PDA

View Full Version : Tica Abyss TF 5007R

gino
04.02.2011., 14:41
Razmišljam o kupiovini 3 šaranske role i premišljam se oko TICA ABYSS TF 5007 R molim za vaša iskustva i prijedloge.

angels
04.02.2011., 15:45
Molim mišljenje o rolama TICA ABYSS TF 5007 R Razmišljam o kupiovini 3 šaranske role i premišljam se oko TICA ABYSS TF 5007 R molim za vaša iskustva i prijedloge.

Trebao bi da stavis sliku :uimep:
http://i55.tinypic.com/mrboua.jpg

TICA (#TF5007R) - TICA Reels Spinning T Level TF-R series ABYSS TF-R series TF5007R - Weight 25.2 oz

9 precision stainless steel rust resistant ball bearings.
Hit and run system.
Computer balanced rotor.
Aluminum T-shape handle arm with 2 stainless steel bearings.
One-way clutch instant anti-reverse roller bearing.
Ambidextrous.
Titanium nitride anti-twist line roller with stainless steel bearing.
Longer shaft for better line winding.
Anti-twist rotor.
Click alarm for subtle bite.
Forged aluminum spool.
Light weight yet ultra strong reel body.

Gear Ratio : 4.1
Bearings : 9RRB+1RB
Line Retrieved Handle Turn : 34.3 in
LineCapacity(lb-yds) : 8-310|12-275|14-240

Po meni fenomenalno izabrana rola, kvalitetna, jaka, laka i precizna. S time sto ima 9 lagera je veoma izdrzliva. Ustvari u specifikacii pise sve.

robertsustic
04.02.2011., 15:48
Tica abyss jako dobra rola,nije loš izbor ali kaj da ti kažem:

-kovana aluminijska špula
-anti twist rotor kompjutorski balansiran
-worm shaft system
-9+1 ležajevi
-0,32-220 metara
dobra rola ali za te novce koliko košta možeš si nać i kvalitetniju opciju odnosno bolji omjer cijene i kvalitete,ako si već zapeo za ticu ja bi ti radije predlozio tica sportera gr 6007,cijena oko 500,00 kn a kvaliteta jako dobra

gino
04.02.2011., 18:19
hvala na odgovoru ali malo prekasno upravo dolazim iz trgovine i kupio sam Tica Abyss, a ujedno se ispričavam moderatoru molim da imate razumjevanja ovo mi je prvi forum i još se uhodavam a imam 51 g. i nisam baš previše informatički iskusan . Nadam se da više neću zarađivati opomene.:

kovaos
09.06.2011., 20:56
hvala na odgovoru ali malo prekasno upravo dolazim iz trgovine i kupio sam Tica Abyss, a ujedno se ispričavam moderatoru molim da imate razumjevanja ovo mi je prvi forum i još se uhodavam a imam 51 g. i nisam baš previše informatički iskusan . Nadam se da više neću zarađivati opomene.:

I kakve su role?

bundy
10.06.2011., 09:56
ako si već zapeo za ticu ja bi ti radije predlozio tica sportera gr

Sportera je puno pliča rola i nije za daleke izbačaje , dok je Abbys-ici to upravo i manjena ( napravljena je za surf-casting , dakle bacanje težih sistema na veču udaljenost ) .

gino
14.06.2011., 00:37
Evo sad nakon 15ak ribolova mogu reći da sam potpuno zadovoljan sa Ticom Abbys i omjer uloženo - dobiveno u toj klasi opravdan. :ffwjj: Moj prijatelj takođe kupio dvije iste role i nije mu žao ni lipe. :cheers:

Eminem99
04.12.2011., 15:24
Pzdrav ljudi!!
gdje bi se mogle naći Ticine role, tj u kojim trgovinama? Konkretno me zanima za Osijek i Daruvar.

darkoford
04.12.2011., 15:28
gdje bi se mogle naći Ticine role, tj u kojim trgovinama?
U BBS možeš kupiti on line.
http://www.ribolovnipribor.hr/katalog.php?kateg=12&proizvodjac=Tica

Eminem99
06.01.2012., 18:15
Zna netko dali u Daruvaru ima gdje za kupit Tica rola?? Unaprijed hvala

gino
11.01.2012., 00:17
U Daruvaru ih nema, ja sam otišao u Zagreb BBS Maksimirska cesta.:nece:

danci
13.12.2012., 22:21
Vec nekoliko godina koristim Ticu Abyss TL 6000R i to samo na moru, super se drzi. Jedina veca mana joj je ta da zna upasti najlon ispod spule.

