što bezbolnije i što učinkovitije riješiš. Nisam srećom nikad imao problem s time, no znam čovjeka koji ih je operirao i kak mu je bilo netom nakon operacije. Uglavnom, gadan problem, ali ne i nerješiv. Sretno.

cvrcak
25.10.2011., 23:34
Miro, dok sve to odradiš, kupiš jastuk, dođeš do specijaliste, prva pomoć su ti "pingvini".
To su oni ulošci koji se stavljaju u led, da bi držali hranu il piće duže vremena hladnom u pokretnom frižideru.

Omotaš ih najlonom il nečim, da ne promoče i sjediš na njima, dok možeš, i što češće :ffwjj:
Ako nemaš te uloške, zamrzni nešto slično, bitno da je hladno.

Ovaj savjet nije rekla-kazala, već dolazi od liječnika.

cvaknuta
25.10.2011., 23:44
Miro dečki su ti dosta toga rekli, ali ono prvo i najvažnije je obratiti se liječniku.
Moj poznanik je tvrdoglavo odbijao ići liječniku dok se stvari nisu zakomplicirale dotle da mu je gnojna upala došla do mošnji.
Operacija je bila jedino rješenje. Znam iz priča da operacija i postoperativni dio nisu bajka, ali svašta živ čovjek izdrži.
Znači svi savjeti ti mogu olakšatii stanje stvari, ali ga ne mogu riješiti.

Prvo je važna prehrana, nemasno, nezačinjeno, ...mislim da znaš. Također treba izbaciti hranu koja izaziva jaka nadimanja i tvrdu stolicu. Hrana bogata vlaknima koja će olakšati izbacivanje fecesa bez napinjanja.
Nabavi Probavin. Naći ćeš u trgovinama na mjestu gdje se prodaju musli. Koristi kako piše na kutiji.
Južno voće limuni, kivi, naranče,..pogoduju redovitoj stolici i iako su kisele okusom u našem organizmu imaju lužnatu reakciju.

Izuzetno je važna higijena analnog područja i svaki put moraš nakon obavljene nužde se oprati. Postoji i specijalni sapun za to područje. Ansal ili tako nešto, ima ga kupiti u dm-u, cosmu na mjestu gdje se nalaze inače sapuni za intimnu higijenu.
U slučaju da ne možeš se oprati, uvijek imaj kod sebe vlažni toaletni papir (kao vlažne maramice je pakiran). I pazi da ne zadržavaš stolicu nego da nuždu obaviš što prije. Zašto? Zadržavanjem stolice stolica gubi vlagu i postaje tvrda.

Kod krvarenja je dobro piti čaj od stolisnika (Achillea millefolium) ujutro i navečer, kao i čaj od preslice (Equisetum arvense) a inače ujutro natašte je dobro piti čaj od kamilice (Matricaria chamomilla).
Naravno bez šećera.

Od masti dobra je nevenova mast za mazanje izvana, mast od stolisnika i čula sam da pomaže jako Zagrebački melem. Inače ljudi koji se bave izradom masti od ljekovitog bilja imaju i gotove masti za hemeroide. Navodno su dosta dobre.

Za pranje i sjedeće kupke može se koristiti rusomača (Capsella bursa pastoris)

Za unutarnje hemeroide sam čula da je Factum mast izvrsna. Mislim da sam napisala dobar naziv.
Moja kolegica je rekla da njoj pomaže sjedeća kupka kad u vodi otopi morsku sol.

Malomorgen
26.10.2011., 10:54
Miro moja mater ima isti problem kao i ti. Njeno glavno rješenje uz pažnju na neka gore navedena preventivna su vitamini b-complex (na žalost ne mislim na pivu). Nakon što ih pije 10 dana stanje je osjetno bolje, a nakon toga (do mjesec dana) dolazi i do potpunog povlačenja. Naravno kada je ništa više ne boli opet se prestane čuvati i piti vitamine pa sve ispočetka. Savjet na žalost nije prirodna terapija jer je gotovo ne moguće unjeti toliko žitarica i ostalih namirnica bogatih b-complex vitaminima da bi se u organizmu popunila prazna skladišta zaliha vitamina i još djelovala na sve stanice kojim je potrebno. Trajno rješenje je samo pod nož jer tzv.kapsula hemeroida (koja čuči čekajući) može buknuti od pada imuniteta, stresa, naprezanja, podhlađivanja... Kirurški zahvat ne garantira da se bolest neće opet pojaviti na nekom drugom mjestu uz opetovano ne čuvanje zdravlja. Prva dva dana preporučujem duplu dozu vitamin b-complexa kako bi organizam dobio potrebne informacije, a kasnije po preporuci pakiranja koje kupiš. Mater kupuje b-complex, 30 kom u pakiranju, proizvođač krka, cijena oko 21,00 kn.
Jedina mana ove terapije je povećanje apetita ali ide zima pa treba natući koju kilu usput da se i bubrezi griju. :laughh:

