PDA

View Full Version : Taifun 20 (maslačak treba pomoć)

maslacak7
29.03.2010., 22:32
ajde dečki pomozite mi malo. vi ste stručnjaci. vrijedi li ovaj štap išta :hmmm:

http://i680.photobucket.com/albums/vv165/maslacak7/DSC03113.jpg

http://i680.photobucket.com/albums/vv165/maslacak7/DSC03112.jpg

neznam gdje da stavim sliku pa sam tu stavila. :uimep:

Sunka
29.03.2010., 22:48
Prebačen post!

primo
29.03.2010., 23:38
Za kvalitetu ne znam, ali po performansama liči na moj Cormoran 2,70 m, stakloplastični, do 20g bacanje.
Ja sa svojim špinam, čvrst je, akcija A, ako se često zabacuje pretežak za zabacivanje jednom rukom, a drška mu je prekratka za kvalitetno zabacivanje s dvije ruke.
Čim ga zamjenim boljim štapom biti će za laganu panulu iz barke, zasad mi je univerzalni štap.

Sunka
30.03.2010., 00:01
Primo :roflmao:
Maslačak je vrtlarica, pa nemreš pisat štap je akcija A, 20g bacanje, fiberglas, raglou, furflek, cimanje, špin, boila, anti tangle....

primo
30.03.2010., 00:08
Pa kaj ja znam, ima tu dobrih ribiča među vrtlarima i dobrih vrtlara među ribičima, ovak ako nije jasno postavi se dodatno pitanje i onda se objasni naširoko. Barem slova ima na tipkovnici :uimep: .

Mamaa
30.03.2010., 00:25
S obzirom da joj tak i tak glumim glasnogovornika ajde ti to zdravo seljački objasni da te i moji klinci skuže :lert:

Robert
30.03.2010., 00:47
Štap je dobar za lagani ribolov na plovak za sitniju ribu do cca . 2 kg .

Imam sličan štap koji mi u biti ponekad služi umijesto kederice .

Sve u svemu , super štap za vikend ribiča :ffwjj:

primo
30.03.2010., 10:16
Evo da i ja dodam pojašnjenje :uimep: .
Dobar štap za lagani ribolov kako reče Robert. Ja sam takav dosad koristio za zabacivanje raznih varalica do težine 20 grama, a namjeravam ga koristiti i za ribolov plovcima.
Budući da je štap stakloplastični malo je teži nego ovi današnji od karbona i zbog toga nakon sat dva konstantnog zabacivanja s obale osjećati ćete umor u ruci i leđima.
Jedina prava mana mu je malo prekratka ručka pa je zabacivanje s dvije ruke manje praktično.
Ako lovite iz barke nije potrebno zabacivanje pa je za takav ribolov ovakav štap sasvim u redu.

kornati
30.03.2010., 11:51
ajde dečki pomozite mi malo. vi ste stručnjaci. vrijedi li ovaj štap išta

A šta bi ti to htjela loviti sa tim štapom? More ili sladkovodni ribolov?

maslacak7
30.03.2010., 12:15
Moje jedino iskustvo s ovim štapom je bilo lovljenje kedera :laughh:. A pošto ga imam i skoro ko novi je htjela sam znati mogu li se okušati tu na moru. Inače sam lovila na rijekama i sl gdje nas je išlo više ali sam ja totalni amater (osim ako se računa dok sam bila klinka da sam lovila sa običnim štapovima sunčanice i sl :laughh:). Imam ga evo već dugo a samo stoji pa da znam čisto šta mogu s njim tim više što sam sad u dalmaciji a more blizu a mene ribolov ili kako već tu zovete opušta.

Već ste mi i sad proširili znanje :kkkk::kkkk: svima.

Sunka
30.03.2010., 12:17
To ti je štap posvuduša. Stavi plovak na njega i na komadić lignje hvataj bugve, špare, glavoče i ostale perajne stvorove uz morsku obalu. Takav štap je meni obavezan bilo gdje da idem. S takvim (imaš ga na par mojih slika) sam vadio glavoče, bugve, knezove, klenove, kleniće, grgeče itd. Sav sitniš sa plovkom. :ffwjj:

maslacak7
30.03.2010., 12:22
Super ste mi pojasnili a sad možda malo glupo pitanje. Koji flaks da uzmem za to i kakvu udicu. Ja sam imala običnu al sam je skinula i sad je nemogu nači a flaks imam neki neznam koji je pa da ja to sve sredim kako treba. Zaboravila sam vezati udicu (to sam znala nekad ) pa ću zamolit stričeka u dučanu :laughh::laughh:.

Sunka
30.03.2010., 12:26
Flaks slobodno stavi univerzalni, a udicu 10-14

primo
30.03.2010., 13:38
Da nadodam, štap je jako praktičan za transport pa ga i ja rado koristim i nosim okolo.
Najlon stavi 0,18 mm, mislim da je sve iznad toga previše, a budući da ti je i Šunka nabrojao "morske kedere" ( :nahnah: ova zezancija se naravno tiče isključivo Šunke :uimep: ) ti si kvalificirana i opremljena za tu vrstu morskog ribolova.
:ffwjj:

kornati
30.03.2010., 13:47
ako na moru loviš iz barke, samo zamjeni vrh sa nekim punim ali malo tanjim i bit če ti taman za lov arbuna in drugih šparida. Inače kako ti i drugi kažu štap je mamejen lovu za razonodu kad nemaš šta drugo da radiš pored vode.

lemi
31.03.2010., 17:48
Taifun 20 (maslačak treba pomoć)

Sa slike je lijepo vidljivo da je riječ o štapu duljine 240 cm :ffwjj: što će reći da je to štap
za varaličarenje ( špinaje, blinkanje ).. na to ukazuje i duljina rukohvata ( kratak ) dakle to nije štap za daleka zabacivanja..:ffwjj:

Težina bacanja nije velika..5-20gr...što bi odprilike značilo da se može uhvatiti u koštac sa ribama težine cca 5-7kg :velikariba: dakle.. maslačku7 :gggw: i :flower: to je štap za varaličarenje štuke (manje), smuđa :daaa:

Nikakva upotreba plovka ne dolazi u obzir jer je to prekratak štap za plovkarenje :wtf:

Debljina najlona od 0,18mm pa do 0,22mm

Sunka
31.03.2010., 19:06
Nikakva upotreba plovka ne dolazi u obzir jer je to prekratak štap za plovkarenje

Ma možeš plovak stavit i lovit do recimo 10 metri od obale. Sličan štap imam i ja i samo za to ga i koristim. :daaa: