1. Dobrodošli na forum Pijani Tvor

  Za sve probleme pri registraciji kliknite na Help. Ako i dalje imate problema, kliknite na Contact i opišite svoj problem u e-mailu.

  Help Contact 

  Donirajte i postanite član Donator grupe (Premium Membership). Oglašavajte se na forumu Pijani Tvor ili neki drugi vid Marketinga.

  Donacije Oglašavanje Marketing

Općenito o štapovima, savjeti i iskustva

Discussion in 'Koji štap odabrati?' started by Swedish, 16.04.2008..

Thread Status:
Zatvoreno za daljni nastavak konverzacije!
 1. Swedish

  Swedish Neregistrirani

  Last seen:
  A moment ago
  Ratings:
  +0 / 0 / -0
  Ovdje cu opisati osnovnu podjelu stapova za ribolov te cemu sluze.

  Saranski stap-jaki stapovi koji sluze za lov sarana i amura,obicno duzine od 3.90m,te s tezinom bacanja od 3-3.5lbs.Isticu se po dugoj rucki koja sluzi za lakse izbacaje na velike daljine.

  [​IMG]

  Stapovi za varalicarenje-dijelimo ih na 3 grupe(lako,srednje i tesko) varalicarenje. Razlikuju se po vrsnim akcijama, tezinama izbacaja i duzinama.Odabir stapa ovisi o vrsti ribe,mjestu ribolova i velicini varalice.

  [​IMG]


  Match stapovi-stapovi za lov tzv.engleskom tehnikom.Sluze lovu bijele ribe na stajacicama,gdje se pomocu njih moze loviti na velikim daljinama i ako se koriste posebni plovci(vagleri) dosta uspjesno pri vjetrovito vremenu.Duzine su obicno od 3.90-4.20 te raznih gramaza.

  [​IMG]


  Feeder i picker stapovi-sluze za lov hranilicama,imaju izmjenjive vrhove koji ovise o tezini hranilica i tipu ribolova.

  [​IMG]


  Bolognese stapovi-teleskopski stapovi za lov na tekucicama,gdje je potrebno uspjesno kontrolirati plovak na vecim daljinama.Duzine su od oko 6-8m,te je potrebno da su lagani jer se lovi iz ruke.

  [​IMG]


  Stek stapovi-stapovi koji se gotovo uvijek koriste na natjecanjima u lovu bijele ribe na plovak.Imaju oko 3m vrsnog dijela,na koji se dodaju dijelovi ovisno o zeljenoj duljini,ovisno o daljini ribolovne pozicije,te se nakon svakog ulova rastavljaju.

  [​IMG]


  Direkt stapovi-stapovi bez vodilica koji sluze za ribolov bijele ribe.Velicine od 3-8m. Najbolji za pocetnima-ribolovca.

  [​IMG]

  Spod i marker stapovi-sluze za hranjenje raketama u saranskom ribolovu i za markiranje pozicija.Velikih tezina bacanja

  [​IMG]
   
 2. Sunka

  Sunka Bog i Batina Staff Member

  Joined:
  08.04.2008.
  Last seen:
  Yesterday at 23:58
  Messages:
  14,088
  Spol:
  Location:
  Uvijek ispod planine
  Ratings:
  +4,344 / 127 / -4
  Kratka podjela štapova