danijelito
01.11.2011., 16:36
miro imam isti problem. unutarnji hemeroidi imaju 4 stupnja, operacija nije nužna kod svakog stupnja hemeroida. možda bude neka mast ili slično, meni osobno prepisana mast factu. Naravno bilo bi poželjno sjedit na nekom jastuku, jesti povrče i piti puno tekučine ne alkohoh i gazirano, manje se naprezat.

Točka dolazi na kraju rečenice i poslije nje ide razmak (velika tipka na vašoj tipkovnici). Razmak ne ide prije točke. Također razmak ide i iza svih ostalih interpunkcijskih znakova (zarez, upitnik, uskličnik...)
Kad stavljate smajlić, stavite razmak između riječi i smajlića, isto tako kad stavljate više smajlića za redom...stavite razmak između njih.

Konstantno zanemarivanje ovog upozorenja dovest će do brisanja vaših postova ma koliko god da vrijedni oni bili. Naravno, postoje i kazneni bodovi za tvrdoglavo nastavljanje pisanja.

Više o tome, sa primjerima, opisano je u ovom (klikni) (http://www.pijanitvor.com/showthread.php?t=1747) topicu.

Dudach
01.11.2011., 17:00
Ak ti kaj pomaže, moj tata ima i unutarnje i vanjske hemiće. Za vanjske smo napravili domaću mast sa nevenom (dakle u 2 žlice nezasoljee procjeđene svinjske masti ti se stavljaju 3 zličice nevena, pustit da prokuha, poklopit i ostavit da se ohladi i stvrdne i time mazat) a unutarnje je riješio promjenom prehrane - njega je jako mučilo ljuto (biber ne toliko koliko bilokakva crvena paprika), počel je jest više vlakna i manje pržene i pečene hrane... Znači možeš i svinjetinu, ali bolje ju je dinstat (saftek ili kuhano u čušpajzu) nek peč jer ti je od tog stolica tvrda... E da, i redovito održavaj higijenu - moj tata se nakon svake nužde pere jer time smanjuje mogućnost infekcije :ffwjj:

miro_klc
01.11.2011., 18:16
Hvala svima na savjetima. Poslušal sam neke od njih. Pijem čaj od stolisnika i B complex.
Bil sam i kod jednog travara, pa mi je složil nekakve kapi.
Higijenu nakon stolice, održavam već par godina. Jako pazim na to.

Da pokucam po drvu, puno mi je bolje. Makar me boli još malo u donjem djelu trbuha!

Bil sam kod proktologa na pregledu. Dobil sam tablete Detralex. Čepiće Faktu. Trebao bi ih piti tijekom 3 mjeseca. S time da prvih 30 komada (jedna kutijica) ode u tjedan dana.
Imam dopunsko osiguranje i unatoč tome lijek platio 116kn! A čepiće 38kn. Eeehh Lijepa Naša!

Za deset dana idem na snimanje crijeva. Reda radi... jojjj...:sram:

Ljudi hvala vam na pomoći :ffwjj:

Nataage
19.04.2012., 00:17
Dobra večer,
zanima me ima li tko kakvih recepata za liječenje proširenih vena. Nisu upaljene (na sreću), ali su jako proširene i sve više ih je.
Hvala, u iščekivanju...

darkoford
19.04.2012., 01:31
zanima me ima li tko kakvih recepata za liječenje proširenih vena.

Vena kojih točno?

Jadranka
19.04.2012., 08:36
Dobra večer,
zanima me ima li tko kakvih recepata za liječenje proširenih vena. Nisu upaljene (na sreću), ali su jako proširene i sve više ih je.
Hvala, u iščekivanju...

