View Full Version : Century saranski stapovi
pedjakv
06.03.2010., 02:36
Century, jedna od najboljih firmi za izradu saranskih stapova koja se pokazala u trci za kavlitetom .Iz proizvoda ove firme izdvojio bih modele iz serije NG+ :
-Century NG+12ft 2.75lb T/C
-Century NG+12ft 3.00lb T/C SU (50 mm butt ring)
-Century NG+12ft 3.25lb T/C
-Century NG+12ft 3.50lb T/C
-Century NG+12ft 3.75lb T/C
-Century NG+12ft 6” 3.25lb T/C
-Century NG+12ft 6” 3.75lb T/C
-Century NG+13ft 3.00lb T/C SU (50 mm butt ring)
-Century NG+13ft 3.50lb T/C
-Century NG+13ft 3.75lb T/C
http://i47.tinypic.com/2iiuyg.jpg
http://i48.tinypic.com/2d7e9vs.jpg
debeli 7
06.03.2010., 09:52
Ponosni sam vlasnik tri štapa NG 3,5 dužine 13 ft. i mogu reči sve najbolje o tim štapovima. Štapovi su mekani a istovremeno i jako snažni što se po mom mišljenju i traži u šaranskom ribolovu.Najčešče koristim olova 110 gr. (meni se pokazala najbolja) i postžem daljine od 100-120 m. bez problema, što je dovoljno jer su to daljine na kojima mogu dosta precizno i hraniti. Probao sam bacati i sa 120 gr. olovom nisam postizao veče daljine jer nisam imao srca stisnuti štap svom snagom blokada u glavi da nebi došlo do oštečenja ili pucanja štapa.Jedina mana štapova je njihova cijena ali tko kupuje štapove za , ja volim reči cijeli život i ima mogučnosti sigurno nače požaliti ako kupi te štapove
pedjakv
06.03.2010., 15:42
Debeli i moje misljenje za tvoje stapove je da su izuzetno dobri u odnosu na ovu novu seriju NG+ cak i nema neke razlike u kvalitetu.
Jedina razlika je kako sam ja primetio promena u dizajnu haltera. Osnovni model NG+ radi se u verziji sa prohronskim halterom sto je moje misljenje da je malo preterano sto u izgledu tako i tezini stapa. Sto se tice blankova oni su ostali potpuno isti kao i na predhodnom modelu NG bez ikakve promene cak su i u izboru provodnika ostali isti.
Jos jedna promena koju sam primetio da su uradili malo vise ojacano sediste haltera al promena nije toliko zahtevna da bi se dobilo na kvalitetu. Spoljni izgled je vec mnogo izrazeniji u odnosu na stariji model NG po pitanju spoljnjeg dela laka i samog dizajna boje stapa. Po pitanju cene stare serije NG se krece oko 220 funti i ove serije NG+ se krecu od 235 do 250 funti zavisno od modela al zato svi ovi stapovi kao sto kaze Debeli sto je i moje misljenje vrede za sve pare i po kvalitetu i svim njihovim navedenim osobinama bez obzira sto su skupi, jer ovakav kupljen stap se kupuje jednom i vise se ne menja. Uz svaki kupljeni stap se dobija garancija na kvalitet i upisivanjem evidencije vlasnika pri kupovini kod koga se nalazi.
Predhodna verzija NG
http://i45.tinypic.com/2e2kojs.jpg
debeli 7
07.03.2010., 10:21
Da i svaki štap ima svoj serijski broj pa u slučaju krađe imaš bar nekakve šanse da ga pronađeš
cappuccino
24.03.2010., 13:15
Ponosni sam vlasnik tri štapa NG 3,5 dužine 13 ft. i mogu reči sve najbolje o tim štapovima. Štapovi su mekani a istovremeno i jako snažni što se po mom mišljenju i traži u šaranskom ribolovu.Najčešče koristim olova 110 gr. (meni se pokazala najbolja) i postžem daljine od 100-120 m. bez problema, što je dovoljno jer su to daljine na kojima mogu dosta precizno i hraniti. Probao sam bacati i sa 120 gr. olovom nisam postizao veče daljine jer nisam imao srca stisnuti štap svom snagom blokada u glavi da nebi došlo do oštečenja ili pucanja štapa.Jedina mana štapova je njihova cijena ali tko kupuje štapove za , ja volim reči cijeli život i ima mogučnosti sigurno nače požaliti ako kupi te štapove
Zanima me dali za visinu od 175 cm bolja dužina štapa od 12 ft ili 13.
Imam dilemu dali Century ili Greys i ako znaš dali se štapovi proizvode u Kini.
Hvala.:eeee:
debeli 7
25.03.2010., 15:12
Ja sam iste visine i nekako mi više leži 13 moraš probati koji tebi više paše moje mišljenje da je mala razlika, možda za one koji bacaju jako daleko preko 120 m. mogu primjetiti neku veču razliku.Moji štapovi su po deklaraciji proizvedeni u Engleskoj kod mene su oko tri godine a gdje ih sad rade trebe pitati trgovca u Zg. škorpion