  Štapovi za ribolov plovkom

  Štapovi za ribolov plovkom obično se sastoje od tri dijela jednake dužine, a mogu biti dugački od 3,7 do 4,6 m i predviđeni su za primjenu uzice nosivosti od 0,9 do 1,8 kg (2 - 4 lb).
  Štapovi za ribolov wagglerom obično imaju šuplji vršni dio i prilično elastičan preostali dio, što vam omogućuje dugačko zabacivanje na daljinu bez opasnosti od lomljenja tankih predveza.
  Ako često pecate štapićastim plovkom, trebate drugačiju akciju štapa. Primjenom ove tehnike možete osjetiti griz raznih riba koje grizu brzinom svjetlosti, na primjer bodorke, zbog čega su štapovi za ribolov štapićastim plovkom obično kruti do gornjih 50 cm, omogućavajući vam da vrlo brzo trznete, a vrh je mekan i "slijepljen" kako bi apsorbirao početnu snagu brzih trzaja na maloj udaljenosti.
  Ako se ne namjeravate baviti natjecateljskim ili specijalističkim ribolovom, preporučljivo je kupiti jedan štap za ribolov plovkom i potrošiti na njega koliko god si možete priuštiti. Sve u svemu, štap šupljeg vrha od 4 m s lijepom brzom akcijom i savitljivom gornjom trećinom poslužit će u svakoj situaciji u kojoj se nađete.


  Štapovi za ribolov na dnu

  Štapovi za ribolov na dnu obično se sastoje od dva dijela i dugački su od 2,7 do 3,7 m te oblikovani za uporabu uzice nosivosti od 1,3 do 2,7 kg (3 - 6 lb). Većina ih ima navoj ili su šuplji na kraju kako bi se mogao upotrijebiti vrh koji se njiše (na vijak ili utiskivanje) ili quivertip koji treptanjem "obavještava" o ugrizima. Ti štapovi obično imaju savitljivu gornju polovicu, ali imaju dovoljno snage u srednjem i donjem dijelu koja omogućuje daleko zabacivanje.
  Neki od boljih štapova mogu se nabaviti s treperećim vrhovima (quivertip), i to je najbolji odabir za početnika. Vrhovi imaju različitu jačinu, koja se određuje prema restnoj krivulji (količina opterećenja potrebna da se vrh štapa dovede u položaj pod kutom od 90 stupnjeva u odnosu na dršku), a izražena je u uncama. Vrh od 2 do 3 oz je krut i oblikovan za ribolov u bržim rijekama, dok je vrh od 0,5 do 1 prikladan za ribolov u vodama stajaćicama.


  Specijalistički štapovi

  Ovi dvodijelni štapovi dužine 3,5 - 4 m razlikuju se prema krivulji (luku) za testiranje. Oblikovani su za zabacivanje velikih mamaca i za velike ribe, a obično imaju puno veće prstenove od štapova s plovkom i štapova za ribolov na dnu. Za pecanje na maloj do srednjoj udaljenosti idealan je štap dužine 3,7 m i testirane krivulje 0,9 kg s djelovanjem od sredine prema vrhu, što znači da je gornja polovica štapa dovoljno slobodna da bi se moglo uživati u borbi s velikom ribom, a donja polovica dovoljno čvrsta da biste mogli zabacivati velike mamce i odvući ribu od zapreke.

  :fishing:
   
 3. Sunka

  Sunka Bog i Batina Staff Member

  Joined:
  08.04.2008.
  Last seen:
  Yesterday at 23:58
  Messages:
  14,088
  Spol:
  Location:
  Uvijek ispod planine
  Ratings:
  +4,344 / 127 / -4
  Detaljna podjela štapova

  [​IMG]

  [justify]Ribolovni štap osnovni je dio športsko-ribolovnog pribora. Štapovi se proizvode u dvije osnovne varijante: teleskopski i štek štapovi. Posebnu grupu čine štapovi iz jednog komada (uglavnom za manje dužine).

  Na tržištu postoji čitav niz proizvođača koji nude bezbroj modela štapove iz svojih serija. Pojedina serija štapova može biti specijalno pripremljena za određenu tehniku ribolova, ribolov određenih vrsta riba ili druge specifične uvjete ribolova (u slatkoj vodi, u moru, za jake struje, za takmičenje, itd.), kao i za univerzalnu primjenu u ribolovu na više vrsta riba i više tehnika.

  Unutar serije može biti više modela koji se razlikuju po nekoj bitnoj karakteristici, npr. za lagani, srednje teški i teški ribolov.

  Osim po tipu izrade, namjeni i karakteristikama, serije štapova se mogu razlikovati i po materijalu iz kojeg su izrađeni. Materijal utječe na niz funkcionalnih karakteristika štapa, ali ne treba zaboraviti trajnost i težinu.