Ovdje imaš topić o ljekovitom bilju. Malo pročitaj i sigurno ćeš naći recepte za proširene vene, a i još puno dobrih pripravaka.

http://www.pijanitvor.com/forumdisplay.php?f=710

Nataage
19.04.2012., 09:52
Površinke vene na nogama.

Nataage
19.04.2012., 09:57
Hvala Jadranka na pomoći.
Jesam čitala sam recepte i našla sam dosta korisnih informacija.
U stvari sam krivo postavila pitanje.
Zanimaju me iskustva ljudi sa sličnim iskustvima ukoliko ih žele podijeliti.
Šta su koristili, kakve su reakcije, da li je netko imao "spektakularan" uspjeh sa nekim pripravkom i sl.
Doktori su mi preporučili operacije ili sklerozacije vena, ali nisam još spremna za takav pothvat. Prvenstveno zato što time rješavamo samo posljedice, vene će se i dalje širiti, a metode su prilično invazivne.
Zato ako itko ima pozitivnih iskustva sa biljčicama, kremicama pomagajte...

Unaprijed zahvalna

Jadranka
19.04.2012., 17:18
Za proširene vene dobri su divlji kesten, grožđane koštice i ginko.

dani82
20.04.2012., 08:32
Proširene vene

Čajevi: divlji kesten(smrvljen namočen u litri vode - piti ujutro i navečer), jabučni ocat (2 žlice na čašu vode, 2-3 puta na dan).
Čajne mješavine: čestoslavica, matičnjak, orah (listovi), cikorija, maslačak, stolisnik, kupina, ružmarin, kičica, ljubica.
Kupelji: s oparkom paprati ili buljadi (za noge), divlji sljez (za upaljene vene)
Masaže: ocat (ujutro i navečer mjesec dana), švedske kapi
Oblozi: sa stučenim listovima gaveza, s ilovačom, s oparkom koprive (korijena), s oparkom lanenog sjemena, crvotočine, rusomače, s kupusovim listovima ili kiselim kupusom
Ovoji: s oparkom divljeg sljeza (cijele biljke)

Yasi
20.04.2012., 16:03

Evo jedan recept koji je imao rezultate :

50 ml hladnoprešanog ulja grožđanih sjemenki ( može i jeftinija varijanta hladnoprešano ulje suncokreta u bio-bio dućanu )
25 kapi eteričnog ulja limuna ( citrus limonum )
25 kapi eteričnog ulja lavande ( Lavandula vera, Lavandula officinalis)

Ulja trebaju biti s certifikatom čistog et. ulja. 10ml pojedinog dođe između 50- 80 kn.
Ako radiš veću količinu drži se zadanih omjera.

darkoford
20.04.2012., 16:42

Tako reci!
Uzrok proširenih vena na nogama kranje je logičan i posljedica je vjerovala ili ne gravitacije. Međutim nije problem u venama jer negdje je previše a negdje premalo krvi i u cijeloj priči najveća nadmorska visina-mozak najviše trpi.. Srce je pumpa koja žilovodom pumpa krv a krv gravitacija tjera prema dole a srce pumpa prema gore a takvim kontinuiranim i prekomjernim pritiskom se opterećuje krvotok a to opterećenje uzrokuje pojačani pritisak u venama i njihovo proširenje.
Jedini kvalitetni i trajni lijek je da ne koristiš nikakav lijek.
1. Potrebno je očistiti krvotok
2. Spavanje i odmaranje na način da su noge iznad nivoa glave
3. Vježbama poboljšati i uravnotežiti cirkulaciju.

Ako te zanima dalje, javi pa detaljnije objasnim. Lijekovi, kreme, krila od šišmiša samo su privremeno riješenje, odnosno samo malo i to jako malo odgađaju bol i veća oštećenja.

Nataage
20.04.2012., 18:48
Hvala darkoford,
sviđa mi se tvoj odgovor. Ni ja nisam za lijekove nikako, ali eto nisam se ranije fokusirala na taj problem i:doh: sada te vene ne izgledaju dobro, a čini mi se da problem ide i dalje, da se i dalje šire. Nosim čarape, mažem se nevenovim hladno prešanim uljem, kada zaboli stavljam i svinjsku nesoljenu mast. Okrenula sam se i bioenergiji, a čitam i o afirmacijama.
Naravno da me zanima dalje, može detaljnije o čišćenju krvotoka, o primjerenim vježbama i ostalim metodama o kojima ti se da pisati, bez lijekova i operacija.

zahavaljujem, isprobat ću pa javim...
auf koliko toga, a odakle da krenem.
Hvala na trudu dani82.

cvaknuta
21.04.2012., 23:45
Nataage kad već stavljaš svinjsku mast, napravi mast od turice (Agrimonia eupatoria). radi se na isti način kao i nevenova mast, koja je također dobra za vene.

