+ Reply to Thread
Klikni za QR code
http://www.pijanitvor.com/showthread.php?t=848
Page 29 of 35 FirstFirst ... 19252627282930313233 ... LastLast
Results 561 to 580 of 692

Thread: Vobler - ručna izrada

Post Thanks / Like

Red face

Pozdrav evo zarazili me sa vašim ¨malim¨ remek djelima pa se i ja okušao.

Ne vjeruj ženi koja laže.

Post Thanks / Like
    Pitanje za majstore: Gdje kupujete split ringove i pošto? Sve neke nabrijane cijene 20kn 8kom i sl.
    ...

Post Thanks / Like
    Blog Entries
    3
    Confused
    Kupujem ih u čakovcu u FOM-u, ali oni uvoze iz Olivari-ja tak da ako ti je blizu pogledaj tamo ili bilo kojoj drugoj bolje opremljenoj trgovini. Kupujem Byron, vl. 5mm 25km za 9.5kn i 6mm, 22kom za 9.5kn. Jaki su, kvalitetni i jeftini
    Torba mi služi da u njoj nosim varalice, a ne da skrivam ribe!!!!

Post Thanks / Like
    Bitching
    Pripremam boje za airbrush.
    Uskoro će farbanje

Male bočice su mješane sa bijelom perl (iliti Metalic)
    Srednje su osnovne boje
    Veče su srebrna metalik, bijela obična, i crna obična.
    U svakoj bočici je i jedna čelična kuglica za lakše mučkanje.
    Kad si mrtav, nisi toga svjestan i nije ti teško ali je teško drugima oko tebe, oni pate.
    Ista je stvar kad si glup nisi toga svjestan...

Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    Cynical
    Quote Originally Posted by Shokre View Post
    U svakoj bočici je i jedna čelična kuglica za lakše mučkanje.
    Mislim da ne mogu nit dočarat koliko eona bi meni trebalo da se sjetim toga
    Tamo gdje i sjena ima zelenkasti odsjaj, odlazim...

ervin83's Avatar
    ervin83 Neregistrirani
    Quote Originally Posted by Shokre View Post
    Pripremam boje za airbrush.
    Shokre kakve su to boje. Odnosno koja vrsta...
    Pročitaj!!!

U glavnom izborniku na vrhu klikni na UserCP i tamo si namještaš svoje opcije na forumu. Tamo u lijevom izborniku si namjesti avatar (Edit Avatar) i svoj potpis (Edit Signature) i time ćeš maknuti ovu poruku ispod svojih postova, a možeš si namjestiti razne opcije što se tiče samog foruma (Edit Options).
    Obavezno se predstavi u topicu za predstavljanje (klikni me), a ovo dolje su ti linkovi (klikneš ih) za lakše početno snalaženje na forumu.

Sva uputstva za forum!
    Kako staviti sliku u post!
    Kako ući u grupu Provjereni!
    Kako centrirati sliku u postu!
    Načini pisanja postova (običan i WYSIWYG način)!
    Ovdje kliknite da postavite pitanje za što vam nije jasno!

ervin83's Avatar
    ervin83 Neregistrirani
    Eto mene nakog nekog vremena. Ljudi pomagajte. Naime radi se o slijedećem: izradim ja vobler, umočim u impregnaciju (lak za fugiranje parketa) osušim jedan dan. Zatim sam našao na forumu foru ping pong loptice i aceton, osuši se ( 4 namakanja, tvrdoća super) ofarbam (emajl lakovi, i dosad sam farbao s njima), osušim 24 sata. Prelakiram 2K lakom za parket kao i uvijek3 puta. Gotov vobler......
    Odem na vodu, kačim na njega jednu štukicu. Ja presretan. Dođem kući, hvalim vobler ukućanima, pokazujem ga.........kad vrisak... Lak mi popucao.
    Ljudi mi kažu lipa i kad je suha još radi, prije sam radio od balse, nikakvih problema. Sad sam već i stroj za kopiranje izradio samo radi toga što bih prešao na lipu, i onda paf.
    Kako da ispravim to, dali se može "ubiti" taj rad lipe, ili da zaboravim sve i da se vratim na balsu (ali ja to ne bih volio, baš radi kvalitete voblera.)
    Ljudi pomagajte, pozdrav i Bistro
    Pročitaj!!!

U glavnom izborniku na vrhu klikni na UserCP i tamo si namještaš svoje opcije na forumu. Tamo u lijevom izborniku si namjesti avatar (Edit Avatar) i svoj potpis (Edit Signature) i time ćeš maknuti ovu poruku ispod svojih postova, a možeš si namjestiti razne opcije što se tiče samog foruma (Edit Options).
    Obavezno se predstavi u topicu za predstavljanje (klikni me), a ovo dolje su ti linkovi (klikneš ih) za lakše početno snalaženje na forumu.

Sva uputstva za forum!

Post Thanks / Like
    Sumljam da je zbog lipe. Ja nikakvih problema a prvih par voblere sam radio od lipovih kolaca za povezat paradajz . Eventualno ako negdje ima rupa da se može napiti vode (obićno bude kod alki) Ali to se riješava da se napravi rijeđi impregnant ili lak.
    ...

Post Thanks / Like
    Bitching
    Quote Originally Posted by ervin83 View Post
    kakve su to boje. Odnosno koja vrsta
    Akrilne boje Marabu DecorMatt koje se razrjeđuju sa vodom.
    Zadnje dvije sam malo odvojil jer su drugačije ali se mogu mješati sa ostalima

Lak mi popucao.
    Mislim da nije do lipe nego do laka.
    Možda završni lak nije dovoljno elastičan ili je u previše slojeva lakiran.