Sunka
14.12.2012., 01:47
To ti je do najlona, ne do role.
Najlona ti je previše na špuli ili nije zategnut kad kreneš namotavat pa se sfrče dolje pod špulu. :namigivanje:

torifune
06.02.2013., 13:31
Vec nekoliko godina koristim Ticu Abyss TL 6000R i to samo na moru, super se drzi. Jedina veca mana joj je ta da zna upasti najlon ispod spule.

Izgleda da nisi jedini. Ovo sam našao na jednom NZ forumu:

I've got a Tica Abyss TF10007R, which is looks identilcal to the TL linked above by Alveyfan, but is the bait runner. I use it as my main surfcasting reel and I really like it. I picked it up 2 years ago at Rebels at 25% discount for $100 + change. I was a bit dubious as its a bit 'flash' but has proved to be a very strong, solid and reliable reel. It has a large diameter spool shaft, quality AR bearings, and a powerful large diameter drag (tested ray proof, wish my knots were). Feels as solid as my old Daiwa GS spinner. Its a little on the heavy side (not that I care) but casts well with the longcast spool. After 2 years of use it is as smooth as the day I took it out of the box. I've serviced it twice -one annual and one after it it went for a bath in the surf. No real problems, apart from the line sometimes wrapping under the spool when threading the rod -p*sses me off. I would recommend them. They are good gear

Koliko ti se često događa ovakava situacija?

BIBONI
06.02.2013., 14:18
Iman ja Ticu Abyss TL10000R već 4 god rola je moćna i izdržala je puno toga, što se tiče upadanja najlona ispod špule nisam ima problema s tim, koliko pamtim par puta u 4 god koliko je imam.Prednja kočnica u samo jedan krug iz laganog izvlačenja prelazi u borbenu šta je meni važno kad komarča potegne, samo ne otpustit prelagano jer mi se desilo da mi je od poteza se najlon uvuka ispod špule.

velikidragi
06.02.2013., 16:21
Ja je nemam al mi je rekao jedan trgovac u ribičkoj trgovini u Poreču koji ju ima da joj je jedina mana što se preklopnik zna zatvoriti sam od sebe prilikom zabačaja, a to mu je to rekla i jedna njegova mušterija, e sad ne znam dal je to serijski problem kod njih il su jednostavno naletili na takvu rolu.

torifune
07.02.2013., 20:17
Ja je nemam al mi je rekao jedan trgovac u ribičkoj trgovini u Poreču koji ju ima da joj je jedina mana što se preklopnik zna zatvoriti sam od sebe prilikom zabačaja, a to mu je to rekla i jedna njegova mušterija, e sad ne znam dal je to serijski problem kod njih il su jednostavno naletili na takvu rolu.

To sam pročitao na više foruma. Večeras sam u trgovini malo probao vritit rolu...i Abyss i Scepter. Preklopnik na Abyssu jest malo laganiji, a na Scepteru mi se čini dosta čvršći.
Kupio bih Sceptera odmah (530kn - 10% na gotovin), ali su obje špule GX4000, konusne (mislim da su dobre za upredenicu), pa bih trebao naručivati špulu GX8000 iz BBS-a. To mi malo komplicira stvar.

Abyss je sa špulom 10000, komad stroja. Cijena je 699kn - 10% na gotovinu. Radi se o dva zadnja komada (i Abyss i Scepter), pa su cijene malo niže. Malo ću razmislit, a dotle će već netko kupit, kako to obično biva.

Poslije Tice sam gledao još neke role, a za oko su mi zapele role Alcedo (Italian Pride). Nemam pojma o njima, vidim da ima i topik na PT-u. Uzeo sam jednu u ruku, kad ono komad "piza".
Mala rola, a poprilično teška. Nemam pojma što su trpali u nju.

monokromatski
08.02.2013., 12:44
bratić ju ima, a on je takmičar i ribič koji se bavi high end tehnologijama godinama i svršava oko te tice, on isto ima tri i kaže da su mu to najbolje role koje je ikad mogao kupit...

Barba
08.02.2013., 12:51
torifune; Tica Scepter svakako bi ti predložio. Špule si kupuješ po potrebi i samo ih mijenjaš ovisno o tipu ribolova. Gledaj da su role svijetlo smeđe boje.