U rakiju narežeš divlji kesten i kad odstoji (mjesec dana) svako večer masirati noge.

Važna je pravilna prehrana sa puno voća i povrća, fizička aktivnost (vježbe koje je spomenuo Darkoford), ali i svakodnevne šetnje, vožnja bicikla i sl.
Ako je povećana tjelesna težina, treba smršavjeti.
Izbjegavati pretoplu vodu prilikom kupanja i izbjegavati izlaganje suncu.

Moja mama tako drži vene pod kontrolom. Ovo što ti je napisao Darkoford i ovo što sam napisala ja. Mogu mamu pitati što još radi po tom pitanju pa napišem.

Nataage
22.04.2012., 16:17
hvala na savjetu cvaknuta, za turicu još nisam čula da pomaže kod vena. ovo sa rakijom i kestenom sam čula i čekam kestene na jesen. a šta će mi soba mirisati, svinjska mast, rakija... krasni miomirisi...
a i smršati pokušavam, kako to jednostavno zvuči "treba smršaviti", meni to ne ide baš tako lako.
Ako ti nije problem pitaj mamu šta još koristi, bit ću ti zahvalna.

darkoford
23.04.2012., 00:30
Naravno da me zanima dalje

Bez obzira na nas prisutne liječnika ne smiješ zaobići. Da li si napravila Doppler po mogućnosti u boji vena? To je bitno da se vidi kontra strana tih žila koja može biti bolja a i gora. To treba ustanoviti ili eliminirati. Naravno stanje kolesterola i šećera u krvi je isto bitan faktor.

može detaljnije o čišćenju krvotoka
Bitno je znati kaj je kaj. Ja sve to gledam sa neke tehničko-mehaničke strane jer to jedino tako mogu shvatiti. U grubo krvne žile možemo podijeliti u dvije skupine, arterije i vene. Arterije su žile koje pumpaju pritisak krvi po cijelom tijelu a vene su povratni sistem koji krv vračaju nazad u pumpu. Znači zavisno rade jedne od drugih. Na doppleru se ultrazvukom vidi stanje stijenki i naslage nataložene na njima koje se nativaju plak. Taj plak je talog koji nastaje od različitih masnoća i nekih drugih tvari koje se lijepe po stijenkama. Slijedeći sličan pregled za vratne žile zove se CDFI karotida isto jak bitne za dotok krvi u mozak. Da bi krv normalno cirkulirala sve žile trebaju biti prohodne a pojava proširenih vena logično daje do znanja da je negdje slabiji protok i da se na povratu krvi povećava pritisak koji te vene širi. Znači treba očistiti cijeli sistem a za to u biti i nema nekog lijeka osim vode.
Kao i obično najjednostavnije stvari su i najučinkovitije. Potrebna je samo volja i određena navika.

- U jutro, kad se probudite prije pranja zuba popijte po mogućnosti 6dcl vode, najbolje izvorske, sobne temperature i poslije toga 45 min, nemojte ništa jesti, piti a ni zbe prati. I to je cijela nauka za pročišćavanja cijelokupnog organizma i kako bi na daleko istoku rekli bit vječne mladosti. Ne treba odmah piti 6 dcl ako ne ide, dovoljno je i 2 pa postepeno povećavati dozu do 6 dcl. Jedina nus pojava je malo više mokrenja ali mislim da se to da pregrmjeti. Tko je skeptičan i ne vjeruje u taj tretman neka prije početka napravi detaljniju krvnu sliku i nakon 15 dana tretmana ponovi krvni nalaz, sve će drastično biti bolje. Većina štetnih tvari, masnoća će se znatno smanjiti, jetra se bude rasteretila, žile postupno očistile......

o kojima ti se da pisati,
Ništa meni nije problem. :ffwjj:

Kako rekoh, gravitacija je to kaj nas umara a mi to spavanjem nekako prebrodimo. Sami neki dnevni odmor ležanjem, smanjuje se pritisak krvi u nogama, bar malo povišenje nivoa nogu iznad glave daje dobre rezultate i jako brzi oporavak mišića i cijelog organizma nakon neke fizičke aktivnosti. Najidealnija viježba je tvz. "špićak" ali to zahtjeva neke veće gimnastičke sposobnosti. Zamjenska vježba je stoj na glavi koliko se može izdržati. Nakon stoja treba odležati na podu dok se tlakovi ne poštimaju i tek tada ustati. Nikako se ne smije naglo ustati.
Poslije toga krvotok se bude normalizirao kao i tlakovi.
Uz to kad popiješ vodu u jutro postoji 5 vježbi koje bi trebala odraditi u onih 45 min. apstinencije. Mislim da je to preuzeto iz Yoge a na PT imamo cijeli niz experata koji sigurno znaju bolje od mene pa možda malo i pomognu.

Malo googlaj i upiši "vježbe pet tibetanaca"

http://www.youtube.com/watch?v=juZxrvc8-A4&feature=player_detailpage

Sve vježbe izvoditi na neparan broj ne veći od 21!

U međuvremenu koristi metode od Cvaknute :notworthy: sa kojim budeš ublažila probleme.

Dubravko
23.04.2012., 06:58
Ove zime dobio sam žulj na nozi na malo čudnom mjestu. Žulj se nalazi izmedju malog prsta i susjednog prsta, vrlo je bolan i nikako da prođe već više od 3 mjeseca. Sam sam kriv jer sam isprobavo neke čizmice koje nisu bile baš komotne ali ajde nosiću ih da se razgaze. Čak sam počeo sumnjati i na kurije oko jer je to prilično bolno pa neda hodati. Pomoć sam potražio u sjedinjenim BH državama kupio neke 2 kremice u njihovoj apoteki ali državnoj ne onoj što prave kreme od krila šišmiša ali nema pomoći očito se treba odlučiti ići doturu:sram:

cvaknuta
23.04.2012., 07:22
Prvo omotaj bolestan prst flasterom ili između prstiju stavi komadić vate da ti olakša bolove.

Probaj mast od gaveza (Symphytum officinale). U 25 dag ključale masti dodaj 3 do 4 isjeckana korjena gaveza i kuhaj na laganoj vatri jedno 5 minuta.
Ohladiti i ostaviti 12 sati da stoji. Nakon toga mast ponovo ugrijati i procijediti u posudu, ohladiti i držati u frižideru.
Mazati više puta dnevno i stavljati mast kao oblog preko noći.

Ako ti se to ne da imaš od Dr Scholla mislim da se zove Heel seal ili tako nekako, krema u maloj tubici. Drži se uputstva, malo strpljenja i djeluje sigurno.

cvaknuta
25.04.2012., 21:02
Ako ti nije problem pitaj mamu šta još koristi, bit ću ti zahvalna.

Veli moja mama da nema nikakvih spektakularnih kremica i čudotvornih rezultata.
Ono što sam ti gore navela, obavezno brzo hodanje, tuširanje nogu ujutro i navečer naizmjence toplom i hladnom vodom, masiranje svako večer sa kremom ili tinkturom od kestena (kupi dok ne dođu kesteni da napraviš sama) i obavezne čarape za vene koje prepiše liječnik (jačina kompresije) i ne uzimati od sumnjivih trgovaca čarape.
Spomenula sam joj za operaciju i rekla mi je da je to kod tebe ozbiljno i da ne izbjegavaš operaciju, bez obzira na invazivnost metode.

Dakle, po njenim riječima i iskustvu, neke čudotvorne pomoći baš nema. Ovo sve olakšava problem koji i dalje ostaje.

Nataage
29.04.2012., 10:39
Hvala cvaknuta,
ma toga sam se i bojala, nisam još čula nikoga tko je proširene vene rješio kremicama, mada postoje neke pričice po internetu.
Ne muči mene samo operacija, problem je što nitko ne zna točan uzrok. Voljela bih naći neke metode kojima ću barem usporiti taj proces "širenja" vena. I doktor, kirurg za vene je rekao, da nije problem u operaciji, ali ona na žalost rješava samo estetski problem, vene se opet mogu vratiti. Ženama su se vraćale već i za godinu-dvije. Pa ne čini mi se to nekim rješenjem, svake dvije godine ponovo operirati.

levantinka
02.05.2012., 10:52
Hvala cvaknuta,
ma toga sam se i bojala, nisam još čula nikoga tko je proširene vene rješio kremicama, mada postoje neke pričice po internetu.
Ne muči mene samo operacija, problem je što nitko ne zna točan uzrok. Voljela bih naći neke metode kojima ću barem usporiti taj proces "širenja" vena. I doktor, kirurg za vene je rekao, da nije problem u operaciji, ali ona na žalost rješava samo estetski problem, vene se opet mogu vratiti. Ženama su se vraćale već i za godinu-dvije. Pa ne čini mi se to nekim rješenjem, svake dvije godine ponovo operirati.