  Izabrati primjerene štapove nije uvijek jednostavno, ni kad ih kupujemo, ni kad se spremamo u ribolov.

  Za lov šarana i amura na jezerima potrebno je imati dva ili tri jednaka šaranaška štapa ili ako su nam ti preskupi treba odabrati štapove dužine 3-4 m, čija akcija nije manja od 40 ni veća od 100 g, koj su tanji i savitljivi po što većoj dužini, a ne samo na vrhu.

  Za lov soma, smuđa ili štuke na jezerima i rijekama mogu se koristiti kraći ili duži štapovi (od 2,40 do 4 m), gramaže akcije prema težini mamca i utega, odnosno prema očekivanoj težini ribe (od 40 do 200 g).

  Za lov ostale bijele ribe najbolje je imato nekakvu kedericu ili bolonjez dužine od 4-8 m i akcije 20-60 g.

  Za špinanje su dobri štapovi dužine od 1,2 do 3 m i akcije od 20 do 60 g.

  Kod odabira štapa treba imati u vidu da na jezerima možemo koristiti štapove koje god dužine, ali na Kupi čija je obala uglavnom obrasla drvećem i grmljem s dužim štapom možemo imati problema kod zabacivanja ili izvlačenja jer će nam stalno zapinjati u krošnje stabala. Planinski potoci također protiču kroz šume, a krošnje stabala su nisko nad vodom. Ovdje za špinanje treba imati što je moguće kraći štap.[/justify]

  Poznatiji proizvođači i njihove novije serije štapova


  Legenda:
  S - za špinanje
  B - bacački
  M - za morski ribolov

  Napomena: tekst će te vidjeti tek onda kad napravite post u ovom topicu!!!

  Više o tome OVDJE

  Abu Garcia
  S: Garcia Workhorse™ Spin

  Byron
  Serijski: Radial Techno Braided Carbon; Isato Black Nickel; Black Dynamic; Technoval; Eternity; Golden Sunrise; Black Wave; Future Carbon; Premium X-Wrap; Byron Special; Sussex Carpcatcher; Classic Britain; Slim Line; V 2002 Telescopic Rods; Vision Telescopic Rods; Vision de Luxe; Zero Tape; Vision; Texton Pole; Power Spiral Wrap; Glas Fibre Rods; Byron Telescopic Rods; Five Fibre; Tri Fibre; Fire Devil;
  Za mušičarenje: Passion Fly; Slim Line Fly
  Za štuku: Spinn; Golden Sunrise Spin; Pike 300; Pike 330; Pike;
  Za grgeča: Spinn; FF PS270; Light Spin 270; Perch: Light Spin 180; Senso Spin 180; Golden Sunrise Spin
  Za pastrvu: Golden Sunrise Spin; Spinn; Spinn E240;
  Za lososa: Pilk BD 300 PK; Ultra Strong; Boat 270;
  Za soma: Ultra Strong; Strong;
  Za šarana: Power Action; Carp; Specimen; Light Groundbait 360; Medium Groundbait 360; Power Caster 390
  Gotovi pribor: Combo 802; Combo 806; Carp Combo 809; Carp Combo 810

  Berkley
  S: Lightning Rod Professional Series; Ken Cook Lightning; Reflex Series; Cherrywood®; Series One®; Lightning; Buzz Ramsey; LRCS501UL
  B: Lightning Rod Pro Series; Hank Parker; Ken Cook; Reflex Series; Berkley Lightning Casting Rod; Series One®; Lightning Trigger Rods

  Cape Fear
  S: Bluewater Spinning Series; Advance Tech Spinning Rods
  B: Live Bait 70; Advance Tech Baitcasting Rods
  M: Bluewater Series