Neznam zakaj se svi bojite da bu se nekaj dogodilo voblerima ili dekorima kaj ste sami napravili pa pretjerujete sa zaštitom.
    Vobler je potrošan ma koliko Vam drag bio i kak ste napravili jednog, tak bute i drugog. Možda i boljeg.
    Kad si mrtav, nisi toga svjestan i nije ti teško ali je teško drugima oko tebe, oni pate.
    Ista je stvar kad si glup nisi toga svjestan...

Post Thanks / Like
    Sve pohvale svim samograditeljima voblera ali lagano postajem nestrpljiv u iščekivanju slika sa završnim umjetničkim dijelom lakiranja, ne gotov vobler, već ono po fazama lakiranja.

ervin83's Avatar
    ervin83 Neregistrirani
    Darko, ako misliš na farbanje, slikati ću ti i postaviti. Najvjerojatnije sutra negdje oko 21 sata ću postavit slike, ili možda misliš od impregnacije pa nadalje
    Pročitaj!!!

Sva uputstva za forum!

Post Thanks / Like
    ili možda misliš od impregnacije pa nadalje
    Mislim na završno lakiranje, kako radite one šare i te stvari. Da li koristite šablone?

Btw. Jedan kolega se nekada bavio oslikavanjem motora, kamiona i autobusa ali nikada nije htio nikome pokazati kako to radi.

Post Thanks / Like
    Sve ovo što radite je vrijedno svakog divljenja, dajete inspiraciju za moje prve pokušaje. Sve ove materijale koriste i avio - modelari. Sinoć sam posjetio frenda, eksperta modelarstva, prvi put vidio balzu, kao letvicu.
    Obečao je nabavu pa ako kome treba pomoć tu smo
    uvek bu nekak bilo

Post Thanks / Like
    Moguće da je popucao zbog nagle promijene temperature npr iz toplog đepa u hladnu vodu.i sl
    Better have a criplled body then a corrupted mind.

Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by darkoford View Post
    Mislim na završno lakiranje, kako radite one šare i te stvari. Da li koristite šablone?

...

ervin83's Avatar
    ervin83 Neregistrirani
    Quote Originally Posted by St.Jimmy View Post
    Moguće da je popucao zbog nagle promijene temperature npr iz toplog đepa u hladnu vodu.i sl
    I ja sam razmišljao o tome, ali me prijatelj ubio u pojam da je popucalo zbog disanja lipe...

Imam jednu knjigu na njemačkom, naravno kojeg ne razumijem, ali su mi rekli da ima i toga u njoj, kako je najbolje da se vobler prije impregnacije natopi u vodi i ostavi 48 sati na toplom da se suši, i nakon takvog procesa da je potpuno suh... E sad koliko ima istine u tome, treba probati, ili možda već netko ima iskustva...
    Pročitaj!!!

Sva uputstva za forum!

Post Thanks / Like
    I ja sam razmišljao o tome, ali me prijatelj ubio da je popucalo zbog disanja lipe...
    A kakva je bila suhoća lipe, možda je u tome problem. Balza je kupovna pa je sigurno dovoljno suha.

Btw. Mogao bi staviti i sliku stroja kojeg si napravio za kopiranje.

Koje dizne koristite za airbrush? Odnosno zanima me da li ima mogućnost užeg mlaza od 5mm?

Post Thanks / Like
    Možda ti se izolacija nije posušila do kraja.
    Da li si barem malo dosušio letvice nakon raspiljivanja - za svaki slučaj , balza dolazi u letvicama 15x15.
    kad ne možemo dobiti ono što volimo,tada moramo voljeti ono što nam je dostupno

ervin83's Avatar
    ervin83 Neregistrirani
    Quote Originally Posted by darkoford View Post

Btw. Mogao bi staviti i sliku stroja kojeg si napravio za kopiranje.

Čekao sam kad će me netko tražiti, i smišljao odgovor. Evo ovako slike mogu postaviti sutra; sami stroj je skinut sa youtube-a. Napravio sam ga za sada samo da vidim da li je u funkciji, i naravno funkcionira samo ima još mana i puno mjesta za dorađivanje. sutra slike i pojašnjenja.
    Pročitaj!!!

Sva uputstva za forum!

Post Thanks / Like
    Dead
    Ajd da i ja... Bitna stvar je da li je do pucanja laka došlo prije ulova štuka ili poslije, te da li je ostalo ošećenja poslije ulova, a vjerovatno da je. Ako je vobler oštećen barem jednim dubljim ubodom udice ili štučjih zuba, onda dolazi do pijenja (ipak su to balkanski vobleri koji jedva čekaju da počnu piti ) i širenja pa puca i lak.

Ukoliko je stvar tehničke prirode, može biti, kao što je već rečeno, da vobler nije bio dovoljno suh prije lakiranja, pa je drvo naknadno radilo. Ako se lak ljušti onda je nešto drugo. Lipa kao lipa je drvo pogodno za izradu voblera i neki profesionalci ih koriste. Evo ovi sa slike su od lipe i imaju garanciju.

Vidi gnjurca voda mu do koljena ....

+ Reply to Thread
Page 29 of 35 FirstFirst ... 19252627282930313233 ... LastLast
Pravila    Uputstva & Objašnjenja    Stavljanje slike u post    BBcodovi    Grupa Provjereni

Tags for this Thread