Moja mama je radila sklerozaciju na jednoj nozi, i nije joj nesto puno pomoglo....noge je bole stalno, ima jako losu cirkulaciju, ljeti kad je puno vruce su noge su joj jako natecene...
negdje je procitala da oblozi od urina pomazu kod takvih problema...prvo joj je to malo bilo, ma di cu sad jos stavljat i urin na noge, ali jedne takve ljetne veceri kad su joj noge bile toliko otecene da sam se i ja zabrinula, odlucila je stavit obloge od urina...reakcija je bila takva da jos ne mogu doc sebi...za pola sata noge su joj se vratile u normalu ko da nikad nisu bile otecene...
...sad obloge stavlja svaki put kad su joj noge teske ili je bole koljena i to joj puno olaksa...
...imam knjigu u pdf o ljecenjima raznih bolesti(pa tako i prosirenih vena) na prirodan nacin, pa ako ti se da citat, mogu ti poslat....
...eto jedno iskustvo, mozda nije za ovaj tip foruma, al mozda nekom pomogne.

humus
07.05.2012., 19:54
Voljela bih naći neke metode kojima ću barem usporiti taj proces "širenja" vena.

Ja mislim da je glavni uzrok loša prehrana koja vodi do loše kvalitete krvnih žila. Heljda bi mogla pomoći. Sadrži flavonoid rutin koji jača krvne žile i vezivno tkivo oko njih i ima još hrpu korisnih funkcija. Jako su korisni poriluk, luk, češnjak, komorač i paprika - potiču prokrvljenost i sprečavaju zgrušnjavanje. Stijenkama žila stalno trebaju hranjive tvari da bi ostale nepropusne i elastične, a te tvari su u voću i povrću.

levantinka
08.05.2012., 11:31
Voljela bih naći neke metode kojima ću barem usporiti taj proces "širenja" vena.

Ja mislim da je glavni uzrok loša prehrana koja vodi do loše kvalitete krvnih žila. Heljda bi mogla pomoći. Sadrži flavonoid rutin koji jača krvne žile i vezivno tkivo oko njih i ima još hrpu korisnih funkcija. Jako su korisni poriluk, luk, češnjak, komorač i paprika - potiču prokrvljenost i sprečavaju zgrušnjavanje. Stijenkama žila stalno trebaju hranjive tvari da bi ostale nepropusne i elastične, a te tvari su u voću i povrću.

Slazem se da je sigurno glavni uzrok prehrana...trebali bi se svi truditi (sto meni bas i ne uspjeva) da nam prehrana bude 70% sirovo, voce i povrce i 30% sve ostalo.

Evo recept za obnovu krvnih zila iz knjige sokovi od voca i povrca...u sokovniku iscjediti sok od sirove mrkve, cikle, krastavaca u omjeru... mrkva 300g, cikla 100g, krastavac 100g.

...ja ga pijem svaki dan, nije bas super,al kad ga shvatis kao likariju, prizivis....i btw procitala sam negdje da i c-vitamin obnavlja krvne zile.

Yasi
08.05.2012., 13:07
Zdrava prehrana je preventiva za sve bolesti. Kao kurativa , njezin utjecaj je manji nego što mi želimo i nadamo se.
Čimbenik koji često utječe na naše zdravstvene nedaće je genetika. Znaći, treba li bi uvidom u probleme koje su imali naši roditelji, bake i djedovi, preventivno način života prlagoditi da spriječimo ili odgodimo moguće zdravstvene probleme koje nasljeđujemo.
Krvožilni sustav je isto nasljedan , kao i svi problemi koji idu uz probleme krvotoka, tankih krvnih žila i sl.Zatim, posao koji obavljamo trebao bi biti prilagođen našim predispozicijama za razvoj nekih bolesti.
Npr. ako imate problem s venama, pokušajte izbjeći poslove koji vas dugo drže na nogama na jednom mjestu, zatim se riješiti viška kilograma, baviti se prilagođenom tjelovježbom i tek onda možemo potražiti pomoć biljaka.