  Castaway
  B: Castaway Carolina Rig & Tarpon Tamer

  Daiwa
  S: Coastal Inshore; Procaster-S-B Series; Sealine Surf; Daiwa Mini Spin Ultimate Ultralight Travel Pack
  B: Procaster-S-B Series; S-B Team Daiwa Pro Series; Coastal Inshore
  M: Eliminator® Saltwater

  D.A.M.
  SUMO ROYAL Telescopic (Mini Spin, Tele Zander, Tele Spin, Tele Carp, Tele Pike); Detachable (Browntrout, Jig, LURE, SEATROUT, Pike, Heavy Spin); Special Detachable (Carp, Heavy Feeder, Catfish, Catfish Klong, Big Fish)
  BLACK PANTHER Telescopic (Tele 25, Tele 40, Tele 80, Tele 100, Stellfisch); Detachable (FELCHEN, 5, 10, 25, 40, 60, 80, 180); Special Detachable (Match, Carp, Feeder, Surf, Soft Pilk)
  SEAHAWK Telescopic (Tele 40, Tele 70, Tele 150); Detachable (Steck 70, Carp, Surf, Feeder, Light Pilk)
  DEMON Telescopic (Tele Spin, Tele 40-100, Tele 60, Tele 100, Tele Stellfisch, Tele 170, Tele Surf, Tele Picker); Detachable (Eel, Match, Multipicker, Carp, Boat, Surf)
  BOLOGNESE (Tele Fino II, Aramis R , Seahawk Classic, Fighter Tele Stipp)
  FLY (Black Panther TELE FLY, Black Power Fliegenruten, SUMO Fliegenruten)
  M: SUMO ROYAL Saltwater (Light Pilk, Speed Pilk, Surf, Beachfeeder, Fjord)

  Eagle Claw
  S: Packit™ Spin/Fly Combo
  B: Eagle Claw Brave Eagle Cast Rods

  eAngler Majestic
  S: Redfish Series; Snook Series; Tarpon Series
  B: Tarpon Series; Redfish Series

  Fenwick
  S: HMG Inshore Saltwater; HMG Graphite; HMG Surf; HMX Freshwater; HMX Salmon & Steelhead Classic Glass; Eagle GT®
  B: HMG Graphite Triggerstiks; HMX Triggerstik; HMG Inshore Saltwater

  G. Loomis
  S: Greenwater; Spin Jig Series; Walleye; Noodle Rod; GL Spinning Series; Popping Series; Hot Shot Series; Steelhead Series; Escape Travel; Bucara Series
  B: GL Steelhead Series; Mag Bass Series; GL Casting Series; GL Flipping Stick Series; Crankbait Series; GL Hot Shot Series; Backbounce Series; Salmon Rods; Popping Series; Walleye Casting Rod; New Muskie Series ; Escape Travel Series; Loomis Greenwater Cast; Bucara Series
  M: Light Line Trolling Series; Live Bait Series; Hybrid Series Rods; Surf Series Rods; Pelagic Series; Bucara Series

  Kistler
  S: Freshwater Series; Saltwater Series; Kistler Rods Cajun Special Series; Kistler Fly Rods
  B: Kistler Worm-Jig Series Rod; Freshwater Series; Saltwater Series; Crank Bait Series; Kistler Rods Cajun Special Series; Kistler Fly Rods
  M: Kistler Fly Rods

  Master
  B: Master Flash Tip Rod

  Penn
  S: Power Stick® Plus; Power Graph II
  B: International II Travel; Dave Workman Live Bait; Power Stick® Plus Casting & Downrigger; Power Graph II
  M: Formula™ Series Stand Up; Power Stick® Plus Casting & Downrigger; Penn Senator Rods; International® V Rods

  Pinnacle
  S: Shoreline Classic; B: Shoreline Classic

  Rapala
  S: Long Cast; Sportsman's Series Rods; B: Sportsman's Series Rods

  Redington
  B: RFX Casting Rods

  Shakespeare
  S: Shakespeare 6' Pack Rod Kit; Shakespeare Travel Mate 7' Fly/Spin Travel Combo; Ugly Stik Classic Freshwater; Ugly Stick Big Water; Shakespeare Wonderpole; Ugly Stik® Custom; Shakespeare 4'6" Telescopic Spin Travel Kit; Sturdy Stik Rods
  M: Shakespeare Ugly Stik Big Water Boat Rods; Shakespeare Ugly Stik Big Water Live Bait Rods; Ugly Stik® Custom Conventional; Sturdy Stik Rods

  Silstar
  S: Performance Plus Big Water

  Shimano
  S: Jimmy Houston Series; Compre Series; Tallus; Clarus; Stimula Spinning Rods
  B: Compre Flats & Inshore Series; FX Pistol Grip 2 Piece; Calcutta; Tallus; Clarus; Convergence Trigger Series; Compre 6' to 6'10" Series; Compre Muskie & Pitching; Jimmy Houston Series
  M: Tallus

  SPRO
  SX595 (Bait casing, Spinning); SP501 (Bait casing, Spinning)

  St. Croix
  S: Legend Elite Spinning Rods; Avid Spinning Rods; Avid Salmon and Steelhead; Premier; Premier Traveler
  B: Legend Elite; Avid Casting Rods; Avid Telescoping; Avid Crankbait; Avid Salmon and Steelhead; Avid Musky

  Star
  S: Nickelite Series; Stellar Lite Series; Handcrafted Stand-Up Series; Stellar Lite 2-piece Series; Stellar Lite Surf Series; Handcrafted Series; Delux Series
  B: Stellar Lite Series; Stellar Lite Surf Series; Handcrafted Series; Delux Baitcasting Series
  M: Handcrafted IGFA Trolling Series; Handcrafted Stand-Up Series; Handcrafted Conventional Series; Delux Trolling Series; Delux Stand-Up Series; Delux Conventional Series; Delux Wire Troll Series; 30-50 Lb Class Handcrafted Troll Rod

  Warrior
  S: Tournament Series
  B: Pete Gluszek Signature Series; Bob Dillow Signature Series; Tournament Series
   
 4. Sunka

  Sunka Bog i Batina Staff Member

  Joined:
  08.04.2008.
  Last seen:
  Yesterday at 23:58
  Messages:
  14,088
  Spol:
  Location:
  Uvijek ispod planine
  Ratings:
  +4,344 / 127 / -4
  Re: Detaljna podjela štapova

  Polagaljke (šteke):

  dužine: 5,00; 6,00; 7,00; 8,00; 9,00; 9,50; 10,00; 11,50; 13,00; 14,50; 16,00 m
  težine: 500-1000 gr
  akcije: kruti
  segmenti: 7-11 (štek)
  sila opterećenja: 2,0-3,8 kg
  materijali: karbon

  [​IMG]


  Teleskop-motke (bolognese, match) štapovi:

  dužine: 3,00; 3,40; 4,00; 4,20; 5,00; 5,50; 6,00; 7,00 m
  težine: 100-315 gr /(karbon); 130-745 gr (kombinirani)
  akcije: kruti, 4-16; 10-25; 10-35; 25-30; 30-35 gr
  sektora: 4-7 (teleskop)
  materijali: karbon, kombinirani

  [​IMG]


  Pik-štek štapovi

  dužine: 2,40; 2,70; 3,50; 3,60; 3,90; 4,50 m
  težine: 195-505 gr
  akcije: kruti, srednja; 5-40; 5-45; 10-40; 10-60; 40-70; 60-120 gr
  sektora: 4-7 (štek)
  materijali: kombinirani, karbon

  [​IMG]


  Teleskopski štapovi:

  dužine: 1,80; 2,10; 2,40; 2,70; 3,00; 3,30; 3,50; 3,60; 3,85; 4,20; 4,50; 4,90 m
  težina: 100-720 gr
  akcije: 10-20; 10-25; 10-30; 20-30; 20-40; 35-45; 30-50; 30-60; 40-80; 50-120; 80-120 gr
  sektora: 4-8 (teleskop)
  materijali: kombinirani, karbon

  [​IMG]


  Štapovi za špinanje:

  dužine: 1,95; 2,10; 2,40; 2,70; 3,00 m
  težine: 150-635 gr
  akcije: 5-15; 5-20; 5-25; 6-12 10-25; 10-30; 10-35; 10-40; 15-25; 15-40; 20-50; 20-60; 30-50; 35-60 gr
  sektora: 2 (štek)
  materijali: karbon, staklena vlakna

  [​IMG]


  Šaranski štapovi:

  dužine: 3,30; 3,60; 3,90 m
  težine: 240-470 gr
  akcije: 1,5; 2; 2,0-2,5;2,5, 2,75; 3; lb
  sektora: 2 (štek)
  materijali: karbon, kombinirani

  [​IMG]


  Štapovi za mušičarenje:


  dužine: 2,40; 2,55; 2,70; 2,85; 3,00 m
  težine: 100-165 gr
  akcije: 3/4; 4/5; 5/6; 6/7; 7/8 aftm
  sektora: 2 (štek)
  materijali: karbon

  [​IMG]


  Štapovi za daleka bacanja:


  dužine: 3,90; 4,00; 4,20; 4,50; 5,00 m
  težine: 520-940 gr
  akcije: 50-175; 100-200; 125-200 gr
  sektora: 2-3 (štek)
  materijali: karbon; karbon/titan

  [​IMG]


  Štapovi za lov s broda ili čamca:


  dužine: 1,80; 2,10; 2,40; 2,70; 3,00; 3,60 m
  težine: 350-680 gr
  akcije: 12 lb; 15 lb; 20 lb; 30 lb; 50 lb; 10-50 lb; 12-30 lb; 20-40 lb; 30-50 lb; 40-80 lb; 50-80 lb; 50-130 lb; 40-80; 75-125; 80-175; 150-250; 200-300; 200-350; 200-500 gr
  sektora: 1-3 (štek)
  materijali: karbon; staklena vlakna, kombinirani; karbon/staklo; karbon/kevlar

  [​IMG]


  Štapovi za bacanje hrane:


  To su štapovi specijalno namijenjeni za bacanje "rakete" ili PVA vrećica s hranom, tzv. SPOD. U tu svrhu može poslužiti i koji drugi štap akcije 300-500 gr.

  Za ribolov uz obalu koriste se štek i teleskop motke, kod nas nazvani "kederice". Za ribolov i hranjenje na srednjim daljinama koriste se pik-štek, teleskopski i šaranski štapovi. Za varaličarenje koriste se tzv. špin-štapovi, dok se za mušičarenje koristi posebna vrsta štapova. Za ribolov na velikim daljinama od obale koriste se štapovi za daleka bacanja, a za ribolov sa broda ili iz čamca u pokretu posebno pripremljeni štapovi kojima se mamac ne baca daleko, već se polaže.

  Općenito štapovi se prema očekivanoj težini ribe, odnosno težini sistema koji se izbacuje (mamac, udica, predvez, olovo, plovak, varalica) i debljini upotrijebljene uzice mogu grupirati u one za laki, srednje teški i teški ribolov.

  Štapovi iste dužine mogu imati više ili manje vodilica, a prsteni vodilica mogu biti izrađeni od metala, stakla, porculana, kevlara ili titana.

  ---------------------
  1 lb = 0,453 kg
   
  Last edited by a moderator: 15.03.2009.
 5. kizo63

  kizo63 Neregistrirani

  Last seen:
  A moment ago
  Ratings:
  +0 / 0 / -0
  Detaljna podjela štapova

  hm.. kod teleskopa vidim malo odstupanje od mog pribora.. imam više komada starih desetak i više godina dužinae 4,30 , 5,30 , 6,30 m .. i koji uspješno love i danas :)

  uz svu tehnologiju kojom se proizvode današnji štapovi .. i uvjeravanja kako je šaranski štap dužine 3,30-3,90 m (imam poneki i takav) najbolja iskustva u lovu šarana imam sa kraćim štapovima.. 2,40 m jer i sam mogu lako kontrolirati ribu i uvesti ju u podmetač što je teže sa dužim štapom.. moj favorit je tridesetak godina star Abu Garcia admiral 300 težine bacanja 40g , srednje akcije i dužine 244cm.. taj je izvukao puuuno ribica iz vode  :namigi: 
   
