View Full Version : Vrše za izlov patuljastog somića
Inače u ribnjake bacamo vrše za izlov tokova, nebi li reducirali njihov broj, vrše ne daju neke rezultate.
Šta vam je mamac u vršama?
Čitao sam izveštaj izlova na Savskom jezeru (Ada Ciganlija), i kažu da je od svega ubedljivo najbolji stari hleb...
Kruh, žganci, komadići ribe. Rezultat je jako slab možda su premale vrše . koristimo one male kupljene u Mađarskoj koje inače služe za hvatanje kedera. Imamo jednu veću i u nju ulazi 50% cvergla.
Tja, ne mogu da pronađem u kući taj broj Ribolova u kome je bio veliki članak, sa slikama, o izlovu na Savskom jezeru...
To su velike vrše, fakat, onako odokativno, prečnika 50-60 cm, dugačke (ili visoke, kako hoćeš) više od metar...
Ako neko ima Ribolov od pre dva-tri broja, ima detaljan tekst o svemu...
Imali su i par ronilaca, i ispitali su detaljno dno i posle nekoliko proba zaključili gde su pozicije na kojima se somići inače skupljaju...
Ako ovo vidi Vale, to je čini mi se u broju u kome ima njegovo predstavljanje Kostolačkog dunavca!
svilac11b
28.04.2010., 00:01
koristimo one male kupljene u Mađarskoj koje inače služe za hvatanje kedera.
Može kakva slika ili dodatna informacija o maloj vrški za kedere?
Već sam nepotrebno bacio lovu z taupl i čini mi se da bi vrška za kedere bila bolje rješenje, pogotovo u kasnu jesen ili zimu.
Može kakva slika ili dodatna informacija o maloj vrški za kedere?
Vrša je duga oko 70 cm , promjer je 30 cm, ima ulaz sa obje strane i patent uzduž za pražjnjenje. Vrlo je zgodna za transport jer se stisne kao velika opruga i zauzima jako malo mijesta. Kupljene su u Mađarskoj ali neznem gdje . Sutra ću saznati pa vam javim.
Pozdrav. :ffwjj:
Eh koliko god se trudio nisam mogao saznati gdje su kupljene . Samo da služe za lov kedera i da se prodaju u Mađi. Uglavnom zgodna stvarčica za kedere samo nije legalna ako tako ne piše u gospodarskoj osnovi udruge koja gospodari vodom na kojoj se primjenjuje zato oprez. Prvo se raspitajte da nebi imali neugodnosti.
Bistro.
Čitao sam izveštaj izlova na Savskom jezeru (Ada Ciganlija), i kažu da je od svega ubedljivo najbolji stari hleb..
To su velike vrše, fakat, onako odokativno, prečnika 50-60 cm, dugačke (ili visoke, kako hoćeš) više od metar...
Iste takve korišćene i na Markovačkom jezeru i odlično se pokazale. Kao najbolji mamac stari hleb.
U odnosu na prošlu godinu sad je milina pecati, nema puno cverglana. :ffwjj:
Mislim da nebi bilo loše organizirati, naravno putem nekog ribolovnog društva takmičenje u lovu patuljastog somića.
Budući da se somić previše razmnožio, a ima jako malo (ili nema) prirodnih neprijatelja, to po mom mišljenju nije loša ideja.
Nadam se da "zeleni" nemaju ništa protiv, jer ta riba se sve više razmnožava i uništava mlađ, ikru i dr. kvalitetne ribe, kojih je ionako malo.
Mislim da nebi bilo loše organizirati, naravno putem nekog ribolovnog društva takmičenje u lovu patuljastog somića. Budući da se somić previše razmnožio,
Trebalo bi uvesti novčane nagrade za prva tri mjesta jer je inače odaziv ribića jako slab. Možda bi upalilo kao zamjena za radnu akciju.
Evo saznao sam da su vrše proizvod firme Kormoran. Pa ako netko želi može kontaktirati trgovine koje rade sa Kormoranom i naručiti vrše.