1. Dobrodošli na forum Pijani Tvor

  Za sve probleme pri registraciji kliknite na Help. Ako i dalje imate problema, kliknite na Contact i opišite svoj problem u e-mailu.

  Help Contact 

  Donirajte i postanite član Donator grupe (Premium Membership). Oglašavajte se na forumu Pijani Tvor ili neki drugi vid Marketinga.

  Donacije Oglašavanje Marketing

Brzoskidajuće klizno olovo za panulu

Discussion in 'Olova' started by primo, 22.09.2010..

 1. primo

  primo V.I.P.

  Joined:
  13.11.2009.
  Last seen:
  25.08.2014.
  Messages:
  1,445
  Spol:
  Location:
  Rijeka
  Ratings:
  +34 / 0 / -0
  Iako je na ovom forumu već jako puno materijala i često se nailazi na komentare tipa teško je napisati nešto novo, ovim postom još jednom tvrdim da granica postoji samo ako su oči u nju uprte.

  Većina nas je upoznata sa brzoskidajućim olovima za panulu, konkretno olovom sa zakačkama te spiralnim olovom o čemu možete naći više u postovima o panulanju brancina, ali naišao sam na jedno sjajno rješenje koje se još jedino mora i kod nas dokazati u praksi.

  Ovo rješenje dolazi iz Australije i zove se "trip-sinker" i navodno se koristi za panulu sa živim mamcima gdje je potrebno otežati panulu, ali istovremeno pustiti puno najlona do predveza kako bi se mamac ponašao što prirodnije.


  [​IMG]

  Radi se o običnom kliznom olovu strujnog oblika na kojem je po strani, paralelno postojećoj rupi za najlon, izbušena rupa promjera jednakog promjeru čačkalice koja se u njega umetne. Čačkalica se uglavi, panula se pusti i na odgovarajućoj poziciji na najlonu napravi se Half hitch čvor odnosno nešto što se kod nas popularno zove Lažni čvor. Čvor se obuhvati oko čačkalice i na taj način se olovo fiksira na poziciji.

  Kad se privlači riba i olovo prilikom namotavanja dođe do štapa, ovaj čvor se s lakoćom otpusti i olovo bez ikakvih problema klizne niz najlon do predveza.
   
Loading...
Slične teme koje već jesu na forumu - Brzoskidajuće klizno olovo
 1. Sunka
  Replies:
  190
  Views:
  32,348

Share This Page