 6. fischerman

  fischerman Neregistrirani

  Last seen:
  A moment ago
  Ratings:
  +0 / 0 / -0
  Podjela stapova

   :kkkk: 
   
 7. david911

  david911 Neregistrirani

  Last seen:
  A moment ago
  Ratings:
  +0 / 0 / -0
  Opet sam saznao nešto novo.
   :kkkk: 
   
 8. UltraHardcore

  UltraHardcore Neregistrirani

  Last seen:
  A moment ago
  Ratings:
  +0 / 0 / -0
  Ja sam praktički početnik u ribolovu pa me zanima koji su štapovi namjenjeni početnicima i napomena ja sam čovjek kojem se neda čekat par sati da mi nešto ugrize  :uimep: 
   
 9. Veljac

  Veljac Tvor

  Joined:
  17.10.2008.
  Last seen:
  15.04.2014.
  Messages:
  1,199
  Spol:
  Location:
  Zagreb
  Ratings:
  +20 / 0 / -0
  e super onda si kupi kedericu od pet metara nek ti u nekoj trgovini slože lagani sistem i kreni u ribolov, naime sa hrpom ovih početničkih pitanja spamaš forum, stog kreni prvo na čitanje postova prouči kaj piše za pojedinu temu pa se onda javi sa konkretnim upitima... :doh: 
   
 10. UltraHardcore

  UltraHardcore Neregistrirani

  Last seen:
  A moment ago
  Ratings:
  +0 / 0 / -0
  ah rekli mi da tu mogu sve za ribolov saznat kaj me zanima, al mislim da što se tiče kederica da sam to ipak prošao, iskreno i konkretno mene zanimaju teleskopski štapovi
   
 11. Fera

  Fera Neregistrirani

  Last seen:
  A moment ago
  Ratings:
  +0 / 0 / -0
  Bolognese, direktaš...?  :hmlj: 
   
 12. UltraHardcore

  UltraHardcore Neregistrirani

  Last seen:
  A moment ago
  Ratings:
  +0 / 0 / -0
  e pa vidiš stvar je u tome kaj ja nemam ništa pojma o teleskopskim, zato tražim nekoga ko je voljan sve objasniti...bilo bi jako lijepo
   
 13. Rockzy

  Rockzy Aktivni

  Joined:
  23.04.2009.
  Last seen:
  15.04.2014.
  Messages:
  126
  Spol:
  Location:
  Garešnica
  Ratings:
  +1 / 0 / -0
  Tražiš li možda informacije o univerzalnim teleskopskim štapovima?  :idea: 
  Teleskopski štapovi:

  dužine: 1,80; 2,10; 2,40; 2,70; 3,00; 3,30; 3,50; 3,60; 3,85; 4,20; 4,50; 4,90 m
  težina: 100-720 gr
  akcije: 10-20; 10-25; 10-30; 20-30; 20-40; 35-45; 30-50; 30-60; 40-80; 50-120; 80-120 gr
  sektora: 4-8 (teleskop)
  materijali: kombinirani, karbon

  [​IMG]
   
 14. Veljac

  Veljac Tvor

  Joined:
  17.10.2008.
  Last seen:
  15.04.2014.
  Messages:
  1,199
  Spol:
  Location:
  Zagreb
  Ratings:
  +20 / 0 / -0

  bome si objasnil..  :roflmao: dakle ja Vam svima ponavljam forum je za vrtlarstvo i ribolov no nismo baš mala škola :nahnah:  knjige u ruke i ribičke časopise te čitat postove na forumu pa molim konkretna pitanja :idea: 
   