Kao preventivu za cjelokupno zdravlje ja spremam zelene sokove. Npr. danas sam ubrala desetak listova špinata, blitve, salate, cikorije,cikle, ubrala 5-6 jagoda,stručak peršuna, mente,matičnjaka, dodala jednu bananu ,1 l izvorske vode i izmiksala u blenderu. Bilo je oko 1,5 l gustog zelenog soka koji sam rasporedila u 4 čaše i to je bio naš prvi današnji obrok.
Ponekad, prema željama radim ga i pridvečer. Izvrstan način kako osigurati tijelu sve potrebne vitamine i minerale, dugoročno se osjeti na cjelokupnom zrdavlju.
( koža, kosa, nokti, kondicija...)
Ujedno, na taj način sav naš trud oko povrća i voća dobije još više na vrijednosti i zadovoljstvu.

deb
04.06.2012., 21:25
Trebam alternativu za "Operil" kapi koje sam dobio zbog opstrukcije Eustahijeve tube. Ineče imam probleme sa ušima (kronične upale) i sa sinusima. Potrebna navodno i operacja kljove (nosa) koja po meni ne dolazi u obzir.

Aurelia
04.06.2012., 23:00
Trebam alternativu za "Operil" kapi

Ionsko srebro
Prah lišća nima: otopina praha nima(jaki čaj od praha nima), nakapati u nosnice sa dvije kapi otopine, ujutro i navečer

deb
06.06.2012., 08:53
Nisam baš razumio proceduru. Dve kapi čaja ujutro i dve navečer, ili?
(Ovaj "like" je trebao biti "thanks" samo neznam kako stisnuti "thanks")

josephine
06.06.2012., 10:24
Deb, za probleme sa sinusima može pomoći sok od divljeg krastavca (Ecballium elaterium), samo treba pripaziti na količinu. Znači iz ploda divljeg krastavca istisne se sok, nagnute glave ukapa se u svaku nosnicu po jedna kap soka.
Poznajem nekoliko ljudi kojima je jako pomoglo kad su imali probleme sa konstantno začepljenim i upaljenim sinusima, pa možda pomogne i tebi.
--------
Koliko sam skužila, da bi imao opciju "thanks" trebaš ući u provjerene, ovako kao registirani imaš na raspolaganju samo "like".

Aurelia
06.06.2012., 22:03
Nisam baš razumio proceduru. Dve kapi čaja ujutro i dve navečer, ili?

Da, upravo tako, dobro si razumio.

BTW: Ja osobno nisam isprobala djelovanje, ali neki moji bliski jesu i jako su zadovoljni.
Ali, zato sam isprobala sa ionskim srebrom i to čak i na klincima i super djeluje.!

(Ovaj "like" je trebao biti "thanks" samo neznam kako stisnuti "thanks")

Saznati češ kad/ako budeš "provjereni" !:daaa:

deb
11.06.2012., 13:11
Danas sam kupio Nim prah na kojem piše: u šalicu vruće vode stavite prstohvat praha (na 4 šalice potrošite 0,25 žličice). Dali je to dovoljno za napraviti kapi, ili bi trebala biti jača koncentracija?

Aurelia
11.06.2012., 22:57
Dali je to dovoljno za napraviti kapi, ili bi trebala biti jača koncentracija?

Ja ga ne upotrebljavam kao kapi ( ne treba mi, vrlo rijetko sam prehlađena, gotovo nikad) ali na original uputama za uporabu praha piše, citiram:
"...kod upale sinusa koristite otopinu nima ( jaki čaj od nim praha)...", pa predpostavljam da se stavi mrvicu više, mislim da nemaš tu kaj pogriješiti.

Nadam se da će ti pomoći ako ne do potpunog izlječenja onda barem do poboljšanja!

E da, budi uporan jer za sve što nije kemija treba malo više vremena i upornosti.

dani82
11.09.2012., 14:57
Evo problema, a vi pomozite ako znate. Problemje u mjehuru, česta jaka bol mjehura, ponekad otežano, a ponekad nekontrolirano mokrenje. Ponekad i bolna prostata.