View Full Version : Tica Abyss TF 5007R
Razmišljam o kupiovini 3 šaranske role i premišljam se oko TICA ABYSS TF 5007 R molim za vaša iskustva i prijedloge.
Molim mišljenje o rolama TICA ABYSS TF 5007 R Razmišljam o kupiovini 3 šaranske role i premišljam se oko TICA ABYSS TF 5007 R molim za vaša iskustva i prijedloge.
Trebao bi da stavis sliku :uimep:
http://i55.tinypic.com/mrboua.jpg
TICA (#TF5007R) - TICA Reels Spinning T Level TF-R series ABYSS TF-R series TF5007R - Weight 25.2 oz
9 precision stainless steel rust resistant ball bearings.
Hit and run system.
Computer balanced rotor.
Aluminum T-shape handle arm with 2 stainless steel bearings.
One-way clutch instant anti-reverse roller bearing.
Ambidextrous.
Titanium nitride anti-twist line roller with stainless steel bearing.
Longer shaft for better line winding.
Anti-twist rotor.
Click alarm for subtle bite.
Forged aluminum spool.
Light weight yet ultra strong reel body.
Gear Ratio : 4.1
Bearings : 9RRB+1RB
Line Retrieved Handle Turn : 34.3 in
LineCapacity(lb-yds) : 8-310|12-275|14-240
Po meni fenomenalno izabrana rola, kvalitetna, jaka, laka i precizna. S time sto ima 9 lagera je veoma izdrzliva. Ustvari u specifikacii pise sve.
robertsustic
04.02.2011., 15:48
Tica abyss jako dobra rola,nije loš izbor ali kaj da ti kažem:
-kovana aluminijska špula
-anti twist rotor kompjutorski balansiran
-worm shaft system
-9+1 ležajevi
-0,32-220 metara
dobra rola ali za te novce koliko košta možeš si nać i kvalitetniju opciju odnosno bolji omjer cijene i kvalitete,ako si već zapeo za ticu ja bi ti radije predlozio tica sportera gr 6007,cijena oko 500,00 kn a kvaliteta jako dobra
hvala na odgovoru ali malo prekasno upravo dolazim iz trgovine i kupio sam Tica Abyss, a ujedno se ispričavam moderatoru molim da imate razumjevanja ovo mi je prvi forum i još se uhodavam a imam 51 g. i nisam baš previše informatički iskusan . Nadam se da više neću zarađivati opomene.:
hvala na odgovoru ali malo prekasno upravo dolazim iz trgovine i kupio sam Tica Abyss, a ujedno se ispričavam moderatoru molim da imate razumjevanja ovo mi je prvi forum i još se uhodavam a imam 51 g. i nisam baš previše informatički iskusan . Nadam se da više neću zarađivati opomene.:
I kakve su role?
ako si već zapeo za ticu ja bi ti radije predlozio tica sportera gr
Sportera je puno pliča rola i nije za daleke izbačaje , dok je Abbys-ici to upravo i manjena ( napravljena je za surf-casting , dakle bacanje težih sistema na veču udaljenost ) .
Evo sad nakon 15ak ribolova mogu reći da sam potpuno zadovoljan sa Ticom Abbys i omjer uloženo - dobiveno u toj klasi opravdan. :ffwjj: Moj prijatelj takođe kupio dvije iste role i nije mu žao ni lipe. :cheers:
Eminem99
04.12.2011., 15:24
Pzdrav ljudi!!
gdje bi se mogle naći Ticine role, tj u kojim trgovinama? Konkretno me zanima za Osijek i Daruvar.
darkoford
04.12.2011., 15:28
gdje bi se mogle naći Ticine role, tj u kojim trgovinama?
U BBS možeš kupiti on line.
http://www.ribolovnipribor.hr/katalog.php?kateg=12&proizvodjac=Tica
Eminem99
06.01.2012., 18:15
Zna netko dali u Daruvaru ima gdje za kupit Tica rola?? Unaprijed hvala
U Daruvaru ih nema, ja sam otišao u Zagreb BBS Maksimirska cesta.:nece:
Vec nekoliko godina koristim Ticu Abyss TL 6000R i to samo na moru, super se drzi. Jedina veca mana joj je ta da zna upasti najlon ispod spule.
To ti je do najlona, ne do role.
Najlona ti je previše na špuli ili nije zategnut kad kreneš namotavat pa se sfrče dolje pod špulu. :namigivanje:
torifune
06.02.2013., 13:31
Vec nekoliko godina koristim Ticu Abyss TL 6000R i to samo na moru, super se drzi. Jedina veca mana joj je ta da zna upasti najlon ispod spule.
Izgleda da nisi jedini. Ovo sam našao na jednom NZ forumu:
I've got a Tica Abyss TF10007R, which is looks identilcal to the TL linked above by Alveyfan, but is the bait runner. I use it as my main surfcasting reel and I really like it. I picked it up 2 years ago at Rebels at 25% discount for $100 + change. I was a bit dubious as its a bit 'flash' but has proved to be a very strong, solid and reliable reel. It has a large diameter spool shaft, quality AR bearings, and a powerful large diameter drag (tested ray proof, wish my knots were). Feels as solid as my old Daiwa GS spinner. Its a little on the heavy side (not that I care) but casts well with the longcast spool. After 2 years of use it is as smooth as the day I took it out of the box. I've serviced it twice -one annual and one after it it went for a bath in the surf. No real problems, apart from the line sometimes wrapping under the spool when threading the rod -p*sses me off. I would recommend them. They are good gear
Koliko ti se često događa ovakava situacija?
Iman ja Ticu Abyss TL10000R već 4 god rola je moćna i izdržala je puno toga, što se tiče upadanja najlona ispod špule nisam ima problema s tim, koliko pamtim par puta u 4 god koliko je imam.Prednja kočnica u samo jedan krug iz laganog izvlačenja prelazi u borbenu šta je meni važno kad komarča potegne, samo ne otpustit prelagano jer mi se desilo da mi je od poteza se najlon uvuka ispod špule.
velikidragi
06.02.2013., 16:21
Ja je nemam al mi je rekao jedan trgovac u ribičkoj trgovini u Poreču koji ju ima da joj je jedina mana što se preklopnik zna zatvoriti sam od sebe prilikom zabačaja, a to mu je to rekla i jedna njegova mušterija, e sad ne znam dal je to serijski problem kod njih il su jednostavno naletili na takvu rolu.
torifune
07.02.2013., 20:17
Ja je nemam al mi je rekao jedan trgovac u ribičkoj trgovini u Poreču koji ju ima da joj je jedina mana što se preklopnik zna zatvoriti sam od sebe prilikom zabačaja, a to mu je to rekla i jedna njegova mušterija, e sad ne znam dal je to serijski problem kod njih il su jednostavno naletili na takvu rolu.
To sam pročitao na više foruma. Večeras sam u trgovini malo probao vritit rolu...i Abyss i Scepter. Preklopnik na Abyssu jest malo laganiji, a na Scepteru mi se čini dosta čvršći.
Kupio bih Sceptera odmah (530kn - 10% na gotovin), ali su obje špule GX4000, konusne (mislim da su dobre za upredenicu), pa bih trebao naručivati špulu GX8000 iz BBS-a. To mi malo komplicira stvar.
Abyss je sa špulom 10000, komad stroja. Cijena je 699kn - 10% na gotovinu. Radi se o dva zadnja komada (i Abyss i Scepter), pa su cijene malo niže. Malo ću razmislit, a dotle će već netko kupit, kako to obično biva.
Poslije Tice sam gledao još neke role, a za oko su mi zapele role Alcedo (Italian Pride). Nemam pojma o njima, vidim da ima i topik na PT-u. Uzeo sam jednu u ruku, kad ono komad "piza".
Mala rola, a poprilično teška. Nemam pojma što su trpali u nju.
monokromatski
08.02.2013., 12:44
bratić ju ima, a on je takmičar i ribič koji se bavi high end tehnologijama godinama i svršava oko te tice, on isto ima tri i kaže da su mu to najbolje role koje je ikad mogao kupit...
torifune; Tica Scepter svakako bi ti predložio. Špule si kupuješ po potrebi i samo ih mijenjaš ovisno o tipu ribolova. Gledaj da su role svijetlo smeđe boje.