PDA

View Full Version : Tražim Češnjak Allium sativum

drraz
15.02.2010., 08:46
Onaj domaći s plavkastom kožicom ovak nešto

http://i806.photobucket.com/albums/yy344/drraz67/cesnjak-2.jpg

Sunka
15.02.2010., 10:18
Probat ću ja nabavit domaćeg istarskog sjemenje češnjaka.
Probat ću, ne obećajem!

Imam puno rodbine po Istri i kad mi starci budu išli kod njih, budem i rekao da užicaju nešto sjemenja češnjaka, a znam da imaju onaj domaći, a ne oni kineski itd. kaj se prodaju po dućanima i nit ne mirišu kak domaći češnjak miriši - zato oni imaju vampire, a mi ne :uimep:

maslacak7
15.02.2010., 17:52
ja cu pogledati ima li jos sta kod mojih ...oni sade samo taj domaci...ako nadem javim... :ffwjj: koliko toga trebas ?

drraz
15.02.2010., 22:54
ja cu pogledati ima li jos sta kod mojih ...oni sade samo taj domaci...ako nadem javim... :ffwjj: koliko toga trebas ?
neznam ni sam mjesta imam pa kolko sa nađe, kila-dvije jer imam stvarno prilično mjesta :ffwjj:
koliko nabavim toliko ću posijat :daaa:

maslacak7
15.02.2010., 22:58
ok,ja cu vidjet ostalo koliko ako imam mogu nabaviti...znam da su imale a sad neznam imaju li jos sta i koliko misle saditi...

Sunka
21.02.2010., 20:02
Kao što sam i rekao, nabavio sam domaćeg češnjaka (istarski).
Imam 1 vrećicu toga, tolko su mi jučer poslali moji iz Istre.

Kome treba, nek napiše ovdje i nek mi pošalje adresu na PM, ap ću poslat najvjerojatnije tijekom ovog tjedna.
Zasadit bi ga se trebalo što prije (samo upiknut u zemlju).

Dakle, domaća sorta češnjaka, istarski! :xqqa:

maslacak7
21.02.2010., 20:27
ti uspio nabavit cijelu vrećicu a ja jedva nekoliko glavica:sram: ...
dosta je loše stanje ovog našeg...

Dubravko
21.02.2010., 20:43
Jeli to ovaj proljetni ili jari.?Inače ima ozimi isto domaći koji se sije u kasnu jesen te prezimljuje.Razlika je u krupnoći čena nešto je krupniji od ovog jarog(proljetnog)i sije se sad čim možemo u zemlju a da se ne ljepi za ruke.To znaju ovi moji slavonci jer ovaj ozimi se koristi za svinjokolju jer je krupniji i lakše se čisti :cheers:

Sunka
21.02.2010., 20:45
Koliko se sjećam kaj su pričali, oni ga sade tijekom zime (12 ili 1 mjesec) i on je onak prošaran ljubičastim

Sunka
23.02.2010., 15:33
Za sad su mi se javili drazz i mamaa za češnjak.
Jel treba još nekome sjeme domaćeg češnjaka (Istarski)?

Sunka
24.02.2010., 23:46
Kao što sam i rekao, nabavio sam domaćeg češnjaka (istarski).
Imam 1 vrećicu toga, tolko su mi jučer poslali moji iz Istre.

Kome treba, nek napiše ovdje i nek mi pošalje adresu na PM, ap ću poslat najvjerojatnije tijekom ovog tjedna.
Zasadit bi ga se trebalo što prije (samo upiknut u zemlju).

Dakle, domaća sorta češnjaka, istarski! :xqqa:

Češnjak zapakiran! :xqqa:

Dobivaju:

Drraz
Mamaa
Sompopirovic

Drugi nisu tražili, tak da bu moj zmaj sadil češnjak!
Sorta je domaća istarska. Šaljem sutra poštom, i javite na forum kad je stiglo i dal je stiglo manje više cijelo. Česni češnjaka su u igri, svakom sam stavio 1-2 šake.
Neki su počeli već klijat, stoga čim dobijete (jer je vrijeme za sadnju skoro već prošlo) zasadite - dovoljno je upiknut u zemlju!
Mjesto gdje će te sadit obavezno mora biti sa što više sunca

mecctro
25.02.2010., 07:13
vrijeme za sadnju skoro već prošlo

Kako to, svuda po internetu piše ožujak-travanj? Možda misle na kontinentu. Ja sam ga namislio ubacit slijedeće srijede (po mjesečevom kalendaru). Misliš da je prekasno? Razgovrao sam prošlih dana s babama na placi i niti jedna nije spomenula da je vrijeme za češnjak, nego samo bob. (ili lažu da i dalje kupujem od njih :laughh:).

Mamaa
25.02.2010., 08:33
Ja sam na kontinentu i ja ga sadim prije zime - znači negdje 10ti mjesec, a on fino odmah na proljeće nikne i do kolovoza su lijepe debele glavice :))

sompopirovic
25.02.2010., 09:19
Šunka, jel to onaj češnjak protiv "Štriga". Sad smo mirni što se tiče tih napasti.
Morat ću tamo u tinkture ili u bio poljoprivredu staviti recept kako se od češnjaka pravi tinktura protiv Štriga. :laughh:

Sunka
25.02.2010., 11:03
Kako to, svuda po internetu piše ožujak-travanj? Možda misle na kontinentu.

Moji u Istri ga sade 12 ili 1 mjesec

Šunka, jel to onaj češnjak protiv "Štriga".

Ne znam :uimep:
Znam samo da je domaći češnjak kaj moji desetljećima uzgajaju u Istri.