 15. Sunka

  Sunka Bog i Batina Staff Member

  Joined:
  08.04.2008.
  Last seen:
  Yesterday at 23:58
  Messages:
  14,088
  Spol:
  Location:
  Uvijek ispod planine
  Ratings:
  +4,344 / 127 / -4
  U postovim piše maltene sve, jer je toliko tema obrađeno, da kad bi se uzelo par sati da se prođu svi topici za temu koja vas zanima, znali bi bar 70% odgovora na pitanja koje ste prije mislili postaviti, a ostatak neodgovorenih pitanja, bi bar dobio uobličenu formu kakva treba biti.
  Važno
  Ovdje ljudi ne odgovaraju kako se veže udica - to već piše na forumu u postovima. Ovdje ljudi odgovaraju koju udicu kupiti!
   
 16. Fera

  Fera Neregistrirani

  Last seen:
  A moment ago
  Ratings:
  +0 / 0 / -0
  Čitam tamo postove u topicu o plovcima, čitam malo postove ovdje pa mi dođe da odem na terasu i skočim na glavu na beton!  :doh: 
  Zato ajmo ispočetka!
  UltraHC - gdje bi ti lovio?
  Stajaće (Rakitje, Zajarki, Banova) ili tekuće vode (Sava, Drava, Dunav, Kupa)...?
  Na kojoj udaljenosti, dubini i kakvu vrstu ribe...

   :cheers: 
   
 17. crniblace

  crniblace Neregistrirani

  Last seen:
  A moment ago
  Ratings:
  +0 / 0 / -0
  Jeste super Abu admiral ali ja obožavam Abu Garcija conolon classic 1000 od karbona ojačan trakomod im - 6 karbona.

  Samo bih još dodao da carp štapovi postoje i od 4.2 metra i od 4.5 metara akcija 3.5 i od 4 libre.
  Rod Hutcinson ih je pravio jos pre desetak godina i u tim dužinama i u tim akcijama a i u jačim ali za soma.
   
 18. ado_22

  ado_22 Neregistrirani

  Last seen:
  A moment ago
  Ratings:
  +0 / 0 / -0
  ajmo sad lagano da mi neko objasni razliku izmedju jacine stapa i akcije kazu da se ta dva pojma brkaju.... negdje sam procitao da je jacina stapa u stvari ona tezina pacanja a akcija zavisi od materijala stapa i dal se savija samo dijelom ili cijelom duzinom (A,B;C,D ili drugacije zavisno od proizvodjaca).... i tako sve to lijepo pise kad ja danas na stapu gledam akcija: od 80- 120 g  :hmmm:  nigdje nista vise ne pise , samo to .... inace stap je teleskopski 330 ...
   
 19. Shomi

  Shomi Bič Božji V.I.P.

  Joined:
  10.07.2009.
  Last seen:
  20.04.2016.
  Messages:
  2,195
  Spol:
  Ratings:
  +70 / 0 / -0
  Obzirom da nigde nista ne pise, osim 80-120, pretpostavljam da je stap od onih "kvalitetnih", sto se proizvode u kineskim garazama,
  tako da i to 80-120 treba uzeti sa debelom rezervom, da ne bi prilikom zabacivanja olova od 60gr zabacio daleko u vodu i prvu polovinu stapa  :uimep: 

  Ima li na njemu neko ime proizvodjaca, gde si ga kupio, koliko si para dao?
   
 20. ado_22

  ado_22 Neregistrirani

  Last seen:
  A moment ago
  Ratings:
  +0 / 0 / -0

  ma dobio sam ga pise na njemu Shine 330 (sad sam vidio) .... znam da to nije neki kvalitetni stap ali i u prodvanici ima more takvih na kojim pise isto ... pa zato i pitam .... inace bacao sam 50 grama nije mu nista bilo  :laughh:  .... izvalcio sam s njim vece grane  :uimep:  nije pukao, a kad sam izvlacio primjetio sam da se savija 1/3 stapa al mi ovo za akciju nikako nije jasno....
   
Thread Status:
Zatvoreno za daljni nastavak konverzacije!

Share This Page