1. Čišćenje foruma od neaktivnih članova

  Svi koji su registrirani na forumu, a nisu se ulogirali barem jednom u zadnjih 60 dana, biti će izbrisani pri slijedećem čišćenju foruma od neaktivnih usera. Ovakvo čišćenje foruma biti će pokretano otprilike svaka 1-3 mjeseca.

  Zadnje čišćenje provedeno 05/2015

  P.S. Ako se pokušate ulogirati, a ne prihvaća vam Username i Password (a bili ste registrirani prije), znači da ste izbrisani poradi neaktivnosti pri zadnjem čišćenju foruma. Najvjerojatnije vam nije username zauzet, pa se možete registrirati opet sa istim podacima.

  Za sve probleme pri registraciji kliknite ovdje!
  Ako i dalje imate problema, kliknite pri dnu stranice na Contact Us ili klikni Ovdje.

Brzoskidajuće klizno olovo za panulu

Discussion in 'Olova' started by primo, 22.09.2010..

Share This Page

 1. 22.09.2010.
  primo

  primo V.I.P.

  Joined:
  13.11.2009.
  Last seen:
  25.08.2014.
  Messages:
  1,442
  Spol:
  Muško
  Location:
  Rijeka
  Ratings:
  +30 / 0 / -0
  Iako je na ovom forumu već jako puno materijala i često se nailazi na komentare tipa teško je napisati nešto novo, ovim postom još jednom tvrdim da granica postoji samo ako su oči u nju uprte.

  Većina nas je upoznata sa brzoskidajućim olovima za panulu, konkretno olovom sa zakačkama te spiralnim olovom o čemu možete naći više u postovima o panulanju brancina, ali naišao sam na jedno sjajno rješenje koje se još jedino mora i kod nas dokazati u praksi.

  Ovo rješenje dolazi iz Australije i zove se "trip-sinker" i navodno se koristi za panulu sa živim mamcima gdje je potrebno otežati panulu, ali istovremeno pustiti puno najlona do predveza kako bi se mamac ponašao što prirodnije.


  [​IMG]

  Radi se o običnom kliznom olovu strujnog oblika na kojem je po strani, paralelno postojećoj rupi za najlon, izbušena rupa promjera jednakog promjeru čačkalice koja se u njega umetne. Čačkalica se uglavi, panula se pusti i na odgovarajućoj poziciji na najlonu napravi se Half hitch čvor odnosno nešto što se kod nas popularno zove Lažni čvor. Čvor se obuhvati oko čačkalice i na taj način se olovo fiksira na poziciji.

  Kad se privlači riba i olovo prilikom namotavanja dođe do štapa, ovaj čvor se s lakoćom otpusti i olovo bez ikakvih problema klizne niz najlon do predveza.
   

Share This Page

Ova stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavljajući korištenje ove stranice, prihvaćate naše uvjete za korištenje kolačića (cookies).